Boeken
comment 1

Review: Laura’s Bakery – het basisbakboek

img_1429bn

Het is altijd super leuk als medebloggers een boek uitbrengen! Helemaal als het dan ook nog eens een ‘mede-bak-blogger’ is! Laura Kieft van Laura’s Bakery heeft het basisbakboek uitgebracht! We konden niet wachten om dit boek in onze handen te hebben en hij ziet er goed uit!

Via haar blog konden we al meekijken met behind the scenes rondom het boek. Super leuk en interessant om te zien wat een boek schrijven allemaal met zich meebrengt. Helemaal als je ook nog fulltime blogt daarnaast. En heel stiekem is het ook genieten, omdat een boek uitbrengen ook hoog op ons dromenlijstje staat :)

Laura Kieft vertelt in de inleiding dat bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Veel beginnende bakkers zien het als een wetenschap waarbij alle ingrediënten precies moeten worden afgemeten. Maar volgens Laura hoeft dat helemaal niet zo exact. Volgens haar is bakken een gevoel.

img_1446bn

Eerste indruk

Het boek is à la Laura’s Bakery. Wat we daar mee bedoelen: het past bij Laura. De foto’s, de opmaak, heel herkenbaar en volgens haar eigen stijl. Het boek heeft een persoonlijke touch en daar houden wij van. Als je iets wilt bakken zoals Laura Kieft dat doet, dan weet je welk bakboek je uit de kast moet pakken. Alle foto’s zijn prachtig en maken het boek aantrekkelijk. Je zou zo alle lekkernijen van de pagina’s willen snoepen!

De inhoud

Het boek begint met een aantal inleidende hoofdstukken. Nou zijn wij beiden niet zo van het lezen van zoveel tekst in een bakboek, dus meestal slaan we deze stukjes over. Vervolgens is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken per thema. Dus eerst vullingen & toppings, dan koekjes, cakes, brownies, zandtaartdeeg, biscuit en schuimpjes. De volgorde en verdeling van de thema’s moesten we even aan wennen. Maar zoals Laura op haar blog een keertje vertelt is dit de indeling hoe zij het fijn zou vinden in een bakboek. Dus er is goed over nagedacht!

img_1434bn

Per hoofdstuk begint het met tips & tricks (altijd prettig), dan een basisrecept en vervolgens meerdere recepten die bij het thema passen. Elk recept staat op twee pagina’s, met op één pagina het recept en op de andere pagina foto’s.

img_1442bn

De recepten zijn makkelijk en begaanbaar. Ook beginnende bakkers kunnen prima met dit boek overweg! En dat lijkt ook precies te zijn wat Laura voor ogen had met dit boek.

Laura: voor mij zijn dit soort boeken dé boeken waar ik nog veel van kan leren. Ik ben nog niet zo’n ervaren bakker, ik leer nog steeds heel veel. Dus ook door alleen al te lezen in dit soort boeken wordt ik steeds een beetje beter!

Ria: iedereen heeft zijn eigen stijl met bakken. Het is altijd leuk om te lezen hoe anderen bakken en ieder heeft zo zijn eigen handige trucjes.

img_1441bn

Eindoordeel

Een leuk en begaanbaar bakboek, waardoor het bakken voor iedereen een stukje makkelijker word. Een bakboek zoals Laura Kieft het bakken ziet: het hoeft niet moeilijk te zijn om lekkere baksels op tafel te zetten.

Koop jouw Laura’s Bakery – het basisbakboek via deze link van bol.com, dan helpen jullie ons een beetje :)

Liefs Ria & Laura

 

Laura’s Bakery – het basisbakboek is geschreven en gefotografeerd door Laura Kieft en uitgegeven door Forte Uitgevers BV, Baarn.

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

1 Comment

  1. Pingback: Cheesecake brownies – Liefde voor bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.