Chocolade bananenbrood:


Eigenlijk bakken wij vooral zoete taartjes en andere lekkernijen. Want daar houden wij het meest van! Maar tussen al de zoetigheden door, moeten we af en toe ook een beetje gezond snoepen. Dus vandaar dat we deze chocolade bananenbrood met nootjes hebben gemaakt! Weer eens wat anders!
Dit recept heb ik samen bedacht met mijn zusje Chiara! Wij hebben wel vaker bananenbrood gebakken, maar we wilden nu wel eens een variant bedenken! En deze variant is nog eens leuk uitgepakt ook!
Benodigdheden:
- 50 gram cacao
- 3 eieren
- 3 bananen
- 60 gram havermout
- 100 gram bloem
- Cranberry notenmix ( met cashewnoten)
- 1 el honing
Extra: cakevorm
Aan de slag:
- Prak de bananen in een grote kom. Het is makkelijker om iets rijpere bananen te gebruiken (dat hadden wij dus niet gedaan. Kan je zeggen dat net rijpe bananen prakken dan écht nog een pittige opgaven is)
- Voeg hier de havermout, bloem en eieren aan toe. Mix dit goed door elkaar.
- Doe hier nu de cacao en de honing toe en mix nogmaals.
- Voeg als laatst nog de notenmix toe. Wij hebben gekozen voor een cranberry notenmix, maar we hebben de pecannoten eruit gehaald. Dit omdat we het idee hadden dat dit niet zo zou passen bij de rest. Wij hebben de noten heel er doorheen gedaan, maar je zou ze ook even iets klein kunnen hakken. Meng dit nog even goed door met een lepel.
- Doe het mengsel in een met ingevette cakevorm en bak dit 35 tot 40 minuten op 180 graden.
Wij vonden de bananenbrood echt heel lekker! Ik had zelf in eerste instantie twijfels of de cranberry's er wel bij zouden passen, maar die zorgen juist voor een soort frisheid en een fijne verschil in structuur. Maken jullie hem ook?
Liefs Laura


recept 2016