Fluffy creamcheese frosting:

Er zijn verschillende soorten vullingen & toppings, die je kunt gebruiken om taarten mee te vullen of bijvoorbeeld toeven mee te spuiten. Nu hebben we eerder al een keer een basisrecept voor creamcheese frosting laten zien. Maar we hebben hier ook een heerlijke en zeer luchtige variatie op: fluffy creamcheese frosting. Lees & kijk mee!

Benodigdheden:

  • 250 gram philadephia roomkaas (niet de light-versie)
  • 150 gram suikerbakkerspoeder (1 cup)
  • 500 ml verse slagroom

 

Aan de slag:

Bij dit recept is het belangrijk dat je mixkom en je garden koud zijn. Spoel ze eventueel af met koud water. Oleg je gardes van te voren 10 min in de vriezer.

  1. Doe de koude roomkaas in de keukenmachine en mix deze goed door. Zorg dat je af en toe even bij schraapt langs de binnenkant van de kom.
  2. Voeg dan de cup suikerbakkerspoeder beetje bij beetje aan het mengsel toe.
  3. Mix eerst langzaam, en vervolgens op een hogere stand.
  4. Stop af en toe en zorg dat je bij schraapt.
  5. Voeg dan de slagroom toe, terwijl je mixer langzaam draait.
  6. Zorg dat je nog een keertje bij schraapt.
  7. Nu ga je mixen tot er stevige pieken ontstaan
  8. Zet je creamcheese frosting in de koelkast tot je hem gaat gebruiken.

 

Met deze zeer luchtige, fluffy creamcheesefrosting kun je mooie  toeven spuiten op een cupcake, maar het is ook geschikt als lichte vulling in een taart. Let wel op: deze creamcheese frosting is gemaakt met slagroom en is daardoor koelkast gevoelig. Je zou hem ook met een ander merk roomkaas kunnen maken, maar wij hebben meerdere versies getest en vinden met Philadephia het lekkerst.

Liefs van het liefdevoorbakken-team!