Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Merci-chocolade taartje

by Liefde voor bakken 08/06/201626/10/2016
written by Liefde voor bakken 08/06/201626/10/2016
Mercitaart
Je ziet heel vaak taartjes die bekleed zijn met Kitkatjes aan de zijkant. Nu hebben wij bedacht dat dat ook wel eens leuk kan zijn met Merci-reepjes. Die lekkere staafjes chocolade in verschillende smaakjes. Die met vulling gaan bij mij altijd het eerst op. Nu was ik laatst bij de Kruidvat en daar hadden ze een doosje Merci met nieuwe smaken, zoals aardbei ed. Verrukkelijk!! Dus: we gaan hiermee een taartje maken, uiteraard een chocoladetaartje, kun je meteen even een van onze basisrecepten voor chocoladetaart gebruiken. Het wordt een licht taartje met veel chocolade (dus niet zo heel licht haha).


Benodigdheden:

  • 1 PME bakvorm van 22,5 cm.
  • 1 x basisrecept voor chocoladebiscuittaart (klik hier)
    • 5 eieren
    • 160 gram suiker
    • 90 gram bloem
    • 50 gram maizena
    • 25 gram cacaopoeder
    • snufje zout

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • verse aardbeien

Voor de topping:

  • 100 ml slagroom (minimaal 35% vetgehalte)
  • 150 ml (smelt) chocolade
  • 3 doosjes Merci (eigenlijk is 2,5 genoeg, dus je kunt er een paar meteen opeten, yummie!)
  • Verse aardbeien
  • Verse bosbessen.

Begin met het maken van de chocoladetaart. Ik heb hiervoor het basisrecept voor chocoladetaart met hele eieren gebruikt. Zie hier het recept. Het kan ook met gesplitste eieren en je kunt ook kiezen voor een mix voor chocoladebiscuittaart.

2x chocoladebiscuit

Laat het taartje goed afkoelen en zaag het daarna met een taartzaag in drie gelijke delen. Haal de twee bovenste plakken er voorzichtig af en leg opzij. Dan klop je de slagroom met een beetje poedersuiker. Zorg dat de gardes en de kom waarin je klopt, goed koud zijn, dan wordt de slagroom beter stijf.

Smeer de helft van de slagroom  op de eerste taartlaag. Snijd een aantal aardbeien in dunne plakjes. Ik heb een aardbeiensnijdertje, daar maak je mooie plakje mee. Is echt super handig.
Leg de plakjes aardbei op de slagroom. Leg dan de tweede plak biscuittaart er op. Smeer ook deze in met slagroom en plakjes aardbei. Dan de derde plak er op.

Merci-chocolade taartjeMerci-chocolade taartjeMerci-chocolade taartjeMerci-chocolade taartjeMerci-chocolade taartjeMerci-chocolade taartje

Ga vervolgens aan de slag met de ganache.

Verwarm de slagroom tot bijna aan de kook, giet dit dan over de chocoladestukjes of callets die je in een kom hebt gedaan. Laat heel even staan en roer dan het geheel goed door met een siliconen spatel. Als de chocolade goed is opgelost is de ganache klaar. Blijven er nog wat stukjes in zitten, verwarm het mengsel dan nog heel even ‘au bain marie’.

Zet de taart op een taartrooster met een opvangbord er onder. Giet de vloeibare chocolade over de taart. Zorg dat de hele taart bedekt is met de chocoladeganache. Laat even staan zodat de chocolade al ietsje steviger wordt, maar uiteraard nog wel plakt.

Merci-chocolade taartjeMerci-chocolade taartje

Dan plak je de Mercietjes rondom op de zijkant van de taart. Verdeel met een paar Mercietjes de bovenkant in vier vlakken. Vul de vlakken op met de aardbeien en de bosbessen.

DSC_0600n2

 

Je kunt natuurlijk ook 4 soorten fruit gebruiken, bijvoorbeeld met frambozen en bramen erbij. Dit is nog mooier, maar wij hadden op dit moment alleen aardbeien en bosbessen in huis. Doe nog een mooi lintje om de Merci, zodat ze goed blijven zitten.

Mercitaart

MercitaartMerci-chocolade taartje
Merci-chocolade taartjeTaarten met oven

Al met al toch wel een heel schattig taartje!! En super lekker!!!!

Liefs Ria

chocoladechocolade ganachechocolade taartmercitaart
9 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Simply Making Flower Piping Tips – deel II
next post
Simply Making Flower Piping Tips – Deel III + WINACTIE

You may also like

Bosbessen cheesecake met brownie bodem

05/07/2018

Cheesecake met kwark

23/02/2020

Chocolade droom taartje

12/04/2020

Vierkante fruitcake

04/07/2021

Plaatcake met peertjes

22/04/2018

Aardbeienkwarktaart met biscuitlaagjes

17/01/2016

Vier Laagjestaartje met banaan en bosvruchten:

06/06/2021

Hoe maak je een zeemeermin cijfertaart?

27/10/2019

Chocolade taartje met kersen

08/04/2022

Appel-peren slof

07/04/2016

9 comments

Lianne 08/06/2016 - 09:32

Wat een leuk taartje en wat een goed idee om het met Merci-reepjes te doen! :)

Reply
Liefde voor bakken 08/06/2016 - 11:18

Dank je, zijn onze lievelingschocolaatjes!

Reply
Sanne 08/06/2016 - 09:41

Echt leuk!

Reply
Liefde voor bakken 08/06/2016 - 11:18

Dank je wel!

Reply
Rowan 08/06/2016 - 19:58

Super leuk idee om dit met Merci te doen! Daar was ik zelf nooit opgekomen. Lijkt mij heerlijk!

Reply
Liefde voor bakken 09/06/2016 - 02:01

Hij is ook echt heerlijk! Wij krijgen zelf ook weer een beetje heimwee naar deze taart haha!

Reply
Best bekeken artikelen Juni – Liefde voor bakken 06/07/2016 - 08:06

[…] 1. Merci – chocolade taartje […]

Reply
Renate Janse 13/07/2017 - 14:45

Wat een leuk taartje zeg! Hoe lang van te voren kun je dit maken? Bijv. avond van te voren en de bovenkant met vers fruit dan ’s ochtends decoreren?

Reply
Liefde voor bakken 13/07/2017 - 17:36

Hoi Renate, een dag van te voren maken kan heel goed. Het verse fruit zou ik inderdaad vlak van te voren doen. Dan ziet het er mooi vers en fris uit.

Reply

Laat een antwoord achter aan Rowan Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....