Carnaval of verjaardag slagroomtaart:

 

Nog een weekje en dat is het in het zuiden van het land weer tijd voor carnaval! En omdat wij uit Brabant komen, wilde we toch even een taartje maken voor dit feest. Maar omdat jullie vast niet allemaal carnaval vieren, is dit taartje ook heel geschikt voor een verjaardag of ander feestje. Een feestelijke slagroomtaart!

 

Benodigdheden:

Voor de biscuittaart:

  • bakvorm van circa 25 cm
  • 6 eieren
  • 190 gram suiker
  • 110 gram bloem
  • 75 gram maizena
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • Hak kersenvulling
  • Mix voor banketbakkersroom (dit kan met melk of water)

Voor het afsmeren:

  • 250 gram Philadelphia roomkaas (niet de light-versie)
  • 150 gram suikerbakkerspoeder
  • 500 ml verse slagroom

Voor het decoreren

  • Funcakes Hazelnoot crunch, (of andere kant en klare hazelnootcrunch)
  • 250 ml verse slagroom
  • Dr. Oetker klopvast
  • poedersuiker
  • verschillende felle kleurtjes fondant
  • verschillende maten cirkeluitstekers

Aan de slag!

  1.  Je begint met het bakken van een biscuittaart. Hier hebben we eerder al een basisrecept van online gezet.
    Wanneer deze is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen met een taartzaag.
  2. Nu ga je de taart vullen en opbouwen. Wij gebruiken hiervoor kersenvulling van Hak en banketbakkersroom. Deze banketbakkersroom hebben wij met een mix gemaakt. Volg de stappen op de verpakking. Je kunt deze mix met water of met melk aanmaken.
  3. Volg de volgende stappen:
  4. Nu ga je je taart afsmeren. Wij doen dit met een fluffy creamcheese frosting, die we in dit recept uitleggen. Deze is heel licht en lekker van smaak. Past perfect bij deze slagroomtaart!
  5. Doe nu de hazelnoot crunch aan de zijkant van je taart. Wij gebruiken hiervoor de hazelnut crunch van Funcakes. Dit is even een lastig klusje, maar de crunch moet aan de fluffy creamcheese blijven plakken!
  6. Klop de slagroom met een beetje poedersuiker en een paar theelepels klopvast (dr Oetker).
  7. Spuit met de slagroom rozetten op de taart. Deze spuit je van binnen naar buiten met een ronddraaiende vorm. Je kan natuurlijk ook voor een andere toef kiezen.

 

Decoratie:

  1. Snijd verschillende maten rondjes uit verschillende kleurtjes fondant. Strooi deze bovenop de taart, in de cirkel van toeven. Dit is je confetti op je taart!
  2. De gedraaide krulletjes / serpentine maak je als volgt: snijd verschillende dunne reepjes van verschillende kleuren fondant Rol deze om een potlood of pen en laat ze even uitharden.
  3. Schuif ze voorzichtig van je potlood of pen, en leg ze in de toeven.

 

Dit taartje kan natuurlijk ook prima als verjaardagstaart! 

Liefs, Ria & Laura