Behind the scenes
comments 4

Plog #1 – een dagje bakken

Plog #1

Het leek ons wel eens leuk om jullie te laten zien hoe het er bij ons achter de schermen wel eens aan toe gaat! Wij zijn natuurlijk met zijn tweeën, wonen ieder in een ander huis en zelfs een andere stad. Vaak bakken we samen en soms alleen. En hoe maken we foto’s? Schrijven we artikelen? Daarom vandaag onze allereerste plog!

Vandaag zondag 1 mei hebben we een bakdag gepland in Oosterhout. Expres op zondag, zodat we de hele dag de tijd hebben om even flink aan de slag te gaan. De winkel is op zondag dicht en Laura is het weekend vrij. Helemaal top dus!

Wij hebben altijd super veel ideeën, dus we moeten van te voren altijd even bedenken waar we nou voor gaan. Anders loopt er van alles door elkaar heen, en dat wil nog wel een chaotisch zijn. Vandaag besluiten we om nog te gaan bakken voor moederdag. We hadden al een recept voor moederdag klaar, de Nutella cupcakes. Maar we wilde nog iets extra’s: een Ferrero Rocher Taart! Ook maken we nog Mokka gebakjes, maar die komen later nog online.

Plog #1Terwijl Ria alvast begint met de basis, twee biscuittaarten, begint Laura eerst met het afronden van het eerste moederdag artikel. Dat moest die maandag namelijk al online. Dan kunnen we dat meteen afstrepen. De keuken in Oosterhout is lekker groot, dus kan de laptop gewoon op de bar. Super handig, want dan kunnen er meteen nog dingen besproken worden.

Zodra de biscuittaarten klaar zijn en staan af te koelen, wordt meteen de basis voor de mokkataartjes gemaakt. Als wij meerdere dingen op één dag maken, loopt dat soms wat door elkaar heen. Maar dingen die in de oven moeten kost gewoon veel tijd. Bakken, afkoelen. En dan gaat er ook nog wel eens wat fout. Zoals vandaag: we moesten de basis voor de mokkataartjes twee keer opnieuw maken, omdat we gewoon niet tevreden waren!

Plog #1

Wordt er gebakken, dan wordt er geknoeid! Chocolade op een roze vestje en beslag in het haar!

Even in de oven kijken of alles goed gaat!

Plog #1

Na twee pogingen hebben we eindelijk de juiste dikte van de biscuit! Dit is precies wat we willen voor de mini mokka taartjes! Wij zijn blij!

Plog #1

Dus het is tijd voor een pauze met thee en Nutella cupcakes! Wij snoepen vaak een groot deel zelf op van alle lekkernijen die wij maken. Eigenlijk is er altijd wel wat in huis voor bij de koffie!

De Ferrero Rocher taart wordt afgesmeerd met chocolade ganache en even op de foto gezet. Tegelijkertijd werken we even het ingrediëntenlijstje bij van beide baksels. Anders weten we aan het eind van de dag niet meer precies hoeveel er van wat in welke taart ging!

Als de Ferrero Rocher taart staat uit te harden, maken we alvast voor beide baksel de toppings. Voor de ene wordt het een hazelnoten botercrème en voor het andere recept mokka smaak. Ook deze laten we heel even in de koelkast staan.

Plog #1

Dan is het tijd voor de opbouw van de mokka taartjes! Wij maken in dit geval eerst twee voorbeelden, om te kijken of dit echt is wat we willen maken! En als we vervolgens de overige taartjes in elkaar zetten, maken we stap-voor-stap foto’s.

Daarna gaan we aan de slag met de opbouw van de Ferrero Rocher taart. Wat echt nog een heel karwei is met dat patroon op de taart. En met zulke grote taarten is het echt fijn dat we dit met zijn tweeën doen. De ene bouwt op en de ander maakt foto’s.

Plog #1

En zo zitten wij er dan regelmatig bij. Bij goed licht maken we graag foto’s buiten, omdat in het huis in Oosterhout het soms best wel donker kan zijn. Maar af en toe moeten we dan door de hele tuin verplaatsen! Meestal maken we foto’s onder de overkapping, maar aan het eind van de middag schijnt precies de zon erop. En dat is toch minder fijn. Dus kiezen we bij de Ferrero Rocher taart een plekje achterin in de tuin. Hup op de hurken knutselen aan de taart!

Plog #1

En als alles dan af is, gaan we eerst even avondeten en wachten we tot de zon een beetje achter de huizen verdwijnt. Na het eten maken we nog de foto’s van het eindresultaat! Met natuurlijk bijpassende attributen. Dan zit onze bakdag erop! En is het tijd om taart te eten op de bank, met een kop thee en een kookprogramma!

Willen jullie meer achter de schermen zien? Laat het ons vooral weten!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

4 Comments

  1. anneke says

    Het ziet er allemaal heerlijk uit…Complimenten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.