Als je in Frankrijk in de etalages kijkt van de Pattisseriewinkeltjes, dan staan daar vaak van die mooie platte taartjes. Vaak zijn dat chocoladetaartjes, maar ook fruittaartjes of taartjes met andere heerlijke vullingen. Meestal mooi strak en glad! Zo’n mooi Frans chocoladetaartje wilde ik al heel lang eens maken. Echt om in te bijten! Ik begin eens met een chocoladetaartje. We zijn heel benieuwd of de vulling erg zwaar zal zijn. Als het een succes is, volgen er meer van deze taartjes!<\/p>\n
<\/p>\n
Wij gaan voor een chocolade taartje m\u00e9t een chocolade zandtaartdeeg. Daar komt dan een vulling in van chocolade ganache met slagroom, cr\u00e8me fra\u00eeche. boter en een beetje koffie voor een licht koffiesmaakje.<\/p>\n
Benodigdheden<\/strong><\/p>\n Voor het deeg:<\/p>\n Voor de vulling:<\/p>\n Verder:<\/p>\n Aan de slag!<\/strong><\/p>\n Je begint met het maken van het deeg voor de bodem. Hiervoor doe je de volgende ingredi\u00ebnten in een kom: de (gezeefde) bloem, de cacaopoeder, de poedersuiker, de amandelen, het zout, de vanillesuiker, het ei en de boter. Kneed hier een soepel deeg van. Wikkel dit in huishoudfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast.<\/p>\n Vet dan de vorm in en bestrooi met een klein beetje bloem. Rol het deeg uit tussen twee lagen plasticfolie. Tot het net wat groter is dan de bakvorm. Haal het bovenste plastic er af en til het onderste op en leg het deeg zo op de bakvorm. Zorg dat overal voldoende deeg zit en werk de randen ook mooi bij.<\/p>\n <\/p>\n Leg er bakpapier in en strooi dan de bak bonen op het bakpapier. Bak de bodem dan in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 8 minuten.<\/p>\n <\/p>\n Haal de vorm uit de oven, haal de bak bonen en het bakpapier er af. Zet nog circa 4 minuten terug in de oven. Op die manier kan de bodem ook nog een beetje afgebakken worden. Smelt voor de vulling\u00a0de chocolade “au bain marie”. Verwarm de cr\u00e8me fra\u00eeche met de slagroom in een pan, tot bijna aan de kook. Voeg de chocolade toe en daarna ook de boter. Roer dit door het slagroom mengsel. Tot alles goed vermengd is. Roer dan de koffie er doorheen. Zorg dat het een mooi, glad mengsel wordt.<\/p>\n Giet het mengsel in de taartbodem. Zorg dat deze mooi egaal gevuld wordt. Wij hebben heel voorzichtig wat kleine luchtbelletjes doorgeprikt.\u00a0Zet dan in de koelkast om op te stijven.<\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n Het is een heel mooi taartje geworden! Kan zo in een etalage van een Frans winkeltje. Maar nee, zonde, we eten het lekker op!!<\/p>\n Liefs Ria & Laura<\/p>\n<\/div>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Als je in Frankrijk in de etalages kijkt van de Pattisseriewinkeltjes, dan staan daar vaak van die mooie platte taartjes. Vaak zijn…<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":2770,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_exactmetrics_skip_tracking":false,"_exactmetrics_sitenote_active":false,"_exactmetrics_sitenote_note":"","_exactmetrics_sitenote_category":0,"jetpack_post_was_ever_published":false,"_jetpack_newsletter_access":"","_jetpack_dont_email_post_to_subs":true,"_jetpack_newsletter_tier_id":0,"_jetpack_memberships_contains_paywalled_content":false,"footnotes":"","_jetpack_memberships_contains_paid_content":false,"jetpack_publicize_message":"","jetpack_publicize_feature_enabled":true,"jetpack_social_post_already_shared":true,"jetpack_social_options":{"image_generator_settings":{"template":"highway","enabled":false}}},"categories":[295],"tags":[249,40,121,222,12],"jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?fit=2086%2C1564&ssl=1","jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p68mNH-Ih","rttpg_featured_image_url":{"full":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?fit=2086%2C1564&ssl=1",2086,1564,false],"landscape":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg",2086,1564,false],"portraits":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg",2086,1564,false],"thumbnail":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?resize=150%2C150&ssl=1",150,150,true],"medium":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?fit=300%2C225&ssl=1",300,225,true],"large":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?fit=1024%2C768&ssl=1",1024,768,true],"1536x1536":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?fit=1536%2C1152&ssl=1",1536,1152,true],"2048x2048":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?fit=2048%2C1536&ssl=1",2048,1536,true],"penci-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?resize=1170%2C877&ssl=1",1170,877,true],"penci-slider-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?resize=1170%2C663&ssl=1",1170,663,true],"penci-magazine-slider":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?resize=780%2C516&ssl=1",780,516,true],"penci-slider-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?resize=1920%2C800&ssl=1",1920,800,true],"penci-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?resize=585%2C390&ssl=1",585,390,true],"penci-masonry-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?fit=585%2C439&ssl=1",585,439,true],"penci-thumb-square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?resize=585%2C585&ssl=1",585,585,true],"penci-thumb-vertical":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?resize=480%2C650&ssl=1",480,650,true],"penci-thumb-small":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?resize=263%2C175&ssl=1",263,175,true],"jr_insta_square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/DSCN3417bn.jpg?resize=640%2C640&ssl=1",640,640,true]},"rttpg_author":{"display_name":"Liefde voor bakken","author_link":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/author\/admin\/"},"rttpg_comment":17,"rttpg_category":"Vlaaien<\/a>","rttpg_excerpt":"Als je in Frankrijk in de etalages kijkt van de Pattisseriewinkeltjes, dan staan daar vaak van die mooie platte taartjes. Vaak zijn…","_links":{"self":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2745"}],"collection":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2745"}],"version-history":[{"count":8,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2745\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":4101,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2745\/revisions\/4101"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2770"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2745"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2745"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2745"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}\n
\n
\n
\nHaal dan de taart uit de oven en laat hem afkoelen.\u00a0Haal de bodem voorzichtig uit de vorm en zet op een taartplateau of taartschaal.<\/p>\n