Tomaten mozzerella tarteletjes:


De combinatie tomaat, mozzarella en pesto is eigenlijk altijd goed. Pijnboompitjes en basilicum erbij, en het is helemaal af. Maar wij wilde niet de standaard tomaat-mozzarella spiesjes maken, maar iets anders. Iets wat meer past bij de high tea serie waarmee we bezig zijn! Verfijnd en ontzettend lekker!
Benodigdheden:
- 5 blaadjes bladerdeeg
- Snoeptomaatjes
- Mini mozzarella bolletjes
- Groene pesto
- Pijnboompitjes
- Verse basilicum
Extra: ronde uitsteker
Aan de slag!
Ontdooi 5 plakjes bladerdeeg. Snijd uit elk plakje vier rondjes bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier bekleden bakplaat. Bladerdeeg zet uit wanneer je het in de oven doen. Aangezien wij voor dit recept graag hele dunne plakjes houden, moet je er iets opleggen wat ovenbestendig is. Zoals bijvoorbeeld een extra bakplaat. Let wel op dat je bladerdeeg plakjes niet aan de onderkant van je tweede bakplaat blijven plakken, doe er nog een stuk bakpapier tussen!
Bak je bladerdeeg plakjes ongeveer 10 minuutjes op 180 graden. Laat ze afkoelen.
Snijd ondertussen de tomaatjes in dunne plakjes, en de mozzarella in halve bolletjes. Hak of knip wat verse basilicum kleiner. Rooster een handje pijnboompitten in een droge koekenpan. Let wel op: pijnboompitten verkleuren snel! Laat ze niet aanbranden! Doe de pijnboompitten in de staafmixer en maal ze iets grof.
Tijd voor de opmaak!
Smeer op ieder plakje bladerdeeg een beetje groene pesto. Leg hier drie of vier plakjes van de snoeptomaatjes op. Leg daar een half bolletje mozzarella op. Garneer met de fijngemalen pijnboompitjes en de basilicum!
Het is echt leuk om je eigen toostjes te maken! Dit kun je natuurlijk ook voor heel veel andere hapjes gebruiken!
Liefs Ria & Laura



recept 2016