Mascarpone crème:


Wij zijn eigenlijk al een tijdje op zoek naar een vulling die wit is. Botercrème neigt vaak wat naar de gelige kant en eerlijk is eerlijk, dat is gewoon wat minder mooi. Slagroom is wit, maar alleen slagroom is weer te saai. Dus bedachten we deze mascarponecrème. Spier wit.
Wij hebben deze crème gebruikt als vulling voor een naked cake, maar je kan het natuurlijk voor nog veel meer dingen gebruiken! Het is een frisse maar vooral lekkere crème, zonder teveel poespas.
Dit heb je nodig:
- 250 gram mascarpone
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom (minimaal 35% vet)
- een beetje poedersuiker
Zo maak je het:
- Zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn. Leg ze bijvoorbeeld 10 minuutjes in de vriezer voordat je ze gebruikt.
- Roer de mascarpone los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is.
- Klop de slagroom stijf. Met de koude gardes. Voeg op het laatst een beetje poedersuiker toe.
- Voeg dan het mascarponemengsel toe aan de slagroom en klop dit nog even voorzichtig door met de mixer of keukenmachine.
- Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!
Liefs Ria & Laura
recept 2016