Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Bakmixen

Getest: bakmix voor bananenbrood

by Liefde voor bakken 18/11/201618/11/2016
written by Liefde voor bakken 18/11/201618/11/2016
img_1850bn

Als verpleegkundige werk ik veel wisselende diensten. Met nachtdiensten is het soms lastig om voldoende te eten, omdat ik ’s nachts echt geen zin heb om hele maaltijden weg te werken. Daarom maak ik vaak wat gezondere snacks, zoals bijvoorbeeld bananenbrood, om toch voldoende binnen te krijgen. Maar wat nét wat aantrekkelijker is dan een boterham of bordje warm eten. Dit keer test ik of bananenbrood van een bakmix nét zo lekker is als vers bananenbrood! Kijken jullie mee?

Bakmix voor bananenbrood, ik had er nog nooit van gehoord. Maar toen ik het zag, werd ik wel meteen nieuwsgierig. Is deze bakmix net zo lekker als zelf een bananenbrood maken? En is het ook makkelijker? Ik probeerde het uit!

img_1825bn

Het gaat om een mix voor bananenbrood van het merk ‘Brand New Cake‘. Brand New Cake maakt nog veel meer bakmixen en vullingen, zoals een mix voor biscuit of een mix voor botercrème.

De mix voor bananenbrood zit in een zak, zoals we van meerdere bakmixen gewend zijn in de bakwereld. In deze zak zit 800 gram mix. Op de achterzijde staat welke ingrediënten je zelf nog moet toevoegen en hoe je de bananenbrood moet maken. Klinkt niet moeilijk, dus ik ging aan de slag.

Wat mij als eerst opvalt is dat ik niet duidelijk op de verpakking kan vinden voor hoeveel broden deze mix is. In eerste instantie zou ik namelijk denken dat 800 gram mix (plus nog alle andere ingrediënten) veel te veel is voor één brood. Ik heb namelijk aan één bananenbrood al veel te veel in mijn eentje, ik zit er niet op de wachten om er meerdere bananenbroden aan over te houden. Dus doe ik bij voorbaat alle ingrediënten door de helft, en gebruik ik dus maar de helft van de mix. Zo kan ik er nog een keertje gebruik van maken.

Het maken zelf is heel eenvoudig: je prakt de bananen (zorg wel dat ze rijp zijn, maar dat geldt eigenlijk altijd bij bananenbrood), doet er de mix, water en olie bij en mixen maar. Makkelijker kan je het eigenlijk niet maken. Ik bedacht me dat het leuk zou zijn om mijn mini cake vormen erbij te pakken, is een stuk makkelijker bewaren dan één grote cake. En het is weer eens wat anders.

img_1828n

De helft van de mix is voldoende voor twee kleine cake-vormpjes. Ik vul ze voor 2/3 met het mengsel en zet ze in de oven.

Hierna werd het eigenlijk pas ingewikkeld. Op de verpakking staat dat een normale maat bananenbrood ongeveer 70 minuten op 160 graden moet. Lijkt mij sowieso al veel te lang, maar zeker nu ik twee kleine broden maak. En daarnaast heb ik een heteluchtoven, wat maakt dat de temperaturen nooit helemaal gelijk zijn aan een elektrische oven.

Bij de eerste ronde begon ik 30 minuten op 160 graden, en vervolgens nog 10 minuten op 140 graden. De mini bananenbroodjes kregen al heel snel een soort bult in het midden. Waarschijnlijk omdat 160 graden toch te hoog is en waardoor het deeg dus te snel rijst. Dus maak ik toch nog een tweede ronde, om te kijken of het beter gaat als ik ze vanaf het begin af aan op 140 graden bak.

Deze ronde lijkt in het begin beter te gaan, maar uiteindelijk krijgen ook deze twee bananenbroden een bult. Dit keer duurde het wel langer tot de bult werd gevormd. Veel lager had ik niet kunnen gaan met mijn oven, aangezien de volgende stand pas weer 100 graden is.

img_1845bn

 

Mijn mening

Zo’n rare bult is natuurlijk niet heel charmant. Maar dat gezegd, is een bananenbrood nou ook niet echt iets wat je serveert omdat ie er zo mooi uitziet. Zeker dit keer niet, omdat ik ze heb gebakken voor mijn nachtdiensten.

Verder valt het op dat de bananenbroodjes een beetje de structuur hebben van een cake. Normaal is bananenbrood vrij compact. Deze zijn juist wat lichter en luchtiger. Ik vind het persoonlijk niet vervelend!

De smaak is daarom ook wat minder intens dan wanneer je zelf een bananenbrood maakt. De luchtigheid lijkt ook te zorgen dat de smaken wat minder heftig zijn. Vind ik ook wel lekker! Maar ik kan me ergens voorstellen dat voor echte bananenbrood-fans dit een tegenvaller is.

Conclusie:

  • Makkelijk in gebruik
  • Niet veel ingrediënten nodig
  • Lichte en luchtige smaak, minder compact dan een bananenbrood normaal is
  • Grote hoeveelheid in één zak
  • Oventijden lijken niet helemaal te kloppen

img_1850bn

Ik denk dat ik de volgende keer wel weer een bananenbrood zonder mix ga maken. Niet vanwege de smaak of structuur, maar omdat ik het bakken zonder mix juist zo leuk vind! Maar ben je op zoek naar een makkelijke manier om een bananenbrood te maken? Dan is dit wat voor jou!

Liefs Laura

 

banaanbananenbrood
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Sinterklaastaart
next post
Sinterklaas monchoutaart

You may also like

Review: de Bakzolder mix voor herfstcake + winactie!

05/11/2015

Getest: Bake Delicious Chocolade Muffins

17/04/2016

Getest: Dr. Oetker mugcake

09/01/2016

2 comments

peter van Eijden 18/11/2016 - 12:16

ik lees altijd meer veel belangstelling je recepten met commentaren. Ach ja, het is leuk om wat te experimenteren en ook leuk als je leest wat anderen er van bakken.Bananencake- brood en carrotcake zijn erg populair in Nederland en waarschijnlijk ook daarbuiten. Ik heb het vroeger al geleesrd van Amerikaanse meisjes die in Holland als trainee kwamen. Nu geef ik het recept wat ik gebruik.
150 gr patentbloem( kwaliteit is per land verschillend?!)
backingsoda, zout, citroenrasp, 2 tsp kaneel, 20 gr custard. Zeven.
150 gr ei
100 gr boter120 gr basterd suiker
2 bananen
50 gr gehakte walnoten
Er zijn er die nog rozijnen toevoegen.
rum
Oven 160’C ( hetelucht.
45 minuten

Reply
Liefde voor bakken 18/11/2016 - 13:33

Leuk om te horen, Peter! Misschien gaan we jouw recept voor bananenbrood ook wel een keer uitproberen!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....