Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Schwarzwalder Kirschetorte

by Liefde voor bakken 12/06/201605/10/2018
written by Liefde voor bakken 12/06/201605/10/2018
Schwarzwalder Kirschetorte

Dit wordt een soort vaderdagtaart. Voor alle vaders die houden van Schwarzwalderkirschirschetorte. Een héérlijke chocoladetaart met kersen! Dus: houd je vader (of je man) ook van chocolade, maak dan deze heerlijke Schwarwalder kirschetorte voor vaderdag!!! Gegarandeerd succes!

Laura: ‘We zaten te brainstormen over wat we voor Vaderdag gingen maken. En mijn vader is toevallig ontzettend fan van Schwarzwalder Kirschetorte! Hij is hier echt dol op. Dus leek het ons niet meer dan logisch om deze taart rondom de tijd van Vaderdag online te zetten! Voor alle vaders die net zoals die van mij ook gek is op Schwarzwalder Kirschetorte!’

Ria: ‘Ik heb hem dus al vaak gemaakt, hij wil dan altijd een heel groot stuk! :) Vroeger deed ik altijd chocoladevlokken op de zijkant en in het midden van de bovenkant, maar nu wil ik een taart die aan de zijkant helemaal wit is. Dat zie je in Duitsland ook vaak als je daar in een “Konditorei” een punt Schwarzwalder Kirschetorte bestelt.’

Schwarzwalder Kirschetorte

Schwarzwalder Kirschetorte

Liefde voor bakken Dit wordt een soort vaderdagtaart. Voor alle vaders die houden van Schwarzwalderkirschirschetorte. Een héérlijke chocoladetaart met kersen! Dus: houd je vader (of… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 1 PME bakvorm van 22,5 cm
  • 1 springvorm van 26 cm
  •  Acetaatrol

Voor de taart:

  • basisrecept van chocolade biscuitdeeg met gesplitste eieren (klik hier)
  • 5 eieren
  • 160 gram suiker
  • 90 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 potje kersen op sap
  • 1 bekertje slagroom van 250 ml
  • 1 blikje kersenvulling van Hak.
  • 3 zakjes Klopklop
  • 4 blaadjes gelatine

Voor de decoratie:

  • Een bekertje slagroom van 250 ml
  • Beetje poedersuiker
  • Klopvast
  • Stukje chocolade om te raspen

Instructies

  1. Voor deze taart hebben we het basisrecept voor chocoladebiscuittaart met gesplitste eieren gebruikt. Deze hebben we gebakken in 35 minuten op circa 175 graden. Daarna moet hij afkoelen op een taartrooster. Wij zijn pas de volgende dag verder gegaan met het vullen en het decoreren van de taart. Je kan het natuurlijk ook gewoon dezelfde dag doen, maar zorg er dan wel voor dat je taart goed is afgekoeld voordat je hem doorzaagt of snijdt.
  2. Wij zagen de taart in drie lagen met de dubbele taartzaag van Staedter. Deze werkt heel fijn, omdat je altijd 3 gelijke lagen hebt!
  3. Begin met het laten uitlekken van de kersen op sap. Leg de kersen even opzij en met een beetje van het kersennat besprenkelen we de onderste laag van de taart. Daardoor wordt de taart wat zachter van smaak. Dan doe je daar een laagje geklopte, en met poedersuiker gezoete, slagroom (de helft ongeveer) op. Doe wel een beetje Klopvast door de slagroom, wordt hij ietsje steviger. Smeer dan de kersenvulling voorzichtig uit over de slagroom.
  4. Bij de tweede laag doe je precies hetzelfde: weer een beetje besprenkelen met het kersensap. Hierop dan de rest van de slagroom en vervolgens de kersenvulling er op. Leg hier de derde plak biscuittaart op en de basis is klaar. Smeer met met de restant van de slagroom de bovenkant ook nog een beetje in.
  5. Nu is het tijd om de taart te decoreren met een wit slagroommengsel. Zet hiervoor eerst je taart in een springvorm van 26 cm. De taart is door de vulling iets hoger geworden dan de springvorm. Wij gebruiken nu een Acetaatrol bij het decoreren met het slagroommengsel. Dit is een soort plastic band, geschikt voor voedsel en op maat te knippen. Deze plaats je voorzichtig om de taart heen. Wat handig is aan deze plastic band, is dat deze hoger is dan de bakvorm. Zo kunnen we straks ook de bovenkant van de taart helemaal bedekken met het witte slagroommengsel.
  6. Week voor het witte slagroommengsel de gelatine ongeveer 8 minuten in koud water. Klop 3 zakjes Klopklop met melk, zoals aangegeven op de verpakking. Wij gebruiken altijd ietsje meer melk, in dit geval 300 ml (dus 100 ml per zakje).
  7. Breng 100 ml water aan de kook. Zet het vuur uit en laat het even staan (ongeveer 1 minuut) zodat het in ieder geval niet meer kookt. Los de gelatine er blaadje voor blaadje in op. Laat weer even een paar minuten staan zodat het wat af kan koelen. Zeef het gelatine mengsel en giet het dan bij de Klopklop. Mix het op een lage stand door tot het goed is opgenomen. Als het goed is is je mengsel nu redelijk vloeibaar.
  8. Schenk nu je mengsel over de taart, tot de rand van de acetaatband. Nu is je taart als het goed is helemaal overgoten. Strijk met een palletmes de bovenkant mooi glad, en zet je taart een paar uur in de koelkast.
  9. Als de taart opgesteven is, kan de vorm weg gehaald worden. Haal daarna de band er voorzichtig af.
  10. Klop je slagroom met de Klopvast en de poedersuiker stijf. Vul de spuitzak en maak mooie toeven op de taart. Doe dan op elke toef een kers (van wat er nog over is van het potje kersen op sap). Je kan natuurlijk ook verse kersen gebruiken voor de decoratie! Die liggen inmiddels weer in de supermarkt!
  11. En om de taart helemaal af te maken doen we nog wat chocolade in het midden. Wij hebben de chocolade in de staafmixer fijn gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook de chocolade raspen, dat is namelijk nog mooier!
Schwarzwalder Kirschetorte
Schwarzwalder Kirschetorte
Schwarzwalder Kirschetorte
Schwarzwalder Kirschetorte
Schwarzwalder Kirschetorte
Schwarzwalder Kirschetorte

Zet de taart op een mooi bord en kijk eens wat een plaatje! Bak en geniet samen met je gezin van deze overheerlijke taart!

Ria & Laura

kersenschwarzwalder kirschetorteTaart
10 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Simply Making Flower Piping Tips – Deel III + WINACTIE
next post
2x vaderdagcupcakes

You may also like

Schwarzwälder kirsche torte

15/03/2020

Aardbeien-yoghurt schnitt

05/03/2017

Chocolade droom taartje

12/04/2020

Kersttaartje met yoghurt en kersen

20/12/2020

Oreo Meringue Taartje

18/04/2021

Vierkante fruitcake

04/07/2021

Karamel kwarktaart

21/01/2018

Plaatcake met Monchou en kersen

15/04/2018

Boltaartjes met chocolade mirror glaze

28/02/2021

Karamel dripcake met banaan

08/04/2018

10 comments

Rowan 12/06/2016 - 08:58

Wat een prachtige taart, met al die laagjes! Ik heb nog nooit schwarzwalder taart gegeten! Die band lijkt mij trouwens ook erg handig!

Reply
Liefde voor bakken 12/06/2016 - 17:00

Dankjewel! Is echt super lekker! Zeker een aanrader om een keertje te proberen!

Reply
2x vaderdagcupcakes – Liefde voor bakken 15/06/2016 - 08:03

[…] Vaderdag! En wat is er nou leuker dan iets lekkers maken voor je vader? Wij maken het liefst een Schwarzwalder Kirschetorte voor vaderdag. Maar je kunt natuurlijk ook iets anders maken, zoals deze leuke cupcakes! We hebben […]

Reply
Romi 17/06/2016 - 09:02

Ohhhh wat een lekkers zie ik hier! Het ziet er ook allemaal zo prachtig uit. Ik heb jouw blog gevonden via Sillysis, ben ik even blij!

Reply
Liefde voor bakken 17/06/2016 - 10:16

Fijn om te horen, Romi!

Reply
Best bekeken artikelen Juni – Liefde voor bakken 06/07/2016 - 10:32

[…] 2. Schwarzwalder Kirschetorte […]

Reply
Anouk 05/09/2016 - 13:34

Ik wil deze taart maken voor mijn verjaardag, maar kan je deze taart een avond van te voren maken? Zonder dat de cake erg plakkerig word? Of is het het beste om de taart verder af te maken in de ochtend?

Reply
Liefde voor bakken 05/09/2016 - 14:39

Hoi Anouk, je kunt de taart best de avond van te voren maken hoor! Hij moet dan natuurlijk wel in de koelkast bewaard worden ivm de slagroom. Je kunt er eventueel ook nog voor kiezen om alleen de toeven slagroom de volgende ochtend pas te doen, maar hoeft niet perse. Als je er wat Klopvast aan toevoegt, moeten de toefjes mooi stevig zijn. Succes ermee!

Reply
erica jottier 19/06/2018 - 19:11

heb de taart al 2 maal gemaakt en met groot SUCCES
morgen begin ik aan mijn derde taart
maar: ik bestrijk de taart rondomrond met slagroom ipv melkmengesel
en morgen zal ze dubbel zo groot zijn (plaattaart) want is voor een familiefeestje
bedankt voor het lekkere recept

Reply
Liefde voor bakken 22/06/2018 - 13:53

Hey Erica wat leuk om te horen! Hopelijk vind je rest van de familie het ook een lekkere taart :)

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....