Zelf pepernoten bakken:



De lieve goede Sint is weer in het land! Voor ons bakkers hét moment om als een gek aan de slag te gaan. Wij zijn enorm gek op de feestdagen, vooral vanwege al het lekkere eten! Omdat het de eerste sinterklaas is van liefde voor bakken, kunnen jullie veel heerlijke recepten verwachten :)
Deze pepernoten zijn ontzettend lekker! En het recept is lekker makkelijk! Wat is er nou leuker dan samen met de kids deze pepernoten te maken?? Of gewoon voor jezelf, omdat pepernoten nou eenmaal mogen in deze tijd van het jaar :)
Tip: heb je nog wat meer pepernoten nodig? Omdat je er geen genoeg van kunt krijgen? Neem dan het dubbele recept. Dit recept is voldoende voor twee kleine bakplaten vol.
Liefs van Ria & Laura
Wat heb je nodig:
- 100 gram boter of margarine
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- snufje zout
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 ml melk
- Roer of klop de boter zacht in een kom. Voeg hier de basterdsuiker, speculaaskruiden en het zout aan toe. Meng het goed door elkaar, eventueel met een mixer.
- Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de melk aan het mengsel toe. Dan meng je alles met koele handen door elkaar. Kneed het tot een samenhangend geheel. Tip: als het deeg te plakkerig is, kun je een heel klein beetje extra zelfrijzend bakmeel toevoegen. Niet te veel, want dan worden de pepernoten te droog.
- Leg het deeg een half uurtje in de koelkast.
- Draai er vervolgens kleine balletjes van. Maak ze niet te groot, want ze worden nog wat groter door het bakken! Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze in een voorverwarmde oven op 150 graden gaar in circa 15 minuten, in het midden van de oven.
- Laat ze even afkoelen en smullen maar!