DSC_0211n

High Tea: Appel-abrikozen flapje

Aantal 12 flapjes

Ingrediƫnten

  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 3 appels
  • 1 geklopt ei
  • potje abrikozen jam
  • kleine ronde uitsteker van circa 4 cm doorsnee

Aan de slag

  1. Ontdooi eerst de bladerdeeg, en snijd de plakjes in vier vierkantjes. Twee vierkantjes zijn voor de bodem, de andere twee voor de bovenkant. Steek uit de bovenkantjes met een ronde uitsteker een cirkel uit. Leg de bovenkantjes even opzij.

  2. Leg in het midden een schepje abrikozenjam. Schil vervolgens de appeltjes en snijd elk kwart in vier partjes. Snijd ieder partje nog een beetje bij, zodat het op het flapje past. Maak met een mesje inkepingen in de bolle kant van het appelpartje, en leg deze dan op de jam.

  3. Leg het stukje bladerdeeg met het gat er in, over de appel, plak vast, eventueel met een nat kwastje. Smeer het bladerdeeg op de bovenkant in met een beetje geklopt ei. En strooi hier dan fijne suiker overheen.

  4. Bak de flapjes dan in een voorverwarmde oven op circa 210 graden gaar in 15 tot 20 minuutjes. Haal ze uit de oven als ze mooi goudbruin zijn.