Ferrero Rocher taart:






Deze stond al een tijdje op ons verlanglijstje: een Ferrero Rocher Taart. Dus we hebben een lekker recept ontwikkeld met veel chocolade en hazelnoot en veel Ferrero Rocher!!! Een lekkere taart om te maken voor de moeders, voor als de kinderen op bezoek komen met Moederdag!! Dus moeders: leef je uit!! Succes verzekerd!
Benodigdheden:
- Twee ronde bakvormen van 20 cm
- Een taartkarton van 20 cm
Voor het deeg:
- 8 eieren
- 250 gram fijne tafelsuiker
- 150 gram bloem
- 80 gram maizena
- 30 gram cacaopoeder
- snufje zout
Voor de vulling:
- 250 ml slagroom
- 125 gram pure (smelt)chocolade (ik gebruik het liefst de Callets van Callebaut)
- 1 eetlepel Nutella
- circa 3 tot 4 Ferreo Rocher chocolaatjes
Voor de ganache:
- 150 ml slagroom
- 300 gram pure (smeltchocolade)
Voor de afwerking:
- 1 doosje Ferreo Rocher
- 1 Patidess Hazelnoot
- 150 gram margarine of boter
- 300 gram suikerbakkerspoeder
- 25 gram crème fraîche
- 1 spuitzak
- 1 spuitmondje 1M
- PME goud glittervlokjes
- 50 gram witte smelt chocolade
- Spuitzakje en spuitmondje no. 2
Voor het deeg
Klop de eieren met de suiker tot een schuimig mengsel (circa 8 tot 10 minuten). Zeef de bloem, de maizena en de cacaopoeder, voeg het bij elkaar met het snufje zout. Voeg het dan in delen toe aan het biscuitmengsel. Schep het er voorzichtig door. Vul de beide bakvormen ermee en bak deze chocoladebiscuits circa 30 minuten op circa 175 graden.
Haal ze na ongeveer 10 minuten uit de vorm en laat ze volledig afkoelen.
Maak nu de vulling:
Klop de slagroom tot deze een heel klein beetje stijf begint te worden, verwarm intussen de chocolade 'au bain marie'. Verwarm ook de Nutella een heel klein beetje zodat deze wat zachter wordt. Maal de Ferrero's fijn met een staafmixer.
Voeg de gesmolten chocolade, de Nutella en de Ferrero's toe aan de slagroom. Klop dit mengsel nu even stevig op tot een gladde chocolademousse. Indien nodig kun je deze heel even in de koelkast zetten, als hij nog wat slap is, niet te lang, hij moet goed uitsmeerbaar blijven.
Snijd de beide biscuits doormidden, zodat je 4 plakken krijgt. Leg één plak op je kartonnetje, smeer er een laagje chocolademousse op. Leg er weer een laag biscuit op en smeer ook deze in met de chocomousse. Herhaal dit nog een keer, en leg er dan de laatste plak chocoladebiscuit op.
Dan de chocolade ganache:
Verwarm de slagroom tot bijna aan de kook, giet dit dan over de chocoladecallets die je in een kom hebt gedaan. Laat heel even staan en roer dan het geheel goed door met een siliconen spatel. Als de chocolade goed is opgelost is de ganache klaar. Blijven er nog wat stukjes in zitten, verwarm het mengsel dan nog heel even 'au bain marie'.
Laat de ganache afkoelen tot het goed smeerbaar is en smeer er dan de taart mee in. Laat dit uitharden (eventueel in de koelkast). Maak de ganache weer wat zachter door deze heel even in de magnetron te verwarmen. Smeer er dan nog een tweede laag op de zijkanten en de bovenkant van de taart en strijk dit mooi glad.
Nu is de taart klaar! Dus het is tijd voor de decoratie!
Smelt 50 gram witte chocolade 'au bain marie' en doe deze in een spuitzak. Wij werken met spuitmondje 2, maar je kan ook een klein hoekje knippen. Let op: je chocolade moet niet té zacht zijn, dan loopt het uit. Een tip is om even een stukje te oefenen van het spinnenweb patroon, voordat je op de taart aan de slag gaat.
Werk vanuit het midden van de taart en maak daar een kleine cirkel van witte chocolade. Doe daar dan steeds een cirkel omheen. Trek dan met een tooltje of satéprikker van binnen naar buiten lijnen door het patroon. Doe dit zelfde vervolgens van buiten naar binnen. Dus je patroon wordt om en om. Dit moet wel redelijk snel, anders stolt je chocolade teveel.
Klop de boter met de crème fraîche zacht, en voeg dan de gezeefde suikerbakkerspoeder toe en drie theelepels hazelnoot smaakstof. Mix dit goed door elkaar tot een romige massa.
Vul de spuitzak ermee en spuit 12 rozetten op de taart. Leg op elke rozet een Ferrero Rocher chocolaatje en strooi nog wat goudflakes op de rozetten. Spuit dan langs de zijkant van de taart een rand van toefjes.
Laat de Moederdag visite maar komen... :)


recept 2016