Eenvoudige karamelsaus:



We zijn al een tijdje op zoek naar een lekkere karamelsaus en hebben nu dit recept ontdekt. En na meerdere uitprobeersels, hebben we het perfecte recept gevonden voor een eenvoudige karamelsaus. Deze saus is heel gemakkelijk om te maken en ook nog eens super yummy!
Het handige van deze saus is dat bij verschillende temperaturen de saus anders van consistentie is. Als je de caramelsaus opnieuw verwarmt, wordt deze dunner vloeibaar. Laat je de saus wat afkoelen op kamertemperatuur, wordt het wat dikker. Laat je hem nog verder afkoelen, bijvoorbeeld in de koelkast, wordt de saus nóg steviger.
Benodigdheden
- 100 gram boter of margarine
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 65 ml slagroom
Aan de slag
- Smelt de boter in een pannetje, totdat deze net een beetje bruin begint te worden.
- Voeg dan de basterdsuiker en de slagroom toe en blijf roeren totdat de suiker geheel is opgelost.
- Breng het aan de kook en laat het 3 minuutjes zachtjes doorkoken. Roer het af en toe door.
- Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen.
- Hoe langer je hem laat doorkoken, hoe steviger de saus.
Hoe langer je de Karamelsaus laat doorkoken, hoe steviger hij wordt.