Kwarkgebakjes voor Pasen:

De paasdagen komen steeds dichter bij! En daarom voor jullie een tweede paasrecept! Dit keer hebben we paas petitfours of paasgebakjes gemaakt! Van kwarktaart! Ze zijn super fris van smaak, en zien er ook nog eens spectaculair uit. En helemaal niet zo ingewikkeld om te maken!

 

Benodigdheden:

Voor de bodem:

  • 225 gram droge biscuitjes
  • 100 gram margarine

Voor de eerste witte laag vulling:

  • 250 ml verse slagroom ( minstens 35% vet)
  • 250 gram mascarpone
  • 50 ml water
  • 5 blaadjes gelatine

Voor de tweede laag:

  • 125 gram ananas (uit blik)
  • 150 ml verse slagroom
  • 300 ml vanille kwark
  • 100 ml ananassap (uit blik)
  • 7 blaadjes gelatine
  • een paar druppels Americolor Lemon yellow kleurstof

Voor de bovenste laag:

  • 2-3 sinaasappels
  • 2 blaadjes gelatine

Extra: vierkant bakvorm met uitneembare bodem

Aan de slag!

We beginnen met het bekleden van de bodem met bakpapier. Vet daarna de bakvorm een beetje in.

Voor de bodem maak je alle koekjes fijn met een staafmixer. Doe je gemalen koekjes in een kom. Smelt de margarine en voeg dit toe aan de fijngemalen koekjes. Roer goed door en doe dit in de bakvorm. Zet je bakvorm in de koelkast.

 

Tijd voor de laagjes:

Je begint, als vanzelfsprekend, met de eerste witte laag. Week 5 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Klop vervolgens de slagroom. Klop de mascarpone los, voeg deze toe aan de slagroom en klop dit voorzichtig door elkaar.

Breng dan de 50 ml water aan de kook, zet het vuur weer uit en wacht heel even een minuutje.
Los dan de uitgeknepen blaadjes gelatine er één voor één in op. Zorg dat het goed is opgelost.
Laat het dan een minuutje staan en voeg dan door de zeef toe aan het mascarponemengsel. Klop nog even alles door elkaar en vul dan de vorm ermee

Laat dit opstijven in de koelkast. Pas als goed is opgesteven mag de tweede laag gemaakt worden.

 

Tweede laag

Voor de tweede laag begin je met het weken van 5 blaadjes gelatine in koud water. Klop de slagroom bijna stijf. Voeg 300 ml vanillekwark toe en meng er door. Maak 125 gram ananas fijn met de staafmixer en voeg toe aan het kwarkmengsel, klop het erdoor. Let op dat je ananas uit blik gebruikt. Verse ananas gaat niet goed samen met gelatine.

Deze laag moet geel worden, dus we voegen een paar druppeltjes gele kleurstof toe. Want alleen de ananas zorgt niet voor de felle gele kleur waar wij naar op zoek zijn.

Daarna los je de gelatine op in 100 ml ananassap, op dezelfde manier als we bij de eerste laag hebben gedaan. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel. Klop alles nog even voorzichtig door elkaar.
Schenk deze tweede laag op de eerste laag.

Ook deze laag moet nu goed opstijven in de koelkast, ongeveer twee uur.

 

Dan maken we nog het spiegellaagje!

Pers 2 à 3 sinaasappels en zeef het sap. Vul dit aan tot 200 ml. Breng dit aan de kook, en zet weer uit. Laat even staan en los dan de, in koud water geweekte, blaadjes gelatine in op. Laat 1 minuutje staan en giet dan over de tweede laag. Zet weer terug in de koelkast en laat opstijven.

Als je taart helemaal is opgesteven, ga je er vierkantjes van snijden! Hierbij is het belangrijk dat je eerst de taart voorzichtig uit de vorm haalt. Dit kan heel handig met die losse bodem! Snijd dan eerst een dun randje van de zijkanten af.

 

Snijd vervolgens de taart in gelijke vierkante stukjes. Wij konden er zelf 16 stukjes uitsnijden! Versier met leuke paaseitjes of paaskuikentjes.

 

Zien deze overheerlijke paasgebakjes er niet ongelofelijk vrolijk uit? Wij worden er in ieder geval heel erg blij van!

Liefs van Ria & Laura

recept 2016