Ingrediënten:
- 400 ml melk
- Vanille ijs (ongeveer 8 à 10 bolletjes)
- 4 flinke lepels nutella
- Verse slagroom (voor de topping)
Extra: blender, spuitzak en Wilton spuitmond 1M
Dit recept is voor ongeveer 4 gewone glazen. Als je liever je milkshake in een jar serveert, net zoals wij dat hebben gedaan, houd dan rekening met de hoeveelheden. Met dit recept kun je 2 jars vullen.
Aan de slag!
Begin met het verwarmen van de nutella. Doe dit au bain marie, zodat je de nutella niet verbrand. Het kan uiteraard ook even in de magnetron. Let op: je wilt de nutella alleen iets zachter maken, het hoeft niet super vloeibaar te worden. Dit doe je omdat de nutella dan beter wordt opgenomen in de milkshake!
Doe vervolgens de nutella, de melk en het ijs in de blender en mixen maar!
Klop de slagroom. Je kan er een beetje klopfix aan toevoegen, dat zorgt ervoor dat je slagroomtoeven wat stijver wordt. Het is eigenlijk gewoon een slagroomversteviger.
Verdeel de milkshake over de glazen. Doe je slagroom in een spuitzak en gebruik spuitmondje 1M van Wilton om mooie toeven te spuiten. Steek in elk glas een leuk rietje en klaar!
Geniet nog even van het lekkere weer voor zolang het duurt! Ga naar buiten, lekker chillen en vooral: neem een milkshake! Je kan natuurlijk ook voor de oreo milkshake kiezen, die we eerder al gemaakt hebben. Die is ook echt aan te raden!
Liefs Ria & Laura