Speculoos merengue

Merengue speculoos koekjes met karamelsaus

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 100 gram fijne tafelsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • ongeveer 6 Lotus speculoos koekjes (=circa 70 gram)
  • 1 portie romige karamelsaus
  • 1 spuitzak
  • verschillende spuitmondjes, bijvoorbeeld een ronde van 12 mm en spuitmondje 1M

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 90 – 100 graden.

  2. Klop de eiwitten stijf in een kom en met de keukenmachine (stand 6), of een gewone mixer op de hoogste stand.

  3. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten, met een gewone mixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine (Kitchen Aid) op stand 6.

  4. Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen pannenlikker door de stijf geklopte eiwitten.

  5. Maal de speculooskoekjes fijn met een staafmixer, zorg dat er geen stukjes meer in zitten.

  6. Schep de koekkruim beetje bij beetje door het merenguedeeg. Doe dit voorzichtig, want anders zakt het deeg in.

  7. Bedek twee bakplaten met een bakmat of met bakpapier.

  8. Doe de merengue in een spuitzak met een van de spuitmondjes. Als je twee verschillende spuitmondjes gebruikt, een ronde en een spuitmondje 1M, dan verdeel je het deeg over twee spuitzakken.

  9. Spuit mooie ronde toefjes op het bakpapier. Heb je zelf nog andere ideeën, houd je niet in. Er is veel mogelijk. Met het spuitmondje 1M kun je mooie rozetten maken, maar ook veel andere leuke vormen. Leef je uit!

  10. Bak (ofwel droog) de merengue circa 1,5 tot 2 uur in de oven op 100 graden.

  11. Laat de merengues afkoelen voor je ze van het bakpapier afneemt.

  12. Maak de karamelsaus zoals beschreven in dit recept.

  13. Leg de merengues op een taartrooster en zet dit rooster op een bord of bak van ongeveer dezelfde maat. Ik heb een rechthoekig rooster en heb er een rechthoekig bakblik onder gezet.

  14. Schenk wat saus over elke merengue. Je vangt de overtollige saus op in de bak eronder.

Notities

Hier vind je het recept voor romige karamelsaus.