Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Aardbeien yoghurttaart

by Liefde voor bakken 19/02/201701/05/2020
written by Liefde voor bakken 19/02/201701/05/2020
IMG_0412bn

Het zal niet onbekend zijn dat wij het heel erg leuk vinden om kwarktaarten en cheesecakes te maken. Zeker omdat je eindeloos kan variëren met smaken! Maar je kan soortgelijke taarten dus ook met yoghurt maken! Voeg daar een bodem met chocola en stukjes aardbei aan toe, en je hebt een lekker taartje!

IMG_0412bn

Aardbeien yoghurttaart

Liefde voor bakken Het zal niet onbekend zijn dat wij het heel erg leuk vinden om kwarktaarten en cheesecakes te maken. Zeker omdat je eindeloos… Printen
Cijfer 4.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 20 gram digestive koekjes
  • 200 gram pure (smelt) chocolade
  • 150 ml verse slagroom
  • 500 ml magere yoghurt
  • 250 ml verse slagroom
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 bakje aardbeien
  • 5 eetlepels witte basterdsuiker

Extra:

  • springvorm van circa 22 cm doorsnee
  • stukje bakpapier voor de bodem

Instructies

  1. Begin met het bekleden van de bakvorm met een vel bakpapier.
  2. Maal de koekjes fijn met een staafmixer.
  3. Verwarm de chocolade met de 150 ml slagroom ‘au bain marie’.
  4. Meng de koekkruimels met de gesmolten chocolade.
  5. Vul hier de bodem van de vorm mee. Laat dit 10 minuutjes opstijven in de koelkast.
  6. Week de gelatine minimaal 10 minuutjes in koud water.
  7. Doe de yoghurt in een kom. Voeg de basterdsuiker toe en meng erdoor.
  8. Klop de slagroom (bijna) stijf (leg van te voren de gardes even in de vriezer zodat ze goed koud zijn).
  9. Was een aantal aardbeien en snijd ze in kleine stukjes.
  10. Voeg de slagroom toe aan het yoghurtmengsel en klop erdoor.
  11. Verwarm 50 ml water, en breng het even aan de kook.
  12. Laat even staan, zodat het echt niet meer kookt, en voeg dan één voor één de blaadjes gelatine erdoor. Zorg dat ze goed opgelost zijn.
  13. Laat dit circa 5 minuutjes staan en schenk dan (door een zeef) bij het yoghurtmengsel.
  14. Klop alles nog even door. Schenk dan op de bodem.
  15. Laat je taart opstijven in de koelkast.
  16. Decoreer je taart met stukjes aardbei.

Smullen maar!

Liefs Ria & Laura

3 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Plog #4 – Bruiloft voorbereiden
next post
Oreo aardbeien trifle met monchou

You may also like

Stroopwafeltaart

11/03/2018

Kinder bueno kwarktaart met banaan

29/03/2020

No bake vanille taartje met peer

29/09/2019

No bake taartje met frambozen en chocodrip

12/05/2019

Oreo kwarktaart

25/02/2018

Pepernoten kwarktaart

19/11/2015

Lotus speculoostaartje

18/08/2019

Monchou kersen lasagne

11/11/2018

Gezonde mango kwarktaart

23/07/2017

Bastogne kwarktaart met frambozen en mango

07/05/2022

3 comments

Patricia Kwappenberg 19/02/2017 - 16:41

Bij de ingrediënten staat 150 en 250 ml slagroom, in het recept staat 100 ml, wat zijn nou de juiste hoeveelheden ?

Reply
Liefde voor bakken 19/02/2017 - 16:52

Hoi Patricia, sorry voor de onduidelijkheid. voor de chocoladebodem heb je 150 ml slagroom nodig. Ik heb het meteen aangepast.
Bij de vulling is het gewoon 250 ml slagroom, zoals het er staat.

Reply
Patricia Kwappenberg 19/02/2017 - 17:01

Dank je wel, ik ga het zeker een keer maken.

Reply

Laat een antwoord achter aan Patricia Kwappenberg Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....