Behind the scenes
comment 1

Plog #5 – chocolade bakmarathon

Vorige week donderdag en vrijdag hebben we eindelijk sinds lange tijd samen gebakken! En zoals je misschien wel hebt gezien aan de laatste recepten: het thema was chocolade. Twee dagen samen in de keuken met heel veel chocola: wij hebben foto’s en een plogje voor jullie. Kijken jullie mee?

Als we dit soort bakdagen hebben gepland, maken we op dag 1 meestal eerst een plan. Maar wij zitten vaak vol ideeën en willen veel te veel. Dus we moeten kiezen! Als vanzelf komen we bij allerlei recepten met chocola, dus besluiten we om dat thema aan te houden. Want wie houd daar nou niet van? :)

Dag 1 maken beginnen we met een chocoladetaart met hazelnoten. Dit is zo’n recept dat super goed kan uitpakken (wat het deed, check de link voor het recept), of een twijfelgevalletje kan worden. Vinden we altijd super spannend om dit soort receptjes te maken. En super leuk!

Laura: leuk verschil tussen mij en Ria als we bakken: ik weeg altijd eerst alle ingrediënten af en zet ze klaar voordat ik ga beginnen. Mam gaat gewoon lekker meteen aan de slag en bakt veel meer op gevoel!

Als ons taartje in de oven staat te bakken, beginnen we met recept 2: de chocolade brownies met pecannootjes! Ook dit recept staat inmiddels al online. Deze zijn ook zo erg lekker, love it!

Brownies zijn echt één van onze favoriete dingen om te maken, én ook om daarna op te eten!

Tijdens het bakken en wachten op de oven, afkoelen en alles, maken we meteen al de receptjes en bewerken vast de foto’s. Want dan zit het allemaal vers in het hoofd! Ook starten we alvast met het deeg voor de kaneelkoekjes die afgelopen woensdag online zijn gekomen. Ook deze koekjes bevatten chocola!

Na het avondeten gaan we gezellig spelletjes spelen bij zoon/broer en schoondochter/schoonzus. Het taartje en de brownies zijn af, maar het is super slecht weer en het licht niet goed genoeg voor mooie foto’s van het eindresultaat. Dus dat bewaren we voor de volgende dag!

Dag 2

Vandaag beginnen we eerst met de foto’s van de baksels van gisteren! En we bakken de koekjes af waarvan het deeg gisteren al gemaakt hadden. Met het bakken van koekjes is het altijd even uitproberen met de oven: ze moeten wel goed goudbruin worden. Maar met deze koekjes ging het super goed en ze zijn echt lekker!

Het snijden van brownies is een precisie werkje

Ook wilden we vandaag nog twee andere recepten maken: de spritskoeken van Heel Holland Bakt en nog een heerlijke chocolade vlaai. Dus grootse plannen, altijd te weinig tijd! En wat hebben we een lol met de video’s van Heel Holland Bakt. Robèrt van Beckhoven is zó grappig als hij verteld wat je moet doen!

Kaneel koekjes zijn goed gelukt!

Ook even poseren met de kaneelkoekjes

Al met al weer een super druk maar vooral gezellig dagje! Tijdens het bakken kruipen we ook meteen even achter de laptop. En na het bakken maken we nog even een wandeling samen, even een frisse neus halen is altijd fijn!

De vlaai is in de avond nog niet helemaal klaar, maar die maken we zaterdagochtend af. Want ik (Laura) ga ’s avonds nog uiteten voor mijn verjaardag. Twee heerlijke bakdagen en vijf lekkere recepten! De spritskoeken en de vlaai komen snel online!

Liefs Ria en Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

1 Comment

  1. Wat een leuke plog, jullie hebben vast erg leuke dagen gehad met elkaar. Super fijn dat je zo met je dochter/moeder je hobby kan uitvoeren. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.