Afgelopen week hebben wij de taarten voor de bruiloft van Laura’s collega mogen maken, wat we echt super leuk vonden om te doen. En omdat hier twee nieuwe recepten bij zaten, wilden wij deze uiteraard ook met jullie delen! Vandaag de eerste: de citroen kwarktaart. Hiervoor heb je geen oven nodig, dus kan best met dit lekkere weer!<\/p>\n
Benodigdheden:<\/strong><\/p>\n Voor de bodem:<\/p>\n Voor de vulling:<\/p>\n Voor de spiegellaag<\/p>\n Springvorm van 26 cm + bakpapier.<\/p>\n Aan de slag<\/strong><\/p>\n Bekleed de bakvorm met bakpapier. Vet alleen de bodem in met een beetje boter.<\/p>\n Verkruimel de bastogne koekjes. Wij doen dit altijd met de staafmixer, gaat super makkelijk! Smelt de boter en voeg dit bij de koekkruimels. Doe de bodem in de vorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.<\/p>\n Week de 13 gelatineblaadjes circa 10 minuten in een kommetje koud water. Klop dan de klop-klop met 400 ml melk, zoals op de verpakking staat beschreven.<\/p>\n Doe 80 ml verse citroen sap met 40 ml water in een pannetje (dus totaal heb je dan 120 ml). Breng dit even aan de kook. Laat dit even staan zodat het echt niet meer kookt.\u00a0Wacht een aantal seconden en voeg dan \u00e9\u00e9n voor \u00e9\u00e9n de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt. Laat het dan ook weer 5 minuutjes staan om het even te laten afkoelen. Doe dit nog even door de zeef. dan weet je zeker dat alle gelatine is opgelost en dan haal je ook nog wat velletjes uit het sap.<\/p>\n Voeg de kwark beetje bij beetje toe aan de Klopklop. Mix dit op de laagste stand door. Voeg dan de opgeloste gelatine beetje bij beetje toe aan het kwarkmengsel.\u00a0Doe vervolgens je kwarkmengsel in de bakvorm waar de bodem in zit. Strijk de bovenkant glad (eventueel met een paletmes). Laat dit opstijven in de koelkast (ongeveer 2 \u00e0 3 uur).<\/p>\n Voor de spiegellaag week je eerst 3 blaadjes gelatine circa 10 minuten in koud water. Pers vervolgens 1 \u00e0 2 citroenen uit. Vul dit aan met water tot totaal 240 ml. Doe dit in een steelpannetje en voeg hier een paar druppels gele kleurstof toe.<\/p>\n Breng dit even aan de kook. Laat dit even staan zodat het echt niet meer kookt.\u00a0Wacht een aantal seconden en voeg dan \u00e9\u00e9n voor \u00e9\u00e9n de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt. Laat het dan ook weer 5 minuutjes staan om het even te laten afkoelen.<\/p>\n Giet dan je gele spiegellaag over de taart en laat dit circa 2 uur opstijven in de koelkast.<\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n Haal je taart voorzichtig uit de springvorm en garneer eventueel met paar schijfjes citroen!<\/p>\n Liefs Ria & Laura<\/p>\n <\/p>\n<\/div>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Afgelopen week hebben wij de taarten voor de bruiloft van Laura’s collega mogen maken, wat we echt super leuk vonden om te…<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":4414,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_exactmetrics_skip_tracking":false,"_exactmetrics_sitenote_active":false,"_exactmetrics_sitenote_note":"","_exactmetrics_sitenote_category":0,"jetpack_post_was_ever_published":false,"_jetpack_newsletter_access":"","_jetpack_dont_email_post_to_subs":false,"_jetpack_newsletter_tier_id":0,"_jetpack_memberships_contains_paywalled_content":false,"footnotes":"","_jetpack_memberships_contains_paid_content":false,"jetpack_publicize_message":"","jetpack_publicize_feature_enabled":true,"jetpack_social_post_already_shared":true,"jetpack_social_options":{"image_generator_settings":{"template":"highway","enabled":false}}},"categories":[54],"tags":[116,311,28,107,312,12,261],"jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?fit=3324%2C2208&ssl=1","jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p68mNH-13I","rttpg_featured_image_url":{"full":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?fit=3324%2C2208&ssl=1",3324,2208,false],"landscape":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg",3324,2208,false],"portraits":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg",3324,2208,false],"thumbnail":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?resize=150%2C150&ssl=1",150,150,true],"medium":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?fit=300%2C199&ssl=1",300,199,true],"large":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?fit=1024%2C680&ssl=1",1024,680,true],"1536x1536":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?fit=1536%2C1020&ssl=1",1536,1020,true],"2048x2048":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?fit=2048%2C1360&ssl=1",2048,1360,true],"penci-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?resize=1170%2C777&ssl=1",1170,777,true],"penci-slider-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?resize=1170%2C663&ssl=1",1170,663,true],"penci-magazine-slider":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?resize=780%2C516&ssl=1",780,516,true],"penci-slider-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?resize=1920%2C800&ssl=1",1920,800,true],"penci-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?resize=585%2C390&ssl=1",585,390,true],"penci-masonry-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?fit=585%2C389&ssl=1",585,389,true],"penci-thumb-square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?resize=585%2C585&ssl=1",585,585,true],"penci-thumb-vertical":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?resize=480%2C650&ssl=1",480,650,true],"penci-thumb-small":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?resize=263%2C175&ssl=1",263,175,true],"jr_insta_square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2017\/05\/DSC_0835bn.jpg?resize=640%2C640&ssl=1",640,640,true]},"rttpg_author":{"display_name":"Liefde voor bakken","author_link":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/author\/admin\/"},"rttpg_comment":8,"rttpg_category":"Taarten zonder oven<\/a>","rttpg_excerpt":"Afgelopen week hebben wij de taarten voor de bruiloft van Laura’s collega mogen maken, wat we echt super leuk vonden om te…","_links":{"self":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4074"}],"collection":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=4074"}],"version-history":[{"count":8,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4074\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":4419,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4074\/revisions\/4419"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/4414"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=4074"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=4074"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=4074"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}\n
\n
\n