Paastaart

Paastaart met ananas

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 5 eieren
  • 190 gram fijne suiker
  • 140 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • snufje zout
  • 2 theelepels vanille extract

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • beetje poedersuiker
  • potje frambozenjam
  • blik ananasstukjes (middelmaat)
  • 1 bakje ananas roomkaas van circa 125 gram

Voor de decoratie

  • 1 zakje pastelkleurige eitjes
  • Enchanted Cream (Funcakes)
  • 100 ml halfvolle melk (om de Enchanted Cream mee te maken)
  • gele kleurstof
  • paletmes
  • “afstrijkmes” om de zijkant van de taart zo glad mogelijk af te strijken
  • Wilton Icing Comb Set/3 of eventueel een andere icing schraper

Extra:

  • bakvorm van circa 24 cm doorsnee
  • beetje boter of margarine om de vorm in te vetten

Aan de slag

  1. Begin met het invetten van de bakvorm.

  2. Splits voor het biscuitdeeg de eieren. Zorg dat je beslagkom goed schoon is en doe hier de eiwitten in. Klop deze totdat ze stijve witte pieken vormen. Dit duurt een paar minuten. Voeg nu langzaam de suiker toe en klop nog even een paar minuten goed door.

  3. Dan weeg je de bloem en de maizena af en doe dit in een kom. Haal dit door een zeef, zodat er geen klontjes in zitten.Voeg hier een snufje zout aan toe. Zet de mixer op een lage stand en voeg dan al kloppend het eigeel toe aan het eiwitmengsel, klop nog ongeveer 10 seconden. Dus héél kort!

  4. Voeg vervolgens 1/3 deel van het droge mengsel toe en meng dit met een spatel door het beslagmengsel tot het goed is opgenomen. Doe dit hetzelfde met het tweede en het derde deel.

  5. Doe je mengsel in de bakvorm en bak je biscuittaart op 175 graden (hete lucht: 160 graden) in circa 30 tot 40 minuten gaar. Prik even met een satéprikker om te kijken of je taart van binnen droog is. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.

  6. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker (zorg dat je gardes goed koud zijn, leg ze van te voren even in de vriezer).

  7. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het vocht op.

  8. Zaag de taart horizontaal door in 3 gelijke delen. Leg het onderste deel op een taartkarton of op een taartbord. Prik wat gaatjes in de bodem en schenk hier een beetje van het ananassap op, zodat dit een beetje in de biscuitlaag trekt.

  9. Smeer hier een laagje frambozenjam op. Smeer dan een laag slagroom over de jamlaag. Snijd de ananasstukjes nog wat kleiner en verdeel de helft hiervan over de slagroom. Leg de tweede plak cake hier op.

  10. Prik weer wat gaatjes en schenk hier weer wat sap overheen. Smeer weer een laag frambozenjam.

  11. Doe de ananasroomkaas in een kom en mix deze romig. Voeg een scheut poedersuiker toe (naar smaak). Voeg dan beetje bij beetje de rest van de slagroom hier aan toe, klop dit voorzichtig op een lage stand door elkaar. Klop maar heel even tot het vermengd is.

  12. Smeer deze ananasroomkaascrème over de jamlaag. Leg daar dan de rest van de ananasstukjes op, verspreid goed over de hele laag. Leg dan de derde laag biscuit er op. Smeer de zijkanten een beetje bij als er wat room uit komt, zodat het mooi glad is. Zet dit even in de koelkast.

  13. Maak de Enchanted cream. Klop deze stijf met 100 ml melk en 100 ml water. Klop dit circa 3 minuten. Voeg dan wat gele kleurstof toe. Doe hier voorzichtig mee, het moet een pastel kleurige taart worden, dus niet te fel!

    Je kan in plaats van de enchanted cream ook botercrème gebruiken. Klik hier voor het basisrecept!

  14. Smeer de taart met een paletmes in met deze gele crème. Werk glad af. Zet een tijdje in de koelkast.

  15. Smeer dan nog een laag gele crème er over. Probeer deze laag zo glad mogelijk af te strijken.

  16. Ik heb de Wilton Icing Comb set aangeschaft, en hiermee heb ik de zijkant mooi afgewerkt met een patroontje. Deze set bevat 6 verschillende patroontjes. Als je deze niet hebt of niet wilt aanschaffen, dan is er ook nog een goedkoop alternatief. Een eenvoudige plastic side scraper met tandjes. En anders laat je de taart gewoon glad, is ook mooi!

  17. Doe de rest van je cream in een spuitzak met een kartelspuitmondje en spuit kleine toefjes bovenop de taart. Leg op elk toefje twee kleine paaseitjes.

Notities

Linkjes in dit recept: