Dripcakes zijn helemaal hot op dit moment! En wij zijn er gek op! Wij hebben er inmiddels al een aantal gemaakt, namelijk de dripcake voor Pasen<\/a>, een dripcake voor kerstmis <\/a>\u00e9n een dripcake voor de herfst<\/a>! Nu gaan we aan de slag met een dripcake met verse aardbeien en chocolademousse. Jummie!<\/p>\n <\/p>\n Het maken van een mooie drip is nog best lastig! De vloeibare chocolade moet op de juiste temperatuur zijn. Als het te warm is, loopt de drip veel te ver naar beneden. En als het te koud is, is je chocolade te dik en loopt het helemaal niet goed naar beneden! Dus best nog een uitdaging.<\/p>\n De chocolade die wij hebben gebruikt voor dit recept, werd niet zo hard als dat wij dat wilden. Daarom hebben we slagroom toegevoegd aan de chocolade, waardoor het een ganache wordt. Het nadeel hiervan is dat het wat langer duurt voor de chocolade een beetje uit hard. Dus als je de taart moet vervoeren, net als dat wij dat moesten, loop je het risico dat ie dan wat beschadigt! Voorzichtig dus!<\/p>\n Het leuke aan dit recept is dat er nog steeds verse Hollandse aardbeien in de winkel liggen! Aan de slag dus!<\/p>\n Benodigdheden:<\/strong><\/p>\n Voor de taart:<\/p>\n Voor de vulling:<\/p>\n Voor de afwerking:<\/p>\n Aan de slag!<\/strong><\/p>\n Je begint met het bakken van twee kleine biscuittaartjes. Dit kan met de mix voor biscuit van Funcakes<\/a>, dan gebruik je voor dit recept 6 eieren, 400 gram mix en 45 ml water. Of je maakt de taartjes volgens het basisrecept. Dat vind je hier<\/a>.<\/p>\n Bak de taartjes tegelijk in een voorverwarmde oven op circa 175 graden.\u00a0Laat ze eerst 10 minuten afkoelen en stort ze vervolgens op een rooster. Laat ze dan verder afkoelen.<\/p>\n Snijd dan de bovenkant van het taartje, indien nodig, een beetje bij. Zodat je een mooi recht taartje hebt. Zaag dan beide taartje horizontaal doormidden. Nu heb je dus 4 gelijke plakken biscuit.<\/p>\n Tijd voor de vulling!<\/strong><\/p>\n Klop \u00a0de slagroom stijf. Maak eerst de kom en de gardes goed koud, door ze af te spoelen met koud water. Voeg wat poedersuiker toe aan de slagroom en zet even in de koelkast. Smelt de chocolade ‘au bain marie’, laat deze heel even staan en meng dan door de slagroom. Schep dit er voorzichtig door. Zet in de koelkast om een beetje op te stijven.<\/p>\n Leg de onderste plak biscuit op een vetvrij kartonnetje van 20 cm. Smeer deze plak in met een deel van de chocolademousse. Snijd een aantal aardbeien in dunne plakjes en leg deze op de chocomousselaag. <\/p>\n Maak de botercr\u00e8me zoals aangegeven in dit basisrecept<\/a>. Smeer de taart in met een laagje botercr\u00e8me. Dit is de crumcoat. \u00a0Zet in de koelkast om de botercr\u00e8me stevig te laten worden.<\/p>\n <\/p>\n Verdeel dan de rest van de botercr\u00e8me in twee porties. Het ene deel maak je lichtroze met de kleurstofgel. Let op: begin altijd met \u00e9\u00e9n druppel, zodat je kan zien of de kleur naar wens is. Je kan je botercr\u00e8me namelijk altijd donkerder maken door een druppel toe te voegen. Lichter maken is erg lastig.<\/p>\n Spuit dan een paar ringen roze cr\u00e8me om de taart en daarboven een paar ringen witte cr\u00e8me. <\/p>\n Nu is het tijd om de aardbeienchocolade te smelten. Dit doe je ‘au bain marie’. In ons geval was de chocolade niet heel erg vloeibaar, dus hebben we toen 40 ml slagroom verwarmd in een pannetje en dit toegevoegd aan de chocolade. Roer het goed door en doe het in een spuitzak. Knip hier een puntje vanaf.<\/p>\n <\/p>\n Spuit de chocolade voorzichtig langs de rand zodat er straaltjes naar beneden lopen. Ga zo de hele taart rond. Je kunt dan ook nog een extra rand op de taart aanbrengen. <\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n Ziet het er niet uit als een feestje op de taart?<\/p>\n Liefs Ria & Laura<\/p>\n<\/div>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Dripcakes zijn helemaal hot op dit moment! En wij zijn er gek op! Wij hebben er inmiddels al een aantal