Taarten decoreren
comments 3

Hoe maak je die perfecte strik?

Hoe maak je die perfecte strik?
Ons aller eerste blogje is werkelijkheid geworden! Toen we samen deze geboortetaart aan het maken waren, besloten we dat er een grote witte strik op moest om het geheel af te maken. Vandaag laten wij jullie zien hoe je stap voor stap de perfecte strik maakt!

Om te beginnen is het belangrijk dat je de juiste spulletjes in huis hebt. Alle spullen die wij hebben gebruikt komen van Twinkelotje Thee en Taartspulletjes. Klik op de linkjes om direct bij het juiste product te komen!

Benodigdheden:

De lussen

Je begint met de lussen van de strik. Pak een stukje Satin Ice Gum Paste, kneed dit goed door en rol dit uit tot een langwerpig plakje. Hieruit snijd je een rechthoekig stuk met de Wilton Fondant Ribbon Cutter. Dit zou je natuurlijk ook uit de losse hand kunnen snijden, maar het is belangrijk dat beide zijde even lang zijn. Leuk detail van de Wilton Fondant Ribbon Cutter is dat je er ook voor kan kiezen voor een gebogen wieltje, wat zorgt voor een extra leuk effect!

Vervolgens knijp je beide zijkanten bij elkaar, zoals te zien bij stap 6. Vouw de lap dubbel, knijp beide puntjes wat bij elkaar en laat de lus rechtop drogen. Op deze manier voorkom je dat de lus al inzakt voordat hij droog is.

Herhaal dit één keer, want je wilt natuurlijk twee mooie lussen voor je strik! :)

De linten

Voor de linten begin je weer met een stukje Satin Ice Gum Paste. Deze rol je uit tot een langwerpig stukje en je snijd er een strook uit met de Wilton Fondant Ribbon Cutter. Zorg dat deze stroken dunner zijn dan de stroken van de lussen, dat ziet er vaak net wat mooier uit.

Snijd een hoekje uit één uiteinde van elk lint. Wij doen dit met een vierkante uitsteker, omdat we dan zeker weten dat we goed zitten. Dit kan uiteraard ook met de hand.

Je kan er nu voor kiezen of je de linten recht naar beneden laat lopen, of een beetje speels. Voor de speelse linten die wij hebben gemaakt is het belangrijk dat je de linten gekronkeld en op de zijkant laat opdrogen.

Laat de lussen en de linten zeker 2 uur drogen.

Nu komt het moment dat je de lussen en de linten op de taart gaat plakken. Dit doen we niet met eetbare lijm. Hiervoor gebruik je bolletjes witte fondant die je plakkerig maakt met water uit je Waterbrush. Op deze manier krijg je ‘sticky fondant’.Plak eerst de linten vast met een stukje sticky fondant aan de bovenkant van het lint. Maak je een grote strik en zijn je linten best zwaar? Dan kan je halverwege het lint nog een stukje sticky fondantplakken, als extra versteviging.

Plak vervolgens de lussen vast met een stukje sticky fondant achter het plat geknepen gedeelte van de lus, en een stukje sticky fondant achter het grootste deel van de lus.

Striktaart

Op de foto hierboven zie je in de zwarte cirkels twee stukjes sticky fondant zitten.

Striktaart

Kies de kleur van de strik voor je sticky fondant,dan zie je het helemaal niet zitten!

De afwerking

Als laatste stap ga je een stukje stukje maken. Snijd weer een rechthoekig stukje Satin Ice Gum Paste uit. Let hierbij goed op de breedte van je tussen stukje, je wilt namelijk dat het platte deel van je lussen goed verborgen worden.

Striktaart

Plak je tussen stukje vast op lussen van de strik. Zorg hierbij dat je tussen stukje een beetje rond vast plakt, zodat het écht op een strik lijkt! Zorg ook dat je vanaf boven niet meer de stukjes sticky fondant kan zien, dit zorgt voor een mooiere afwerking.

Striktaart

Dit is het eindresultaat van onze taart met strik: een schattige geboorte taart met nét dat beetje extra!

Nog vragen of opmerkingen? Laat gerust een berichtje achter! Wij zijn ook ontzettend benieuwd wat jullie van onze nieuwe blog vinden! Dus laat het ons weten!

Liefs Ria & Laura

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

3 Comments

 1. Pingback: Wilton Ribbon Cutter – Liefde voor bakken

 2. Cora vd Graag says

  Goedemorgen.
  Hoe komt het dat mijn strik op de
  Rondingen barstjes vertoont.
  Is de fondant dan bv te droog?

  • Ja, dat zou kunnen. De fondant moet goed soepel gekneed worden van te voren. Als de fondant te droog is, helpt een beetje Crisco (plantaardig vet) om het wat soepeler te maken. Verder is het van belang dat je goede kwaliteit rolfondant gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.