Nutella cheesecake in a jar:





We hebben nu al flink wat cheesecakes gemaakt, dus het wordt tijd voor eens iets aparts. We gaan "cheesecake in a jar" maken. Een jar is een glazen pot met een deksel en soms ook een rietje. En wat zo leuk is aan dit recept, is dat je een paar mooie potten en jars kan kopen, maar je kan ook gewoon groentepotjes of jampotjes bewaren! Dit geeft een super leuk effect! Deze cheesecake in een potje is superhandig om mee te nemen als je gaat picknicken! Of als je een dagje op stap gaat. Potje vullen, dekseltje er op en mee in de picknickmand!
Benodigheden:
- Verschillende glazen jars of potten. Wij hebben 7 potten gevuld met dit recept.
Voor de cheesecake lagen:
Voor de bodem:
- 280 gram digestivekoekjes
- 60 gram margarine (uit een pakje)
Voor de chocolade laag:
- 200 ml verse slagroom
- 150 gram roomkaas ( bijv zuivelspread naturel van Albert Heijn, geen light versie))
- 200 gram Nutella
- 50 ml water
- 4 blaadjes gelatine
Voor de frambozenlaag:
- 200 ml slagroom
- 150 gram roomkaas
- 200 gram diepvries frambozen
- 5 blaadjes gelatine
Voor de kwarklaag:
- 200 ml slagroom
- 250 gram kwark
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- 75 ml water
- 5 blaadjes gelatine
Voor de decoratie:
- 1 bakje verse frambozen
De bodem:
We beginnen met het fijnmalen van de koekjes. Wij doen dit altijd met een staafmixer. Smelt dan de margarine in een pannetje en schenk dit bij de fijngemalen koekjes. Mix dit een beetje door elkaar met de gewone mixer, zodat het een beetje dik en kruimelig wordt. Met deze dikke kruimels vul je de bodems van de potjes. Zorg voor een mooi laagje in elke pot. Zet je potjes in de koelkast, zodat de bodem iets steviger wordt.
Laag 1: Nutella cheesecake
Klop de slagroom tot stijve pieken. ( je kunt ook alle slagroom in één keer kloppen en dan verdelen over drie schalen)
Klop vervolgens 150 gram roomkaas romig en voeg dit toe aan de slagroom. Mix dit door elkaar. Verwarm vervolgens 200 gram Nutella een klein beetje in de magnetron, zodat het beter vloeibaar wordt. Voeg het dan toe aan het slagroom mengsel en klop alles goed door elkaar, klop niet langer dan nodig is.
Week de 4 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Verwarm dan 50 ml water, breng het aan de kook en laat het dan heel even staan, zodat het zeker niet meer kookt. Los hier de gelatineblaadjes goed in op. Laat dan 5 minuutjes staan en voeg het dan, door een zeef, toe aan het Nutellamengsel. Mix het er voorzichtig door!
Giet dan dit eerste laagje op het kruimelmengsel in de potjes. Maak even een inschatting hoe hoog de laagjes moeten worden. Bij ons zijn sommige potjes veel hoger dan de andere, dus passen we de laagjes aan. Zet de potjes dan in de koelkast zodat de eerste laag op kan stijven.
Laag 2: frambozen cheesecake
Tijd voor de tweede laag! Klop 200 ml slagroom stijf of neem hiervoor het tweede schaaltje met slagroom. Klop wederom 150 gram roomkaas zacht en mix deze door de slagroom. Zorg ervoor dat de 200 gram diepvries frambozen goed ontdooid zijn. Maar er vervolgens een puree van met de staafmixer of mengbeker. ( je kunt de puree evt zeven). Voeg de puree toe aan het slagroommengsel en meng voorzichtig tot een homogeen geheel.
Week 5 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Verwarm dan 50 ml water, breng het aan de kook en laat het dan heel even staan, zodat het zeker niet meer kookt. Los hier de gelatineblaadjes goed in op. Laat dan 5 minuutjes staan en voeg het dan toe aan het frambozenmengsel. Mix voorzichtig door.
Schenk dan voorzichtig in elke pot een tweede, roze laagje. Laat weer opstijven in de koelkast.
Laag 3: naturel cheesecake
Klo[ weer 200 ml slagroom stijf, en voeg hier 200 gram kwark en 4 eetlepels witte basterdsuiker aan toe. Mix door elkaar.
Week 5 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Verwarm dan 75 ml water, breng het aan de kook en laat het dan heel even staan, zodat het zeker niet meer kookt. Los hier de gelatineblaadjes goed in op. Laat dan 5 minuutjes staan en voeg het dan toe aan het kwarkmengsel.
Schenk op de roze laag. Zorg wel dat je de potjes schoon houdt, dat staat t mooist.
Laat ook dit witte laagje opstijven.
Daarna kun je decoreren met de verse frambozen. Bindt met een touwtje een lepeltje vast aan het potje. Deksel erop, en dan kun je het zo mee nemen op een picknick!!!!
Liefs Ria

recept 2016