Snelle Sint borrelhapjes


Het is bijna 5 december! Nog drie nachtjes slapen! Wij hebben nog een heerlijk recept om snelle zoete sinterklaas borrelhapjes te maken. Omdat sinterklaas het al zo druk heeft met allerlei andere belangrijke dingen, zoals cadeautjes inpakken.. schoentjes vullen..
Cake-schuimpjes bites:
Voor deze hapjes hebben we een recept gebruikt, wat al eerder op de blog verscheen. Namelijk het basisrecept voor cupcakes. Het enige verschil in dit geval is, is dat je je deeg nu in een cake-vorm doet, in plaats van cupcakevormpjes. We hebben van de grote cake kleine blokjes gesneden. Voor dit recept gebruiken we een langwerpig cakeblik van 30 cm lang.
Wat heb je nodig:
- 315 gram margarine
- 315 gram witte basterd suiker
- 315 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 eieren
- 5 eetlepels melk
- snufje zout
- 2 theelepels citroensmaakstof van Patidess
- zak schuimpjes
- cocktailprikkers
Verwarm de oven voor op 175 graden (bij heteluchtovens zeker 10 graden lager). Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter. Weeg het zelfrijzend bakmeel af en voeg hier de zout aan toe.
Voeg nu 1 ei en 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe aan het botermengsel.
Mix dit tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei en weer 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe, mix wederom tot het ei volledig is opgenomen. Doe dit voor alle eieren.
Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe en 3 eetlepels melk toe. Mix dit goed door op de laagste stand tot alles goed vermengd is.
Mix nu 2 theelepels Patidess citroensmaak door het mengsel. Voor een wat sterkere smaak kun je uiteraard meer toevoegen. Ook zou je uiteraard kunnen kiezen voor een ander smaakje.
Vul je cakeblik met het mengsel. Bak je cake op 175 graden 1 uur en 10 minuten in het midden van de oven.
Laat je cake afkoelen en snijdt hier blokjes van. Prik hier met een cocktailprikker een schuimpje op.
Serveer je hapjes op een leuke schaal of bord met wat extra snoepgoed. Perfect recept voor een leuke pakjesavond!
Tip: mocht je nu helemaal geen tijd hebben om een cake te bakken, dan kun je er natuurlijk ook gewoon eentje kopen. Of je kiest voor een kant en klaar stuk gevulde speculaas.