Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Behind the scenes

Plog #1 – een dagje bakken

by Liefde voor bakken 10/05/201606/11/2018
written by Liefde voor bakken 10/05/201606/11/2018
Plog #1

Het leek ons wel eens leuk om jullie te laten zien hoe het er bij ons achter de schermen wel eens aan toe gaat! Wij zijn natuurlijk met zijn tweeën, wonen ieder in een ander huis en zelfs een andere stad. Vaak bakken we samen en soms alleen. En hoe maken we foto’s? Schrijven we artikelen? Daarom vandaag onze allereerste plog!

Vandaag zondag 1 mei hebben we een bakdag gepland in Oosterhout. Expres op zondag, zodat we de hele dag de tijd hebben om even flink aan de slag te gaan. De winkel is op zondag dicht en Laura is het weekend vrij. Helemaal top dus!

Wij hebben altijd super veel ideeën, dus we moeten van te voren altijd even bedenken waar we nou voor gaan. Anders loopt er van alles door elkaar heen, en dat wil nog wel een chaotisch zijn. Vandaag besluiten we om nog te gaan bakken voor moederdag. We hadden al een recept voor moederdag klaar, de Nutella cupcakes. Maar we wilde nog iets extra’s: een Ferrero Rocher Taart! Ook maken we nog Mokka gebakjes, maar die komen later nog online.

Plog #1Terwijl Ria alvast begint met de basis, twee biscuittaarten, begint Laura eerst met het afronden van het eerste moederdag artikel. Dat moest die maandag namelijk al online. Dan kunnen we dat meteen afstrepen. De keuken in Oosterhout is lekker groot, dus kan de laptop gewoon op de bar. Super handig, want dan kunnen er meteen nog dingen besproken worden.

Zodra de biscuittaarten klaar zijn en staan af te koelen, wordt meteen de basis voor de mokkataartjes gemaakt. Als wij meerdere dingen op één dag maken, loopt dat soms wat door elkaar heen. Maar dingen die in de oven moeten kost gewoon veel tijd. Bakken, afkoelen. En dan gaat er ook nog wel eens wat fout. Zoals vandaag: we moesten de basis voor de mokkataartjes twee keer opnieuw maken, omdat we gewoon niet tevreden waren!

Plog #1 – een dagje bakken
Plog #1 – een dagje bakken

Plog #1

Wordt er gebakken, dan wordt er geknoeid! Chocolade op een roze vestje en beslag in het haar!

Plog #1 – een dagje bakken
Plog #1 – een dagje bakken

Even in de oven kijken of alles goed gaat!

Plog #1

Na twee pogingen hebben we eindelijk de juiste dikte van de biscuit! Dit is precies wat we willen voor de mini mokka taartjes! Wij zijn blij!

Plog #1

Dus het is tijd voor een pauze met thee en Nutella cupcakes! Wij snoepen vaak een groot deel zelf op van alle lekkernijen die wij maken. Eigenlijk is er altijd wel wat in huis voor bij de koffie!

Plog #1 – een dagje bakken
Plog #1 – een dagje bakken

De Ferrero Rocher taart wordt afgesmeerd met chocolade ganache en even op de foto gezet. Tegelijkertijd werken we even het ingrediëntenlijstje bij van beide baksels. Anders weten we aan het eind van de dag niet meer precies hoeveel er van wat in welke taart ging!

Als de Ferrero Rocher taart staat uit te harden, maken we alvast voor beide baksel de toppings. Voor de ene wordt het een hazelnoten botercrème en voor het andere recept mokka smaak. Ook deze laten we heel even in de koelkast staan.

Plog #1

Dan is het tijd voor de opbouw van de mokka taartjes! Wij maken in dit geval eerst twee voorbeelden, om te kijken of dit echt is wat we willen maken! En als we vervolgens de overige taartjes in elkaar zetten, maken we stap-voor-stap foto’s.

Daarna gaan we aan de slag met de opbouw van de Ferrero Rocher taart. Wat echt nog een heel karwei is met dat patroon op de taart. En met zulke grote taarten is het echt fijn dat we dit met zijn tweeën doen. De ene bouwt op en de ander maakt foto’s.

Plog #1

En zo zitten wij er dan regelmatig bij. Bij goed licht maken we graag foto’s buiten, omdat in het huis in Oosterhout het soms best wel donker kan zijn. Maar af en toe moeten we dan door de hele tuin verplaatsen! Meestal maken we foto’s onder de overkapping, maar aan het eind van de middag schijnt precies de zon erop. En dat is toch minder fijn. Dus kiezen we bij de Ferrero Rocher taart een plekje achterin in de tuin. Hup op de hurken knutselen aan de taart!

Plog #1

En als alles dan af is, gaan we eerst even avondeten en wachten we tot de zon een beetje achter de huizen verdwijnt. Na het eten maken we nog de foto’s van het eindresultaat! Met natuurlijk bijpassende attributen. Dan zit onze bakdag erop! En is het tijd om taart te eten op de bank, met een kop thee en een kookprogramma!

Willen jullie meer achter de schermen zien? Laat het ons vooral weten!

Liefs Ria & Laura

behind the scenesplog
4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Aardbeienkwarktaart met chocolade
next post
Appelcake met appelfrietjes

You may also like

Deze recepten heb je de afgelopen zomer gemist

21/09/2016

8x kerst inspiratie

23/12/2016

Terugblik naar 2015

02/01/2016

Plog #2: bakdag & update!

20/07/2016

Even een update – zomer 2020

09/08/2020

Bak tag !

19/06/2016

Plog #4 – Bruiloft voorbereiden

17/02/2017

Plog #3 – zondag 9-10-2016

21/10/2016

8x Paas inspiratie

14/04/2017

Plog #5 – chocolade bakmarathon

22/09/2017

4 comments

Grietje 10/05/2016 - 23:05

Superleuk!

Reply
Lianne 11/05/2016 - 09:27

Wat een gezellige bakdag en wat leuk dat jullie een plog hebben bijgehouden!

Reply
anneke 26/07/2016 - 18:55

Het ziet er allemaal heerlijk uit…Complimenten!!

Reply
Liefde voor bakken 27/07/2016 - 09:32

Dank je wel, Anneke!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....