Boeken
Leave a comment

Review: Heel Holland Bakt Mee

img_1243bn2

Wij genieten ontzettend van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt! Zo fantastisch om mee te kijken met al die bakkers! Dit seizoen wordt het gepresenteerd door André van Duin, en die doet het erg leuk! En nu met het nieuwe seizoen is er ook weer een nieuw boek: ‘Heel Holland Bakt mee’. Precies wat voor ons natuurlijk..

Eerste indruk

Het boek ziet er super leuk uit! Wij vinden hem wat betreft opmaak misschien wel het leukste boek tot nu toe! Mooie kleuren en heel veel foto’s! Bij de recepten en tussendoor. Ook van de kandidaten. Een vrolijk en gezellig boek.

img_1249bn

Inhoud

Het boek is onderverdeeld in hoofdstukken (duh, dat is wel vaker), maar bij dit boek zijn ze verdeeld per aflevering van dit seizoen. In die hoofdstukken staat dan één signatuuropdracht, één baksel van die aflevering (de technische opdracht) en nog één of twee spektakelstukken. Dit zijn niet dezelfde baksels als de opdrachten op de TV. maar andere baksels die wel bij het thema passen. Deze recepten hebben een verschillende graad van moeilijkheid. Dus voor ieder wat wils!

img_1251bn

Bij elk recept staat meerdere foto’s (stap voor stap foto’s) en daar houden wij altijd van. Proberen wij ook altijd te doen met onze recepten! Dan kun je goed zien wat de verschillende stappen zijn!

Bij elke recept staat een kolom met plaatjes van het bakgerei wat je nodig hebt voor dat recept.
Wat ook erg handig is, zijn de kleine tips, tips uit de tent en ‘Janny’s weetjes’ die er telkens bij staan! Altijd handig!

img_1245bn

Tussendoor staan ook veel foto’s van de afleveringen, ook super leuk zo’n kijkje achter de schermen.

Eindoordeel

Echt een super leuk boek met leuke recepten. Maar we hadden wel verwacht dat er meer recepten van dit seizoen in zou zitten, vanwege de titel van het boek! Het leek ons juist zo leuk dat we mee konden bakken met de kandidaten. We missen bijvoorbeeld de operataart. In plaats daarvan zitten er ook veel andere recepten in (die er overigens wel heel goed en leuk uit zien), die niet in het programma voor komen. Dit viel ons wel even iets tegen. Gelukkig worden de technische opdrachten goed en duidelijk uitgelegd met veel foto’s!
Maar ondanks dat, is het boek nog steeds heel leuk! Wij raden hem zeker aan!

img_1248b

Eerder hadden wij al de mergpijpjes van Heel Holland Bakt gemaakt, en die waren echt super lekker! Omdat wij het zo leuk vonden om dit recept uit te proberen, én omdat we het boek zo leuk vinden, willen we binnenkort toch meer recepten van Heel Holland Bakt maken. Vinden jullie dat leuk?

Koop jouw ‘Heel Holland Bakt Mee’-boek via deze link van Bol.com, dan helpen jullie ons een beetje :)

Kortom, leuk boek! En wij kijken zondag weer, jullie ook?

Liefs Ria & Laura

 

Heel Holland Bakt Mee is uitgegeven door Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen.

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.