Taarten met oven, Zomer
comments 4

Taart met héél veel vers fruit

Vorige week vroeg Laura of ik ook een taart wilde maken voor haar verjaardagsfeestje. Geen probleem natuurlijk, maar dat moest dan wel een ‘snelle’ taart zijn, want ik had het heel druk afgelopen weekend met het maken van nog andere taarten voor klanten en zaterdag overdag is natuurlijk ook mijn winkeltje open. Deze fruittaart wilde ik al een tijdje maken, dus nu nog even bedenken hoe ik dat ga doen, welke vullingen en welk fruit? Dus ik ging weer aan de slag en heb een heerlijk recept voor jullie!

Ik heb een mix voor biscuitdeeg gebruikt, maar je kunt er zelf voor kiezen om zelf je biscuitdeeg te maken. Zo’n mix is toch wat gemakkelijker en sneller gemaakt en in dit geval wel heel handig, want ik had weinig tijd. Verder wilde ik al een tijdje de “Sugar and Crumbs icing mix” uitproberen, dus dat is  nu een mooie kans. Dus ik heb snel nog wat fruit in huis gehaald en ging aan de slag!

Je kan toch kiezen voor een basis recept voor een biscuittaart.

Dit heb je nodig:

Voor de vulling

Voor de decoratie:

  • 250 gram Sugar & Crumbs icingmix Lemon Drizzle.
  • 250 gram suikerbakkerspoeder
  • 250 gram margarine of boter
  • 1 eetlepel melk
  • Veel fruit, zoals druiven, appel, aardbeien, mango, blauwe druiven en eventueel blauwe bessen.

Aan de slag!

Bak eerst de biscuittaart. Als je wat minder tijd hebt, zoals ik dit keer, kies dan voor de mix voor biscuit. Kies voor de Funcakes mix of anders voor de Twinkelotje mix, zijn nagenoeg hetzelfde, werkt prima! Toch wat meer tijd? Ga dan voor het basisrecept voor biscuittaart.

Laat de taart afkoelen.

Maak ondertussen de Zwitserse room. Hiervoor mak je eerst de banketbakkersroom. Ook deze heb ik gemaakt van een mix. Deze Twinkelotje mix voor banketbakkersroom is super gemakkelijk te maken. Je hoeft er alleen water of melk bij te doen. Uiteraard kun je ook hier kiezen voor een zelfgemaakte banketbakkersroom.

Als je de mix gebruikt, neem dan 100 gram mix. In dit geval aangelengd met melk. Dat is toch wat romiger dan met water. Klop de slagroom stijf met wat Klopvast.

Verdeel de banketbakkersroom over twee kommen. Voeg bij de ene helft een aantal eetlepels slagroom toe, mix voorzichtig door elkaar tot een gladde Zwitserse room.

Zaag de taart met een dubbele taartzaag door, zodat je drie plakken hebt. Leg de bovenste twee plakken voorzichtig opzij. Besmeer de onderste plak eerst met een laag abrikozenjam. Smeer dan een laag Zwitserse room over de jam. Dan leg je daar plakjes dun gesneden aardbeien op. Leg hier de tweede laag biscuit op en besmeer deze met de gewone banketbakkersroom en een laagje aardbeienplakjes. Dan een laagje slagroom en daarna de derde laag biscuit er op.

Dan maak je de Sugar & Crumbs icing. Ik gebruik bij het maken van de icing 250 gram icing in plaats van 500 gram. De andere 250 gram vervang ik voor suikerbakkerspoeder. Op die manier doe je twee keer met zo’n zak icingmix. Wil je liever de hele zak gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. Dan wordt de Lemonsmaak wat sterker.

Smeer de hele taart in met een dunne laag icing. Zet weg in de koelkast. Laat dit een half uurtje staan. smeer daarna een tweede laag icing erover. Doe de rest van de icing in een spuitzak met een spuitmondje Wilton 1 M. Spuit bovenop de taart twee randen met toeven zoals op de foto.

dscn3157n

Vul de taart daarna met het schoongemaakte fruit. Kies wat je wilt. Ik heb witte druiven, blokjes mango, schijfje appel en hele aardbeien gebruikt! Super lekker en fris!

dscn3174n

dscn3174b2n

dscn3160bn

De taart was heel erg lekker, logisch natuurlijk met zoveel vers fruit. Maar ook die icingmix vind ik heerlijk! Dus binnenkort kun je hier nog wel weer een variatie op verwachten!!

Heb jij ook zin om zo’m lekkere taart te bakken, maak dan dit recept en laat ons weten hoe het gegaan is! Vinden we erg leuk om te horen! Bakken maar!!!

Liefs Ria

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.