Koekjes
comments 4

Kaneelkoekjes met chocolade

Kaneelkoekjes

Het is weer woensdag! Dus tijd voor een receptje! Dit keer hebben we lekkere kaneelkoekjes met chocolade gemaakt. Een makkelijk recept, waarbij je zo een trommeltje vol koek hebt! Altijd handig voor het geval je onverwacht bezoek krijgt. Of gewoon voor jezelf, omdat ze zo makkelijk weg eten :)

Wat heb je nodig:

  • 1 à 2 bakplaten
  • 2 vellen bakpapier voor op de bakplaten
  • 2 eidooiers
  •  2 theelepeltjes vanille extract
  • 2 eetlepels water
  • 150 gram zachte boter of margarine
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 75 gram chocoladestukjes

Aan de slag:

Doe de eidooiers in een kom, voeg daar de vanille en het water bij en meng dit door elkaar. Doe vervolgens in een andere kom de zachte boter en de poedersuiker en klop dit tot een smeuïg mengsel. Voeg hier beetje bij beetje het eimengsel aan toe. Doe daarna de gezeefde bloem, de bakpoeder en de kaneelpoeder hier aan toe en roer dit erdoor. Hak je chocolade stukjes iets kleiner en gooi dit bij het deeg, roer ook dit er even goed door.

Verdeel het deeg dan in twee delen en maak hier twee rollen van, met ongeveer een diameter van 3 cm. Rol ze door de poedersuiker en doe er huishoudfolie omheen. Leg ongeveer één uur in de koelkast.

Snijd er vervolgens ongeveer plakjes van 1 cm van. Bak ze ongeveer 15 minuten op 170 graden, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster!

Zien ze er niet super smakelijk uit? Wij zeggen: kopje koffie of thee erbij, iedereen blij!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube72
Pinterest168
Instagram782

4 Comments

  1. ria says

    lijkt me lekker en makkelijk klaar te maken. maar voor ik begin een vraagje: waarom eiwit weglaten? wat voor effect/meerwaarde heeft dit? dit is niet de eerste x dat het me opvalt dat een recept alleen met eidooier werkt. dus weet jij misschien waarom?

    • Hoi Ria, dat wordt vaker gedaan bij koekjes recepten. Daarom hebben wij er ook voor gekozen bij dit recept. Wij zijn geen superexperts op dat gebied, maar ik weet wel dat een eigeel zorgt voor een wat romigere smaak en eiwit wordt vooral gebruikt om baksels luchtiger te maken. Het zijn echt hele lekkere koekjes geworden. Dus we zullen beslist nog een keer een variant hierop gaan bedenken.

    • Hoi Jannet, die gaat gelijk met de bloem en het bakpoeder bij het deeg. ik heb het er meteen bij gezet. Dank je wel voor je oplettendheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *