Cakes
comments 2

Pompoen brood

Pompoenbrood

We hebben weer een lekker herfstig recept gemaakt! En welk ingrediënt past er nou beter bij de herfst dan pompoen? We hebben nog nooit iets met pompoen gemaakt, dus dat is super spannend! Dit pompoenbrood is niet het enige pompoenrecept van deze week, dus hou de site in de gaten!

Als je een beetje rondkijkt op het internet, zie je dat ze dit brood vooral in het buitenland al snel een pumpin bread noemen. Maar het past wat mij betreft meer bij een cake. Ik zou dit eerder bij de thee serveren. Maar het kan ook goed tussendoor, zoals bij bananenbrood.

Benodigdheden

  • 250 gram bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl kruidnagel
  • 1 tl bakzout
  • snufje zout
  • 400 gram pompoen
  • 125 plantaardige olie
  • 300 gram suiker
  • 2 eieren

Extra: cakeblik van 30 cm (mag ook iets kleiner, dan word je brood wat hoger).

Ik heb voor dit recept voorgesneden pompoen uit het versvak van de Albert Heijn gebruikt. Waarschijnlijk hebben andere supermarkten dit ook! Vind ik een stuk makkelijker dan dat je de pompoen nog moet snijden. En er zit precies 400 gram in een zakje.

Aan de slag!

1. Vet de vorm in met boter en verwarm je oven voor op 175 graden.

2. Doe de pompoen in een pannetje en kook deze ongeveer 20 minuutjes zonder water. Goed blijven roeren, zodat het niet aanbrand. Je zal merken dat er wat vocht vrij komt van de pompoen. Als de pompoen zacht is, maak hier dan een puree van met een staafmixer. Laat dit afkoelen.

3. Doe de droge ingrediënten (de bloem, de kruiden, het bakzout en het zout) bij elkaar. Zet dit even apart.

4. Mix de suiker, de olie, de eieren en de pompoenpuree in een aparte kom.

5. Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en mix dit goed door tot een glad mengsel.

6. Doe dit in je cakeblik en bak het ongeveer 45 tot 50 minuten in het midden van je oven. Of totdat je satéprikker er droog uitkomt.

Dit brood smaakt zo lekker herfstig! Deze combinatie van pompoen met de kruiden maakt het helemaal af! En dit brood is niet té zoet, waardoor je er best nog een plakje van kan nemen!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube78
Pinterest176
Instagram803

2 Comments

    • Hoi Sandra, nee, is niet helemaal hetzelfde. Bakzout wordt ook wel bakingsoda genoemd. Wordt gebruikt om een deeg wat luchtiger te maken. Je gebruikt het vaak ook in recepten waaraan een zuur wordt toegevoegd. Bijv karnemelk, azijn of citroensap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *