Mini blueberry muffins:

We hebben vandaag weer een high tea hapje gemaakt. Inmiddels hebben we een leuke serie, waarmee je een hele gevarieerde high tea kunt maken. Ik wilde al een tijdje blueberry muffins maken, maar dan net even anders dan alle andere. Dus dacht ik: waarom geen mini muffins? Een heerlijk, klein high tea hapje.

Benodigdheden

  • handje blauwe bessen
  • 75 gram bloem
  • 40 ml melk
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 65 gram kristalsuiker
  • 1/2 ei
  • 60 ml olie
  • snufje zout
  • 60 ml zure room

Extra: bakvorm voor minicupcakes en mini bakingcups

Dit recept is voor 12 mini muffins.

Bereiding:

  • Het handige aan dit recept voor muffins met blauwe bessen is dat er dus helemaal geen mixer aan te pas hoeft te komen! Je kan alles mengen met een spatel of pollepel. Vind ik juist fijn. Want als ik een dagje flink ga bakken, krijg ik zo'n lamme arm van al het mixen haha!
  • Begin met het zeven van de droge ingrediënten, dus de bloem, de bakpoeder, de suiker en het zout. Meng dit door elkaar met een spatel of lepel.
  • Gebruik een andere kom en doe daar de olie, het halve ei, de melk en de zure room in. Meng dit goed door elkaar met een spatel of lepel.
  • Snijd de bosbessen in halve stukjes. Anders past er maar 1 bosbes in elke muffin! Hele grote bosbessen kan je nog kleiner snijden. Doe hier een lepel van de droge ingrediënten bij. Even goed mengen.
  • Meng vervolgens de droge en natte ingrediënten goed door elkaar. Doe daarna de bosbessen erbij en roer nogmaals goed door.
  • Doe mini bakingcups in de bakvorm en vul de cups voor 3/4 met het beslag. Zet ze in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 15 tot 20 minuten. Let op: elke oven is anders. Ik heb zelf een heteluchtoven, welke ik altijd wat lager zet. Ik heb ze met mijn oven 18 minuten op 180 graden gebakken.
  • Het testen met een satéprikker is wat lastig. Door de bosbessen kan je prikker er vochtig uitkomen.

 

Maak jij ze ook?

Liefs Laura

recept 2016