Basisrecept voor biscuittaart:


Wanneer je een taart gaat bakken, die bekleed wordt met fondant of marsepein, is het vaak handig dat je niet al te veel tijd kwijt bent aan het bakken. Dan is een mix voor biscuitdeeg heel handig. Het gaat allemaal wat sneller en de smaak van een mix voor biscuitdeeg is prima! Vind je het toch leuker om het helemaal zelf te maken? Maak dan gebruik van dit basisrecept voor biscuitdeeg!
Er zijn twee varianten van de biscuittaart: eentje met hele eieren en eentje met gesplitste eieren. Dit is een recept voor biscuittaart met hele eieren.
Let op: maak tijdens het bakken de ovendeur niet open! Je hebt dan kans dat de taart inzakt. Open de deur alleen op het laatste moment, om te controleren of de taart klaar is.
Dit heb je nodig:
- bakvorm van circa 25 cm
- 6 eieren
- 190 gram suiker
- 110 gram bloem
- 75 gram maizena
- snufje zout
- Vet je bakvorm in. Doe van de zijkant alleen de onderste helft, het deel waar je deeg komt, want dan rijst je taart beter.
- Doe de eieren en de suiker in een kom. Mix dit minstens 6 tot 8 minuten tot het schuimig en licht is geworden. Zet de mixer vervolgens even uit.
- Zeef de bloem met de maizena en het zout. Voeg dit aan je mengsel toe. Schraap dit met een siliconen spatel stevig door het deeg, tot alles goed is opgenomen.
- Doe je mengsel in de ingevette bakvorm en bak de taart op 40 à 50 minuten op circa 170 graden mooi goudbruin. Controleer eventueel met een satéprikker, deze moet dan droog uit de taart komen.
Tips van liefdevoorbakken.nl:
- Voeg een beetje amandelen toe voor een lekkere smaak
- Voeg gel kleurstof toe voor een gekleurde taart
Liefs van het liefdevoorbakken-team!