Deze brownies heb ik voor mijn verjaardag gebakken! Zoals we al eerder lieten weten via Facebook, was ik afgelopen dinsdag jarig en dat moest natuurlijk nog gevierd worden! Deze overheerlijke brownies zijn het geworden, en deze zijn goed gekeurd voor de visite!

 

Benodigdheden:

  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram (smelt)chocolade
  • 4 eidooier
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 100 gram bloem, gezeefd
  • 4 eiwitten
  • 30 gram hazelnoten (grof gehakt)

Extra: brownie bakplaat + bakpapier

 

Aan de slag!

  1. Smelt je boter en de chocolade au bain marie (dus in een kommetje boven een pannetje met kokend water).
  2. Klop de eidooiers samen met de donkere basterdsuiker luchtig. Schep dit door je chocolade-boter mengsel.
  3. Spatel de gezeefde bloem door het beslag.
  4. Klop de eiwitten schuimig en meng ook deze door het beslag.
  5. Doe een stuk bakpapier in de bakvorm en doe het beslag erin.
  6. Als je het bakpapier erin vouwt zoals ik op de foto heb gedaan, kun je na het bakken de brownie heel gemakkelijk uit de bakpan halen. Zorg alleen wel dat je ook de vrije zijkanten even invet.

 

7. Hak je hazelnoten grof en verdeel deze over de bovenkant van het mengsel. Dit is een beetje naar eigen smaak. Wij houden wel         van veel hazelnoten, dus daarom doen we graag een beetje extra :)

8.  Bak de brownie ongeveer 20 minuten op 175 graden.

9.  Laat je brownie afkoelen en snijd ze vervolgens in gelijke stukken. En smullen maar!

 

Liefs,

Ria & Laura