Best bekeken
Leave a comment

Terugblik naar 2016

Terugblik onder pijl

We zijn nu anderhalf jaar bezig met onze bakblog! 2016 was dan ook ons eerste volle blogjaar! We hebben heel wat recepten op de site geplaatst. Recepten van taarten, cupcakes, cakes, basisrecepten, hartige hapjes, schooltraktaties en nog veel meer! We krijgen regelmatig reacties van jullie en veel mensen maken onze recepten na. Tijd voor een terugblik naar 2016.

Als aller eerst natuurlijk HAPPY NEW YEAR! Wij hebben een ontzettend leuk oud & nieuw achter de rug met veel lekker eten en leuke spelletjes. Zo vieren wij oud en nieuw het liefst. Heerlijk ontspannen en vol gezelligheid. En we luidden natuurlijk het nieuwe jaar in! Want het is alweer 2017. Dit betekend dat we al weer 1,5 jaar bezig zijn met liefdevoorbakken.nl!

In dit artikeltje willen we even terug kijken naar wat een fantastisch jaar 2016 is geweest. We hebben dit jaar 150 artikelen geschreven. Bijna alle artikelen hiervan zijn recepten van de meest heerlijke baksels. Als deze baksels hebben ons het afgelopen jaar meer dan 37.000 bezoekers opgeleverd. Iets waar wij super trots op zijn! En waar vorig jaar 73 mensen zich op onze website hebben geabonneerd, zijn dit er nu meer dan 370. Ook social media blijft niet achter: instagram, facebook, youtube, jullie vinden ons steeds leuker!

Top 5 meest bekeken recepten van 2016

Elke maand laten we jullie zien welke recepten van die maand het meest in de smaak vielen. Nu gaan we dit ook doen, maar dan een top 5 van alle recepten die we in 2016 hebben geüpload. En dat zijn er nog al wat.

1. Ferrero Rocher taart

Ferrerorochertaart

Ferrerorocher taart

Het meest populaire recept van 2016 is de Ferrero Rocher taart! Wie had dat gedacht? We maakten deze taart voor het thema moederdag, omdat moeders (en vrouwen) nou eenmaal van veel chocolade houden. We vinden het super leuk dat deze taart zo in de smaak is gevallen!

2. Hoe maak je een nijntje topper?

Hoe maak je een nijntje topper?

Hoe maak je een nijntje topper?

Heel af en toe laten we jullie ook wat how to’s zien, zoals deze nijntje topper! We knutselen nog steeds regelmatig met fondant of marsepein en we vinden het leuk om te laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Leuk om te weten: dit artikel is het eerste artikel van 2016. Nog verzoekjes voor meer geboetseerde toppers? Laat het ons weten!

3. Dripcake voor Pasen

Wij zijn echt gek op dripcakes! We hebben er het afgelopen jaar meerdere gemaakt. Maar deze dripcake voor Pasen viel bij jullie het meest in de smaak. Kan eigenlijk ook niet anders: deze taart is zó vrolijk met die gele drip!

4. Basisrecept voor biscuittaart

In 2016 hebben we ook een hoop basisrecepten toegevoegd op onze site. We merken heel erg dat daar behoefte aan is in de bakwereld! Dus ook niet zo gek dat ons basisrecept voor biscuittaart in deze top 5 terecht is gekomen.

5. Latte macchiatio taart

Latte Macchiato taart

Latte macchiato taart

Last but not least: de Latte Macchiato taart. Ook deze taart verdient een eervolle plaats in de top 5 meest bekeken recepten van 2016. Eentje waar wij zelf ook super trots op zijn. Soms pakken ideeën gewoon opeens heel leuk uit!

Onze favorieten baksels van 2016

Natuurlijk hebben wij zelf ook zo onze favorieten baksels! We hebben ontzettend veel gemaakt. Het één was beter gelukt dan het ander, maar we zijn overal super trots op. Maar voor ons beide zijn er natuurlijk recepten die we nét even wat leuker, lekkerder of specialer vinden dan alle andere recepten.

Ria

Ik heb het afgelopen jaar geprobeerd om veel verschillende recepten te bedenken. Zoals kwarktaarten (mijn favoriet natuurlijk), vlaaien, dripcakes, nakedcakes, maar ook koekjes, cupcakes en nog heel veel andere lekkernijen. Het is altijd lastig om te zeggen wat nou mijn favoriete baksel van dit jaar was. Ik denk dat ik ga kiezen voor de perentaart en de herfstdripcake. En dan kies ik deze vooral voor de smaak! Ik heb voor de perentaart een heerlijke perenvulling bedacht en deze was echt heel lekker! Dat geldt ook voor de hersftdripcake. Hier heb ik een appelvulling voor bedacht en ook deze was superlekker! Deze beide taartjes zijn voor mij een uitdaging om verder te gaan met het bedenken van heel veel verschillende vullingen. Vooral met fruit!

De verse fruittaart staat dan op de derde plaats, deze was ook echt heel lekker, en ik vind deze ook echt heel mooi! Fris en licht van kleur, en een lekkere berg fruit er op! Yam, yam!
Ik heb nu al weer veel plannen voor heel veel nieuwe lekkere baksels!!

