High Tea appel-abrikozen flapjes:

Iedereen kent de bekende appelflappen wel, die grote flappen met veel suiker er op!! Ze zijn heerlijk, maar wij wilde wat anders! Dit is een mini uitvoering van deze flap, maar dan met appel en abrikozenjam en een beetje suiker. Erg lekker en heel gemakkelijk te maken. En dat is wel handig als je veel verschillende hapjes wilt maken voor een High Tea!!

 

Dit heb je nodig:

  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 3 appels
  • 1 geklopt ei
  • potje abrikozen jam
  • kleine ronde uitsteker van circa 4 cm doorsnee

 

Zo maak je het:

 

  1. Ontdooi eerst de bladerdeeg, en snijd de plakjes in vier vierkantjes. Twee vierkantjes zijn voor de bodem, de andere twee voor de bovenkant. Steek uit de bovenkantjes met een ronde uitsteker een cirkel uit. Leg de bovenkantjes even opzij.
  2. Leg in het midden van de onderkantjes een schepje abrikozenjam. Schil vervolgens de appeltjes en snijd elke appel in vier partjes. Snijd ieder partje aan de boen -en onderkant nog een beetje bij, zodat het op het flapje past. Maak met een mesje inkepingen in de bolle kant van het appelpartje, en leg deze dan op de jam.
  3. Leg het stukje bladerdeeg met het gat er in, over de appel, plak vast, eventueel met een nat kwastje. Smeer het bladerdeeg op de bovenkant in met een beetje losgeklopt ei. En strooi hier dan fijne suiker overheen.
  4. Bak de flapjes dan in een voorverwarmde oven op circa 210 graden gaar in 15 tot 20 minuutjes. Haal ze uit de oven als ze mooi goudbruin zijn.

 

Smullen maar!

Liefs Ria & Laura

recept 2016