Bailey's mascapone taart:

 

Als je dol bent op onze 'laagjes' taarten, dan vind je deze vast ook heel lekker! We hebben weer een laagjes taart gemaakt. Er zit mascarpone, koffie en Bailey's in. En laat Bailey's nou net mijn favoriete drankje zijn! Gaan jullie hem ook maken?

Benodigdheden:

  • 1 ronde springvorm van 24 cm
  • 1 ronde springvorm van 20 cm doorsnee.

Voor de bodem:

  • 230 gram digestive koekjes
  • 80 gram margarine

Voor de chocoladelaag:

  • 100 ml slagroom
  • 150 gram chocolade

Voor de tussenlaagjes:

Biscuittaart:

  • 2 eieren
  • 65 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • 2 eetlepels oploskoffie ( poederkoffie)
  • Snufje zout

De vulling:

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 1 kopje sterke koffie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels Baileys likeur ( kun je ook weg laten)
  • 6 blaadjes gelatine

Voor de decoratie:

  • Ongeveer 150 ml slagroom
  • Mokkaboontjes

Aan de slag!

We beginnen met het bakken van de biscuittaart. Kijk hiervoor bij het basisrecept voor biscuittaart, maar voeg wel twee eetlepels koffiepoeder toe aan de bloem en maizena.

Bak de taart in een voorverwarmde oven op ca 165 graden, in ongeveer een half uurtje. Laat afkoelen. Als de taart goed is afgekoeld kun je deze met een zaag horizontaal doormidden zagen.

Terwijl de taart afkoelt gaan we verder met het maken van de koekjesbodem. Hiervoor maak je de 230 gram koekjes fijn met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur en roer de fijngemalen koekjes er doorheen.

Vul dan de met bakpapier beklede bakvorm van 24 cm hiermee. Druk het met de bolle kant van een lepel goed aan, tot het mooi glad is. Zet het in de koelkast om hard te worden.

Tijd voor het chocolade laagje:

Doe de in stukjes gebroken chocolade in een kom, verwarm de slagroom tot bijna aan de kook. Giet over de chocolade. Laat het zo even staan, nog niet meteen roeren. Dan na ongeveer 5 minuten roer je de chocolade er doorheen. Als het niet helemaal goed oplost, kun je de kom nog even 'au bain marie' verwarmen op een pannetje kokend water.

Als de chocolade helemaal is opgelost, laat je het een paar minuutjes afkoelen en giet het mengsel dan over de koekjesbodem. Laat dit afkoelen.

De vulling:

Let op: je kan de vulling pas maken als de biscuittaart is afgekoeld en doorgezaagd in twee delen.

Zorg dat de mascarpone op kamertemperatuur is. Laat de 6 blaadjes gelatine weken in koud water, ca 10 minuten. dan kloppen we de slagroom met twee eetlepels poedersuiker. Zet even in de koelkast.

Zet een kopje sterke koffie. Doe deze in een steelpannetje en los er twee eetlepels suiker in op. Laat het heel even aan de kook komen en haal van het vuur. Laat heel even staan en los dan de uitgeknepen gelatine er in op.

Mix de marcarpone heel even los in een kom. Voeg dan de slagroom toe. Mix dit heel even door op een lage stand. Dan voeg je de al wat afgekoelde, koffie toe. Mix alles even door op een lage stand.

De taart opvullen:

Leg 1 plak bicuitdeeg op de chocoladelaag. Giet er wat van de mascarpone vulling over, zorg dat er een heel laagje op zit. Dan leg je de tweede biscuitlaag er op. Dan gaat de rest van de mascarponevulling er op. Strijk dit mooi glad met een gladde deegschraper.

Zet dit geheel een aantal uur in de koelkast om op te stijven.

Dan klop je de 150 ml slagroom met wat poedersuiker stijf. Zorg dat de deeghaken goed koud zijn, dan wordt de slagroom steviger. Je kan er eventueel ook wat klopfix bij doen.

Spuit mooie toefjes slagroom op de taart, leg er wat mokka boontjes op voor garnering.

 

Ziet ie er niet ongelofelijk lekker uit?

Liefs van Ria