Cupcakes met verse aardbeien en slagroom:

Er zijn nog steeds heel veel heerlijke verse Hollandse aardbeien te koop in de winkels en bij de boer. Dus we hebben nog maar weer een aardbeienrecept gemaakt. Dit keer lekkere aardbeien cupcakes met een hele aardbei in de cupcake! Super fris!

Cupcakes zijn van zichzelf al erg lekker, maar als je er nog eens een vulling in doet, wordt het nog lekkerder. We hadden nog wat verse aardbeien in huis, dus leek het ons wel eens leuk om er een hele aardbei in te stoppen. Als je dan de hele cupcake doorsnijdt als ze helemaal klaar zijn, dan ziet dat er heel mooi uit. Een prachtig doorgesneden aardbei!! Doet het altijd goed bij een feestje!

 

Benodigdheden voor circa 20 cupcakes:

 

Voor het deeg: 

  • 250 gram margarine of boter
  • 250 gram suiker
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 2 theelepels Patidess smaakstof citroen of de geraspte schil van een citroen

 

Voor de vulling en decoratie:

  • 500 gram verse aardbeien (voor elke cupcake 2 aardbeien, niet te groot)
  • 250 ml verse slagroom
  • Een half zakje Klopvast
  • sprinkels

En verder:

  • Bakvorm en roze bakingcups

 

Bereiding

  1. Bak de cupcakes volgens dit basisrecept. Laat de cupcakes afkoelen.
  2. Haal de kroontjes van de aardbeien en spoel ze een beetje af. Laat uitlekken.
  3. Hol vervolgens de cupcakes aan de bovenkant uit met een lepeltje. Let op dat je het niet te groot uitholt. Precies zo groot, dat er net een aardbei in past. Doe in elke uitholling een aardbei.
  4. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker en de Klopvast en spuit hiermee een toef op de cupcake. Let wel op dat je de toeven niet te hoog maakt, want dan zakt deze in zodra de aardbei erop gaat. Doe eventueel wat sprinkels op de toeven en doe op elke toef nog een aardbei.

 

Zo zie je maar weer dat het helemaal niet heel ingewikkeld hoeft te zijn om leuke cupcakes te maken! Deze zien er leuk uit, en zijn ook nog eens super fris van smaak! Passen helemaal bij de zomer!

Liefs Ria & Laura

recept 2016