gemaakt, namelijk…<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":3115,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_exactmetrics_skip_tracking":false,"_exactmetrics_sitenote_active":false,"_exactmetrics_sitenote_note":"","_exactmetrics_sitenote_category":0,"jetpack_post_was_ever_published":false,"_jetpack_newsletter_access":"","_jetpack_dont_email_post_to_subs":false,"_jetpack_newsletter_tier_id":0,"_jetpack_memberships_contains_paywalled_content":false,"footnotes":"","_jetpack_memberships_contains_paid_content":false,"jetpack_publicize_message":"","jetpack_publicize_feature_enabled":true,"jetpack_social_post_already_shared":true,"jetpack_social_options":{"image_generator_settings":{"template":"highway","enabled":false}}},"categories":[55],"tags":[119,262],"jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?fit=2086%2C1564&ssl=1","jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p68mNH-Kr","rttpg_featured_image_url":{"full":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?fit=2086%2C1564&ssl=1",2086,1564,false],"landscape":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg",2086,1564,false],"portraits":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg",2086,1564,false],"thumbnail":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?resize=150%2C150&ssl=1",150,150,true],"medium":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?fit=300%2C225&ssl=1",300,225,true],"large":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?fit=1024%2C768&ssl=1",1024,768,true],"1536x1536":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?fit=1536%2C1152&ssl=1",1536,1152,true],"2048x2048":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?fit=2048%2C1536&ssl=1",2048,1536,true],"penci-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?resize=1170%2C877&ssl=1",1170,877,true],"penci-slider-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?resize=1170%2C663&ssl=1",1170,663,true],"penci-magazine-slider":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?resize=780%2C516&ssl=1",780,516,true],"penci-slider-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?resize=1920%2C800&ssl=1",1920,800,true],"penci-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?resize=585%2C390&ssl=1",585,390,true],"penci-masonry-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?fit=585%2C439&ssl=1",585,439,true],"penci-thumb-square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?resize=585%2C585&ssl=1",585,585,true],"penci-thumb-vertical":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?resize=480%2C650&ssl=1",480,650,true],"penci-thumb-small":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?resize=263%2C175&ssl=1",263,175,true],"jr_insta_square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/11\/DSCN3627bn.jpg?resize=640%2C640&ssl=1",640,640,true]},"rttpg_author":{"display_name":"Liefde voor bakken","author_link":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/author\/admin\/"},"rttpg_comment":2,"rttpg_category":"Taarten met oven<\/a>","rttpg_excerpt":"Dripcakes zijn helemaal hot op dit moment! En wij zijn er gek op! Wij hebben er inmiddels al een aantal gemaakt, namelijk…","_links":{"self":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2879"}],"collection":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2879"}],"version-history":[{"count":24,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2879\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":6599,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2879\/revisions\/6599"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/3115"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2879"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2879"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2879"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}\n
\n
\n
\nLeg hier de tweede plak biscuit op. Smeer weer in met chocomousse en leg daar weer dunnen plakjes aardbei op. Leg hier dan weer de derde biscuitlaag op en smeer hier de rest van de chocomousse op. Ook hier gaan weer plakjes aardbei op. Leg er dan de laatste plak biscuit op.<\/p>\n
\nDit strijk je glad met een schraper. Je kunt hiervoor het beste de taart op een draaitafel zetten, zodat je kunt draaien terwijl je de botercr\u00e8me glad afwerkt. Nu heb je een mooie zijkant met een deel roze en een deel cr\u00e8me kleur. Dit geeft een heel mooi effect! Laat de taart nu weer een poosje in de koelkast uitharden.<\/p>\n
\nDan gaan we de bovenkant mooi opvullen met decoratie. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes. Snijd ze doormidden en leg ze in groepjes op de taart. Klop de rest van de slagroom op. Als het goed is, heb je nog wat roze botercr\u00e8me over in de spuitzak. Spuit hier en daar ook nog wat ronde toefjes op de taart. Heb je nog wat aardbeien, leg er dan nog wat bij. Op het laatst strooi je \u00a0er nog wat mini marshmallows overheen.<\/p>\n