Oreo cupcakes:

Het wordt weer eens tijd voor een recept met Oreokoekjes! We hebben al heel wat gemaakt met Oreo, maar nog geen Oreo cupcakes. Het is een heel gemakkelijk recept, dus je hebt het zo gemaakt! Gezellig bakken met de kids in de vakantie? Daar zullen ze geen nee tegen zeggen!

We hebben al heel wat gebakken met Oreo, een nobake kwarktaart, een cheesecake, Oreochocoladetruffels en een schooltraktatie met Oreokoekjes! Vandaag komen daar de Oreo cupcakes bij. Yum, yum, yum!!

Benodigdheden:

Voor het bakken van de cupcakes:

  • 1 pakje Blue Band margarine van 250 gram (of roomboter)
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren (circa 50 gram per stuk)
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram cacaopoeder
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • snufje zout
  • 50 gram (smelt) chocolade

Voor de roomkaascreme:

  • 200 gram margarine
  • 50 gram roomkaas
  • 500 gram suikerbakkerspoeder
  • twee theelepels Patidess citroensmaak of een beetje geraspte schil van een citroen.
  • 3 à 4 fijngemalen Oreokoekjes

Voor de decoratie:

  • circa 10 Oreokoekjes

Extra:

  • bakvorm voor cupcakes +  bakingcups. (liefst zwarte)
  • Spuitzakje + spuitmondje 1M ( bijvoorbeeld van Wilton)

Dit recept is voor ongeveer 20 cupcakes, ligt er een beetje aan hoe bol je je cupcakes wilt hebben.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (bij heteluchtovens zeker 10 graden lager).
  2. Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig
  3. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter
  4. Weeg het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder af en voeg hier de zout aan toe.
  5. Voeg nu 1 ei en 1 eetlepel van het meelmengsel toe aan het botermengsel. Mix dit tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei en weer 1 eetlepel meel toe, mix wederom tot het ei volledig is opgenomen. Doe dit voor alle eieren
  6. Voeg nu de rest van het meel toe en 3 eetlepels melk toe.
  7. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer het even door en voeg het toe aan het deeg.
  8. Leg in elke bakingcup een Oreokoekje.

 

 

  1. Vul de bakingcups dan verder met het deeg, zorg dat ze ongeveer driekwart gevuld zijn. Bak ze gaar op circa 175 graden, circa 20-25 minuten.
  2. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  3. Maak dan de roomkaascreme. Mix hiervoor de margarine met de roomkaas zacht. Zeef de suikerbakkerspoeder en voed deze beetje bij beetje toe aan het botermengsel. Voeg de citroensmaak toe of de geraspte schil van een citroen.
    Schep dan voorzichtig de gemalen Oreokoekjes door de creme. Vul de spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes.
  4. Snijd de Oreokoekjes doormidden en steek een half koekje in elke toef.

 

Geniet ervan!

 

Ria

recept 2016