Chocolade gebakjes

Chocolade gebakjes

Aantal 9 gebakjes

Ingrediënten

Voor de biscuitlagen:

 • 6 eieren
 • 120 gram suiker
 • 115 gram bloem
 • snufje zout
 • 25 gram cacaopoeder

Voor de witte chocoladevulling:

 • 100 ml slagroom
 • 300 gram witte chocolade
 • 50 ml sterke koffie
 • 25 ml Choco Divine ( =chocoladelikeur), of een andere koffielikeur

Voor de chocolademousse:

 • 150 ml verse slagroom
 • 225 gram pure (smelt) chocolade

Voor de decoratie:

 • 100 ml verse slagroom
 • 150 gram pure (smelt) chocolade

Extra:

 • twee bakplaten
 • bakpapier
 • vierkante bakring van ongeveer 18 cm breed
 • 9 witte bakingcups om de gebakjes in te zetten

Aan de slag

 1. We beginnen met het maken van het chocoladebiscuitdeeg: Splits de eieren. Doe de eiwitten in de beslagkom en klop ze stijf met de keukenmachine of elektrische mixer. Voeg daar de suiker in één keer aan toe en mix dit door tot een stevig glanzend geheel. Voeg daar dan de eidooiers aan toe en mix nogmaals, héél kort, een paar seconden. Zet dan de mixer uit.Zeef de bloem en de cacaopoeder met het zout en roer dit door het deeg. Roer dit stevig door, totdat alles goed is opgenomen.Spreid het deeg uit over twee bakplaten die met bakpapier bekleed zijn. Smeer het goed uit, zodat de gehele plaat is bedekt met het deeg.

 2. Bak de beide plakken om de beurt in de oven op circa 190 graden, ongeveer 12 minuten.

 3. Zodra de plak biscuitdeeg gaar aanvoelt, haal je deze eruit. Strooi wat poedersuiker op een placemat en stort hierop de plak biscuit. Leg deze op zijn kop en haal meteen het bakpapier eraf. Wacht hier niet te lang mee, want anders gaart de biscuit door en wordt het droog en hard. Doe dit voor beide plakken.

 4. Snijd met de vierkante bakring twee plakken uit elke biscuitplak. Wij kunnen op deze manier totaal vier plakken uitsteken. Laat deze afkoelen.

 5. Leg de eerste biscuitplak weer terug in de vierkante bakrand of bakring.

 6. Doe een beetje chocoladelikeur ( of andere likeur) in een kommetje. Doop er dan in met een bakkwastje en bestrijk de chocoladebiscuitplak hiermee.

 7. Dan maken we de wittechocoladecrème: doe hiervoor de slagroom in een kom. Voeg de sterke koffie en de likeur toe. roer dit goed door elkaar. Voeg hier 300 gram witte chocoladecallets (of gewone witte chocolade fijngehakt in stukjes) aan toe.

 8. Verwarm dit “au bain marie” of in de magnetron. Let dan wel op: het mag niet te heet worden!

 9. Maak ook de chocoladebavarois: smelt de pure chocolade “au bain marie” op een pannetje heet water. Zorg dat de chocolade goed is opgelost. Laat dit afkoelen. Klop de slagroom goed stijf (leg je gardes eerst even in de vriezer en zet je beslagkom in de koelkast). Schep een beetje chocolade door de slagroom en meng dit erdoor. Ga zo verder, voeg telkens een deel van de vloeibare chocolade toe aan het slagroommengsel. Op deze manier krijg je een romig mengsel. Zet dit heel even in de koelkast.

 10. We gaan nu verder met het opbouwen van het taartje: schep een laag van het witte chocolademengsel op de eerste biscuitlaag. Smeer dit goed uit.

 11. Leg de tweede biscuitlaag er op. Smeer hier weer wat likeur op met een kwastje.

 12. Dan komt er een flinke laag van de chocomousse op. dit mag een wat dikker laagje zijn. Smeer gelijkmatig uit. Dan weer een plak biscuit er op. Druk de biscuitplakken telkens een beetje aan. Dan weer een beetje insmeren met de likeur. Dan weer een laagje van de witte chocoladecrème er op. Dan de laatste biscuitplak er bovenop.

 13. Als het goed is, komt het taartje nu precies tot de rand. Zet dit zo een tijdje in de koelkast om stevig te worden.

 14. Voor de decoratie verwarm je de slagroom tot bijna aan de kook. Doe de pure chocolade in een kom en schenk de hete slagroom er overheen. Laat dit heel even staan en roer de chocolade dan goed door met een siliconen spatel. Zorg dat alle chocolade goed is opgelost. Is dit niet het geval, dan kun je het geheel nog even “au bain marie”‘ verwarmen tot het helemaal is opgelost. Laat dit weer even ietsje afkoelen.

 15. Smeer de chocolade uit over de bovenste biscuitlaag. Smeer de heel gelijkmatig uit met een paletmes. Neem dan een gekartelde deegkam en strijk daarmee over de chcolade. Daardoor krijg je mooie strepen. Laat dit zo stevig worden.

 16. Als de chocolade stevig is geworden, kun je de taartrand voorzichtig losmaken van de taart.

 17. Snijd het taartje mooi bij als de zijkanten niet zo mooi zijn. Doe dit het liefst met een warm mes, dat snijdt beter. Maak het mes telkens even schoon, zodat de snijranden ook mooi blijven. Snijd het taartje dan in 9 mooie vierkante gebakjes.

 18. Heb je nog een klein chocolade versierseltje, dan kun je dat nog op elk gebakje leggen. Ik vind nog wat koekrolletjes, die heb ik in kleine stukjes gesneden. Maar ook leuk is: wat geschaafde witte chocolade.

Notities

Tip: Doe je gebakjes in witte bakingcups! Trek de witte bakingcups een beetje uit elkaar, zodat je ze een beetje groter maakt en een beetje vierkanter maakt. Zet dan elk gebakje in zo’n vierkant bakingcupje. Handig om zo te serveren, hoef je niet met je handen telkens het gebakje vast te houden. Scheelt een hoop geklieder!