<\/p>\n
Dit is de tweede taart die ik gebakken heb voor het verjaardagsfeestje van manlief.\u00a0Het is een laagjestaart geworden. Lekkere chocoladebiscuit met als vulling een mascarponevulling. Omdat biscuittaart wel wat extra smaak nodig heeft, hebben we elke laag bedekt met een heerlijke laag fruitspread, een soort jam, maar dan iets frisser dan de gewone jam en met wat minder suiker. Bovenop lekkere slagroomtoefjes en vers fruit. Ook nog wat stukjes van die kleine Kinder reepjes. Staat echt super gezellig! Maar als je die niet hebt, dan kies je gewoon voor iets anders! Gebruik je eigen creativiteit!<\/p>\n
<\/p>\n
\t\t<\/p>\n
\n
Vet de bakvorm in met een beetje margarine en bestuif met wat bloem. <\/p>\n<\/li>\n
Splits de eieren. Zorg dat je beslagkom goed schoon is en doe hier de eiwitten in. Klop deze totdat ze stijve witte pieken vormen. Dit duurt een paar minuten. Voeg nu langzaam de suiker toe en klop nog even een paar minuten goed door.<\/p>\n<\/li>\n
Dan weeg je de bloem, maizena en cacaopoeder af en doe dit in een kom. Haal dit door een zeef, zodat er geen klontjes in zitten.Voeg hier een snufje zout aan toe. Voeg dan al kloppend het eigeel toe aan het eiwitmengsel, klop nog ongeveer 10 seconden.<\/p>\n<\/li>\n
Voeg vervolgens 1\/3 deel van het droge mengsel toe en sla dit met een spatel door het beslagmengsel tot het goed is opgenomen. Doe dit hetzelfde met het tweede en het derde deel.<\/p>\n<\/li>\n
Doe je mengsel in de bakvorm en bak je biscuittaart op 175 graden (hete lucht: 160 graden) in circa 30 tot 40 minuten gaar. Prik even met een sat\u00e9prikker om te kijken of je taart van binnen droog is. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.<\/p>\n<\/li>\n
Het is de bedoeling dat we 3 taartlagen krijgen. Maar als de taart een beetje bol staat aan de bovenkant, dan is het handig om het bolle laagje er eerst af te zagen zodat je taart mooi plat en gelijkmatig is. Doe dit het liefst met een taartzaag. Ik heb een dubbele zaag. Dan moet het bovenste zaagje even helemaal naar boven geschoven worden, zodat je maar \u00e9\u00e9n zaag hebt. Daarmee kun je dan de bovenlaag er af zagen. Lukt dit niet, dan doe je het met een groot mes.<\/p>\n<\/li>\n
Zaag dan de rest van de taart in drie gelijke delen. Zorg dat de lagen niet te dik zijn.<\/p>\n<\/li>\n
Maak de mascarponecr\u00e8me zoals bij dit recept<\/a>.<\/p>\n<\/li>\n Leg de onderste laag van de taart op een mooi bord of een taartkarton. Prik wat gaatjes in de bodem. Smeer er dan een flinke laag van de fruitspread op.<\/p>\n<\/li>\n Doe de mascarponecr\u00e8me in de spuitzak met het ronde spuitmondje. Spuit mooie ronde toefjes op de taart. Snijd een paar, niet de mooiste fruitjes in kleine stukjes en verspreid deze over de toefjes. Leg de tweede chocoladebiscuitlaag er op. Druk lichtjes aan.<\/p>\n<\/li>\n Prik weer wat gaatjes en smeer een laagje fruitspread hier op. Dan weer vol met ronde toefjes en wat stukjes fruit. De derde laag kan er op. Klop de slagroom met een beetje poedersuiker en een klein beetje slagroomversteviger.<\/p>\n<\/li>\n Doe ook deze in een spuitzak met het ronde spuitmondje en spuit ronde toefjes langs de rand van de taart. Gebruik de rest van de slagroom om een klein laagje op de binnenkant te smeren, zodat het fruit daar op kan blijven plakken.<\/p>\n<\/li>\n Versier de hele binnenkant met het fruit. De aardbeien kun je doormidden snijden. Zorg dat het lekker vol wordt! Breek wat stukjes chocolade af en leg deze ertussen. Versier eventueel nog meer naar eigen idee\u00ebn.<\/p>\n<\/li>\n<\/ol><\/div>\n <\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n Je kunt deze taart natuurlijk ook in het rond maken, neem dan eventueel wat minder deeg. Snijd de taart gewoon nog wat meer bij, zodat je niet al te dikke lagen krijgt.<\/p>\n Veel succes,<\/p>\n Liefs, Ria en Laura <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Vandaag plaatsen we een recept van een vierkante laagjestaart. Met heel veel vers fruit. Wij hebben gekozen voor blauwe bessen, frambozen en…<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":6057,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_exactmetrics_skip_tracking":false,"_exactmetrics_sitenote_active":false,"_exactmetrics_sitenote_note":"","_exactmetrics_sitenote_category":0,"jetpack_post_was_ever_published":false,"_jetpack_newsletter_access":"","_jetpack_dont_email_post_to_subs":false,"_jetpack_newsletter_tier_id":0,"_jetpack_memberships_contains_paywalled_content":false,"footnotes":"","_jetpack_memberships_contains_paid_content":false,"jetpack_publicize_message":"","jetpack_publicize_feature_enabled":true,"jetpack_social_post_already_shared":true,"jetpack_social_options":{"image_generator_settings":{"template":"highway","enabled":false}}},"categories":[55],"tags":[40,12,635],"jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?fit=1828%2C1215&ssl=1","jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p68mNH-1yU","rttpg_featured_image_url":{"full":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?fit=1828%2C1215&ssl=1",1828,1215,false],"landscape":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg",1828,1215,false],"portraits":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg",1828,1215,false],"thumbnail":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?resize=150%2C150&ssl=1",150,150,true],"medium":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?fit=300%2C199&ssl=1",300,199,true],"large":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?fit=1024%2C681&ssl=1",1024,681,true],"1536x1536":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?fit=1536%2C1021&ssl=1",1536,1021,true],"2048x2048":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?fit=1828%2C1215&ssl=1",1828,1215,true],"penci-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?resize=1170%2C778&ssl=1",1170,778,true],"penci-slider-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?resize=1170%2C663&ssl=1",1170,663,true],"penci-magazine-slider":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?resize=780%2C516&ssl=1",780,516,true],"penci-slider-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?resize=1828%2C800&ssl=1",1828,800,true],"penci-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?resize=585%2C390&ssl=1",585,390,true],"penci-masonry-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?fit=585%2C389&ssl=1",585,389,true],"penci-thumb-square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?resize=585%2C585&ssl=1",585,585,true],"penci-thumb-vertical":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?resize=480%2C650&ssl=1",480,650,true],"penci-thumb-small":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?resize=263%2C175&ssl=1",263,175,true],"jr_insta_square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/DSC_0392bn.jpg?resize=640%2C640&ssl=1",640,640,true]},"rttpg_author":{"display_name":"Liefde voor bakken","author_link":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/author\/admin\/"},"rttpg_comment":10,"rttpg_category":"Taarten met oven<\/a>","rttpg_excerpt":"Vandaag plaatsen we een recept van een vierkante laagjestaart. Met heel veel vers fruit. Wij hebben gekozen voor blauwe bessen, frambozen en…","_links":{"self":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/6008"}],"collection":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=6008"}],"version-history":[{"count":14,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/6008\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":6069,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/6008\/revisions\/6069"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/6057"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=6008"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=6008"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=6008"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}