Kerstmis, Klein gebak, oreowidget
Leave a comment

Kerstbrownies met Nutellafudge

DSC_0718bn2

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik (Laura) meer van het maken van kleinere baksels, terwijl mijn moeder de ene na de andere fantastische taart bedenkt. Zo wilde ik voor kerst ook iets wat kleiners  bedenken, en dan het liefst met heel veel chocola. We hebben eerder al wel eens brownies gemaakt, maar deze kerst brownies zijn echt heel erg lekker :)

DSC_0718bn2
Print

Kerstbrownies met nutella fudge

Ingrediënten

Voor de brownie

  • 75 gram melk chocolade
  • 50 gram pure chocolade
  • 125 gram margarine
  • 150 gram lichte basterd suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 0,5 theelepel zout
  • 15 gram cacaopoeder

Voor de nutella fudge

  • 140 ml gecondenceerde melk
  • 2 eetlepels boter (ongeveer 30 gram)
  • 240 gram melk chocolade
  • 60 gram nutella

Voor de topping

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • zilvere sterretjes

Aan de slag

  1. Je begint met het bakken van de laag brownie. Het recept dat we hiervoor gebruiken is gebaseerd op onze favoriete brownies: de Nutella brownies. Maar omdat er ook al Nutella in de fudge zit, laten we de Nutella in de brownie laag even weg. Om te voorkomen dat het een Nutella-overload wordt!

  2. Verwarm de oven voor op 165 graden.

  3. Smelt de boter en de chocolade au bain marie (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.

  4. Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en de zout. Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille. Voeg hier al mixend steeds beetje bij beetje de droge producten aan toe (let op: verstuivingsgevaar).

  5. Voeg hier dan je chocolademengsel aan toe, en roer dit goed door met een lepel.

  6. Doe een stuk bakpapier in je brownie bakvorm. Vul je vorm met het browniedeeg. Bak je brownie ongeveer 20 minuten op 165 graden. Let wel op: dit is maar een dun plakje brownie! Een paar minuutjes of een aantal graden maakt al het verschil tussen een droge of een kleffe brownie. Wij houden heel erg van brownies die nog chewy zijn van binnen! Gebruik een prikker om te controleren of de binnenkant goed is. Laat je brownie afkoelen.

  7. Maak de fudge pas zodra de brownies volledig zijn afgekoeld. Doe hiervoor de gecondenceerde melk, de chocola, de boter en de Nutella in een hitte bestendige kom. Smelt deze au bain marie. Als de ingrediënten een mooi glad mengsel is geworden, schenk je het over de brownies.

    Zet dit in de koelkast om op te stijven.

  8. Breng hiervoor 100 ml verse slagroom bijna aan de kook. Breek de chocolade in een kommetje en giet daar de hete slagroom overheen. Niet meteen roeren! Laat even een tijdje staan en meng dan de inmiddels gesmolten chocolade door de slagroom. Giet dit over de brownies en strooi hier zilvere sterretjes over.

  9. Laat de chocolade laag uitharden en snijd de brownie in stukjes.

Wat ons betreft mogen te kerstdagen al beginnen! Enjoy!

Liefs Ria & Laura

 

 

Facebook0
Youtube78
Pinterest176
Instagram803

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *