Kindertraktaties, Oud & nieuw
Leave a comment

Kindervuurwerk spiesjes

Op oudejaarsavond hebben we vaak een tafel vol met lekkere hapjes en gerechten. Niet alle kinderen zijn ook dol op deze hapjes. Daarom hebben wij nog een spies gemaakt voor de kids! Het zijn vuurpijlen geworden met lekkernijen die de meeste kinderen wel lusten.

We hebben prikkers gebruikt met van die glimmende sliertjes er aan. Je weet wel, die vaak ook in een kinderijsje zitten. Kinderen vinden dat vaak erg leuk. We hebben gekozen voor stukjes kaas, knakworstjes, komkommer en druif. Misschien heb je zelf ook nog wel een ander leuk idee! Je hebt dit zo gemaakt en het staat leuk op je buffet! Heb je nu toevallig kinderen die een glutenvrij dieet hebben, let dan even op welke cocktailworstjes je koopt, die van Albert Heijn hebben een glutenvrij tekentje, dus die kun je dan in ieder geval gebruiken.

Dit heb je nodig:

 • Een pakje met “fonteinprikkers”
 • Een stukje platte kaas.
 • komkommer
 • witte druiven
 • blikje cocktailworstjes
 • ster uitstekertje om sterretjes uit de komkommer te steken

Aan de slag:

 1. Snijd uit de kaas vierkantjes, en snijd deze dan nog een keer schuin doormidden. Dan heb je de “pijlpunt” die aan de bovenkant komt.
 2. Steek met de steruitsteker sterretjes uit de komkommer.
 3. Laat de cocktailworstjes goed uitlekken.
 4. Was de druiven en laat ze uitlekken.
 5. Rijg dan eerst het sterkomkommertje aan de prikker, dan een druifje, een worstje, een druifje en dan het stukje kaas als pijlpunt.
 6. Leg de “vuurpijlen” op een mooi bord en zet dit tot gebruik in de koelkast.

Heb je nu eigen leuke ideeën, pas dit dan aan. Je kunt bijvoorbeeld ook kleine tomaatjes gebruiken. Of ander stukjes fruit, zoals bijvoorbeeld banaan. Leef je uit en maak er iets leuks van!

Dit was ons laatste recept voor 2017! We hebben dit jaar veel bereikt en we zijn daar supertrots op! We wensen iedereen een hele fijn jaarwisseling toe, geniet ervan en doe voorzichtig met vuurwerk!

Liefs, Ria & Laura

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.