We hebben weer een taartje gemaakt in de vorm van een cake! Dit keer biscuitlaagjes met een ananas-roomkaas vulling. En lekker veel kokos! Wij hebben wel ananas uit blik gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook verse ananas gebruiken. De smaak is lekker licht en fris!\u00a0<\/p>\n
Dit taartje wordt \u00e9\u00e9n van mijn favorieten. Lekker zacht en die kokos is echt heel lekker! Het voordeel van dit taartje is ook, dat je er gemakkelijk plakjes van kunt snijden Dus geen veel te grote taartpunten, maar een plakje taart. Of voor liefhebbers een dikke plak.<\/p>\n
Wat heb je nodig:<\/strong><\/p>\n Voor de biscuitdeeg:<\/p>\n Voor de vulling:<\/p>\n Aan de slag:<\/strong><\/p>\n Neem de cakevorm en vouw een vel bakpapier zo, dat deze in de vorm past, waarbij de uiteinden aan de zijkant naar buiten gevouwen worden. Op die manier kan de cake er later, als ie klaar is, er zo weer uit.<\/p>\n Dan gaan we de kokos-biscuit lagen maken.<\/p>\n Splits de eieren. Doe de eiwitten in de beslagkom en klop ze stijf met de keukenmachine of elektrische mixer. Voeg daar de suiker in \u00e9\u00e9n keer aan toe en mix dit door tot een stevig glanzend geheel.\u00a0Voeg daar dan de eidooiers aan toe en mix nogmaals een aantal, ongeveer 10 seconden. Zet dan de mixer uit.<\/p>\n Zeef de bloem met het zout en roer dit, samen met de kokos, \u00a0door het deeg. Roer dit stevig door, totdat alles goed is opgenomen.<\/p>\n Spreid het deeg uit over twee bakplaten die met bakpapier bekleed zijn. Smeer het goed uit, zodat de gehele plaat is bedekt met het deeg. Bak de beide plakken om de beurt\u00a0 in de oven op circa 190 graden, ongeveer 12 minuten.<\/p>\n Zodra de plak biscuitdeeg licht en goudbruin kleurt, haal je deze eruit. Strooi wat poedersuiker op een placemat en stort hierop de plak biscuit. Leg deze op zijn kop en haal meteen het bakpapier eraf. Doe dit snel, want anders gaart de biscuit door en wordt het droog en hard. Doe dit voor beide plakken.<\/p>\n Dan ga je de cr\u00e8me maken: klop de ananas-roomkaas los, voeg de basterdsuiker toe, en klop dit kort door. Klop de slagroom stijf. Zorg dat de gardes goed koud zijn. Laat de ananas uitlekken en doe 200 gram in een kom. Maal deze tot moes met een staafmixer. Schep de moes bij de roomkaas en roer door. Schep dan dit ananas-roomkaasmengsel beetje bij beetje bij de slagroom, schep telkens voorzichtig door. Herhaal dit totdat alle cr\u00e8me is toegevoegd aan de slagroom. Zet dit een uurtje in de koelkast om een beetje steviger te worden.<\/p>\n Snijd de biscuit plakken wat bij zodat ze mooi recht zijn. Zet de cakevorm op de eerste plak en meet zo hoe groot de eerste plak moet worden. Snijd deze af en leg op de bodem (op het bakpapier). Schep hier wat van de cr\u00e8me op en strijk dit glad met een klein paletmes. Strooi hier een laagje kokos op. Dan snijd je weer een plak biscuit af. Zorg dat deze plak wel ietsje grote is dan de vorige, want de cakevorm wordt natuurlijk telkens ietsje breder. Leg de plak op de cr\u00e8me en druk \u00a0een beetje aan. Dan weer wat cr\u00e8me er op, en kokos. Zo ga je door tot je de hele cakevorm hebt gevuld. Zorg dat er een plak biscuit bovenop ligt. Vouw het bakpapier een beetje dicht en zet dit circa \u00e9\u00e9n \u00e0 twee uur in de koelkast.<\/p>\n Haal de cake er uit. Vouw het papier weer open en leg er een snijplank op. Draai het geheel om. Leg de plank op je werktafel. Til dan de cakevorm er af. Haal het bakpapier er voorzichtig af. Smeer nog een laagje overgebleven cr\u00e8me op de buitenlaag. Strooi hier dan de kokos over. Til de zijkant een beetje schuin als je de kokos op de zijkant strooit.<\/p>\n Leg de cake op een mooi rechthoekig bord en strooi nog wat overgebleven ananasstukjes op de bovenkant. Snijd voor het serveren voorzichtig plakjes af met een warm mes.<\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n Geniet van deze lekkere cake!<\/p>\n Liefs Ria<\/p>\n<\/div>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" We hebben weer een taartje gemaakt in de vorm van een cake! Dit keer biscuitlaagjes met een ananas-roomkaas vulling. En lekker veel…<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":4454,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_exactmetrics_skip_tracking":false,"_exactmetrics_sitenote_active":false,"_exactmetrics_sitenote_note":"","_exactmetrics_sitenote_category":0,"jetpack_post_was_ever_published":false,"_jetpack_newsletter_access":"","_jetpack_dont_email_post_to_subs":false,"_jetpack_newsletter_tier_id":0,"_jetpack_memberships_contains_paywalled_content":false,"footnotes":"","_jetpack_memberships_contains_paid_content":false,"jetpack_publicize_message":"","jetpack_publicize_feature_enabled":true,"jetpack_social_post_already_shared":true,"jetpack_social_options":{"image_generator_settings":{"template":"highway","enabled":false}}},"categories":[197],"tags":[326,114,184,328,262],"jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?fit=2086%2C1564&ssl=1","jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p68mNH-18O","rttpg_featured_image_url":{"full":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?fit=2086%2C1564&ssl=1",2086,1564,false],"landscape":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg",2086,1564,false],"portraits":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg",2086,1564,false],"thumbnail":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?resize=150%2C150&ssl=1",150,150,true],"medium":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?fit=300%2C225&ssl=1",300,225,true],"large":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?fit=1024%2C768&ssl=1",1024,768,true],"1536x1536":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?fit=1536%2C1152&ssl=1",1536,1152,true],"2048x2048":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?fit=2048%2C1536&ssl=1",2048,1536,true],"penci-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?resize=1170%2C877&ssl=1",1170,877,true],"penci-slider-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?resize=1170%2C663&ssl=1",1170,663,true],"penci-magazine-slider":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?resize=780%2C516&ssl=1",780,516,true],"penci-slider-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?resize=1920%2C800&ssl=1",1920,800,true],"penci-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?resize=585%2C390&ssl=1",585,390,true],"penci-masonry-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?fit=585%2C439&ssl=1",585,439,true],"penci-thumb-square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?resize=585%2C585&ssl=1",585,585,true],"penci-thumb-vertical":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?resize=480%2C650&ssl=1",480,650,true],"penci-thumb-small":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?resize=263%2C175&ssl=1",263,175,true],"jr_insta_square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/06\/DSCN7066bn.jpg?resize=640%2C640&ssl=1",640,640,true]},"rttpg_author":{"display_name":"Liefde voor bakken","author_link":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/author\/admin\/"},"rttpg_comment":0,"rttpg_category":"Cakes<\/a>","rttpg_excerpt":"We hebben weer een taartje gemaakt in de vorm van een cake! Dit keer biscuitlaagjes met een ananas-roomkaas vulling. En lekker veel…","_links":{"self":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4390"}],"collection":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=4390"}],"version-history":[{"count":15,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4390\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":4460,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4390\/revisions\/4460"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/4454"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=4390"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=4390"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=4390"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}\n
\n
\n