Laura

Ik vind het oprecht heel moeilijk om te kiezen, omdat ik eigenlijk een top 3 heb van favorieten baksels. Eentje om de smaak, eentje omdat ik er super trots op ben en eentje vanwege de herinnering. Maar omdat ik toch meer op mijn gevoel af ga, vind ik een herinnering het belangrijkst. Dus mijn favoriete baksel van 2016 is geworden…

naked cake met heel veel vers fruit

Deze taart stond echt al heel lang op ons lijstje. We wilden al zo lang een keer een flinke naked cake maken met fruit. Toen we er eenmaal mee aan de slag gingen hadden we de grootste lol. De taart viel namelijk ietsje groter uit dan gepland. Zeg maar gerust het dubbele van wat we eigenlijk voor ogen hadden. Maar juist omdat ie zo mooi was geworden, hebben we hem toch online gezet. De hele familie kon ook meteen even een stukje taart ophalen, zij ook weer blij :)

Als ik denk aan waarom ik dit bloggen juist zo leuk vind, denk ik als eerste aan het plezier wat wij samen in de keuken hebben als we weer eens iets super spectaculairs hebben bedacht. Daarom is deze naked cake mijn favoriet van 2016.

Omdat ik ze toch even een vermelding verdienen, kan ik ook wel even vertellen welke baksels het net niet hebben gehaald voor mij. De brownies voor Kerstmis zijn ook één van mijn favorieten, omdat ik hier het meest trots op ben. Ik kan wel zeggen dat van alles wat ik alleen heb gemaakt het afgelopen jaar, deze brownies wel het beste zijn gelukt! Dit chocolade taartje heeft het ook net niet gehaald. Maar ik kan wel zeggen dat wat betreft smaak, dit taartje voor mij overal bovenuit steekt. Hou je van chocola? Maak dan dit taartje. Absolute heaven.

Instagram

Via Instagram kun je (net zoals vorig jaar) een #bestnine laten maken. Hierdoor kan je zien welke foto’s van jouw account het meest zijn geliked in 2016. Super leuk om dit te zien! Zeker omdat we dit vorig jaar ook hadden gedaan. Zoals je ziet zijn de meest populaire foto’s op Instagram super gevarieerd. Oudere baksels, nieuwere baksels. Taarten, brownies of koekjes. Van alles wat!

Vergeet ons niet te volgen via Instagram!

Facebook

Op 1 januari 2016 hadden we nog 1137 vind-ik-leuks op Facebook. Afgelopen 31 december zaten we op 2120 vind-ik-leuks! Dus like ons via Facebook!

YouTube

In 2016 zijn we ook gestart met filmpjes maken voor YouTube! De Ombre Rozetten taart is het meest populaire filmpje. Maar ook de vruchtenvlaai en de chocolade oreo truffels werden goed bekeken! Wil je niets missen van onze video’s? Abonneer je dan op ons kanaal!

Oreo truffels

Video: Chocolade Oreo Kokos Truffels

Nog plannen voor 2017?

Dat hebben we zeker! De afgelopen maanden zijn we steeds populairder geworden en we zijn vastberaden om deze trent door te zetten! We wilden in 2016 een YouTube kanaal starten (dit is gelukt), in 2017 willen we met meer regelmaat video’s uploaden. In 2016 wilden we meer met tips & tricks aan de gang, hier zijn we achter de schermen al druk mee bezig, dus daar moeten jullie nog even mee wachten. Daarnaast geven we af en toe wat leuks weg door middel van winacties! Hier gaan we mee door in 2017. We vinden het namelijk super leuk om bezoekers blij te maken! Ook wilden we de artikelen met meer regelmaat online zetten, dit is wel gelukt. Op dit moment komen er 3 artikelen per week online (meestal op woensdag, vrijdag en zondag) en daar zijn we super trots op. Ook geven we jullie regelmatig een kijkje achter de schermen van liefdevoorbakken.nl.

In 2017 gaat er privé voor ons allebei ook een hoop veranderen. Er wordt gestart met een nieuwe opleiding en een rijbewijs gehaald (hopelijk), maar gaan er ook dingen stoppen. We hebben allebei een druk en pittig jaar voor de boeg!

We hebben nog wat andere plannen voor 2017, maar we willen nog niet alles verklappen. We zijn achter de schermen altijd druk bezig met nieuwe dingen en ontwikkelingen! We vinden het nog steeds super leuk om hier mee bezig te zijn en maken met liefde meer recepten voor jullie! Zonder jullie waren we nooit zo ver gekomen. Dus voor alle lieve bezoekers van onze blog: bedankt! Op naar een 2017 vol lekkere baksels!

Liefs Ria en Laura

 

Ps. we vinden het super leuk om jullie baksels te zien! Dus als jullie iets van onze recepten hebben gemaakt, stuur dan een foto op via e-mail, facebook of andere social media. Als je het leuk vindt, zetten wij je baksel op onze facebookpagina!

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.