





Heb je weinig tijd en wil je toch wat lekkers serveren bij de koffie, dan is dit een ideaal recept. Deze cakejes zijn makkelijk om te maken en ook nog eens superlekker! De topping en de sinaasappel maken deze cakejes helemaal compleet. Laat je verassen door de frisse smaak en de stukjes sinaasappel in de cake.
Benodigdheden:
Voor ongeveer 20 cupcakes:
- 250 gram boter of goeie kwaliteit margarine
- 250 gram fijne suiker
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- Snuf zout
- Rasp van een sinaasappel
- 2 eetlepels geperst sinaasappelsap
- Bakingcups wit
- Bakvorm voor cupcakes
Voor de decoratie:
- 125 gram roomkaas
- 75 ml creme fraiche
- 125 gram suikerbakkerspoeder
- 2 tot 3 sinaasappels
- rond uitstekertje
We gaan beginnen met het bakken van de cupcakes. Volg hiervoor het Basisrecept voor cupcakes.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit 12 bakingcups voor driekwart vol met het deeg. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven. Laat ze na het bakken even afkoelen. Bak daarna nog eens de rest van de cupcakes op dezelfde manier.
Tijdens het afkoelen van de cupcakes kun je alvast beginnen aan je crème. Mix hiervoor de roomkaas in een kom. Voeg hier de gezeefde suikerbakkerspoeder aan toe en mix dit erdoor. Vervolgens klop je hier 75 ml crème fraîche door.
Snijd dan de sinaasappels in plakken met de schil er nog aan. Steek met een ronde uitsteker rondjes uit de sinaasappelplakjes. Leg deze opzij voor de garnering. Pak een kontje van de sinaasappel en knijp hier het sap uit boven de crème. Meng dit er goed door. Je crème krijgt nu een lekkere sinaasappelsmaak. Proef zelf even hoeveel sinaasappelsap je erdoor wilt doen, want smaken verschillen!
Vlak voor je de cupcakes gaat serveren is het tijd voor de opmaak. Haal de bakpapiertjes voorzichtig van de cupcakes en zet ze op een gebaksbordje. Schep er vervolgens een flinke lepel roomkaascrème op. Leg daar dan een mooi schijfje sinaasappel op en serveren maar!
Direct serveren, dan zijn ze het lekkerst!
Liefs Ria & Laura

recept 2016