Notice: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794
{"id":9135,"date":"2020-02-26T08:00:49","date_gmt":"2020-02-26T07:00:49","guid":{"rendered":"http:\/\/liefdevoorbakken.nl\/?p=9135"},"modified":"2020-02-26T12:36:56","modified_gmt":"2020-02-26T11:36:56","slug":"zelf-bladerdeeg-maken","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/zelf-bladerdeeg-maken\/","title":{"rendered":"Zelf bladerdeeg maken"},"content":{"rendered":"

Zelf je eigen bladerdeeg maken. Dat is toch super leuk? Wil jij dat ook eens proberen? Lees dan dit artikel. Dan krijg je er vast ook zin in. Het kost wel wat tijd, maar is wel leuk om te doen.<\/p>\n

<\/p>\n

Wij maken best vaak iets met bladerdeeg. Niet alleen zoete hapjes en taarten, maar ook hartige hapjes. Tegenwoordig heb je\u00a0 ook van die bladerdeegrollen uit de koeling, die zijn alweer een stuk gemakkelijker om mee te werken dan de kleine vierkantjes uit de diepvries. Maar beiden zijn prima en je kunt er voldoende leuke dingen mee maken. Maar toch is het natuurlijk een uitdaging om dit bladerdeeg ook gewoon helemaal zelf te maken. Dan weet je wat er in gaat en het is natuurlijk verser en vast ook veel lekkerder! Dan word ik natuurlijk ook nog eens heel erg ge\u00efnspireerd door “Heel Holland Bakt” en “The Great British Bake Off”. Daar maken ze vaak ook zelf het bladerdeeg. Dus aan de slag dan maar. Ik moet bekennen dat de eerste keer niet helemaal naar mijn zin was, dus ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan aan mijn oorspronkelijke recept. En nog maar een keer het deeg gemaakt. En nog een keer! Maar nu is een stuk beter, soepeler en makkelijker te bewerken. Gelukkig. Zo zie je: oefening baart kunst. In het begin lijkt het super ingewikkeld, maar eigenlijk valt het best mee. Aan de slag dan maar.<\/p>\n

Eerst maak je een deeg, daarbij gaat er al een klein beetje boter bij. Daarna leggen we de rest van de boter tussen het deeg. We rollen het dan een aantal keer uit, dat heet toeren. We doen dat 6 keer. Op zich niet eens zo heel veel werk, maar het moet wel telkens een half uur rusten. Daardoor doe je er toch best lang over. Als het deeg klaar is, moet het ook weer een tijd\u00a0 in de koelkast liggen. Het is eigenlijk wel handig om pas de volgende dag met het deeg iets te gaan bakken. Dat heb ik dus gedaan. Ik heb de volgende dag met de helft van het deeg fruitvlaaitjes gemaakt. De andere helft van het deeg, ongeveer 600 gram, heb ik ingevroren.\u00a0 Daar heb ik later kleine bladerdeeg cupjes van gemaakt, met advocaat ganache.<\/p>\n

\"\"

Dit is het deeg, nog voor het toeren.<\/p><\/div>\n

Hieronder zie je hoe je de stappen waarbij je de boter in het deeg vouwt:<\/p>\n