Dripcakes zijn in opkomst, je ziet ze steeds vaker. Mooie taarten met uitgelopen druppels chocolade. In dit geval met gele chocolade! Deze dripcake is een mooi pronkstuk op je Paastafel! Van buiten witte chocoladeganache, van binnen chcoladefrosting en advocaatbavarois. Versieren met paaskippetjes en haasjes en gele musket en klaar is je taart!!! Het wordt een flinke taart, dus genoeg voor alle visite.<\/p>\n
<\/p>\n
Benodigdheden<\/strong><\/span><\/p>\n Voor de schuimtorentjes \/ meringue:<\/p>\n Voor de taart:<\/p>\n Voor de vulling:<\/p>\n Voor de afwerking:<\/p>\n Extra:\u00a02 Ronde bakvormen van 20 cm<\/p>\n Hier volgt het recept voor de Paastaart:<\/strong><\/span><\/p>\n Deze taart heeft 4 lagen biscuit. Hiervoor heb ik het basisrecept voor biscuitdeeg gebruikt. Kijk hier voor het recept<\/a>.<\/p>\n Vet twee bakvormen van 20 cm in, en verdeel het beslag over deze twee vormen. Als je maar \u00e9\u00e9n vorm hebt, doe je eerst de helft er in, en bakt de taarten \u00e9\u00e9n voor \u00e9\u00e9n. Dit is uiteraard geen probleem, het duurt gewoon wat langer.<\/p>\n Bak de taarten op 175 graden in ongeveer 30 -35 minuten mooi goudbruin. Test even met een prikker of de taart gaar is van binnen. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.<\/p>\n Snijd de beide taarten in twee lagen: snijd eerst het bovenste, onregelmatige laagje er af en dan de taart doormidden. Je hebt dan in totaal 4 biscuitlagen.<\/p>\n De schuimtorentjes<\/strong><\/span><\/p>\n Deze kun je ook het eerst maken, ze moeten namelijk circa 1,5 uur in de oven staan, dus dat kost veel tijd.<\/p>\n We maken hiervoor de meringue volgens dit basisrecept<\/a> op onze site. Dan smeer je met een kwastje gele strepen in de spuitzak. Let wel op: niet teveel. Ik heb zelf wel erg veel gedaan en daardoor werden de toeven erg geel. De volgende keer wil ik wat minder gebruiken.<\/p>\n <\/p>\n Vul dan de spuitzak met de meringue en spuit mooie toefjes op de bakplaat. Laat ze “drogen” in de oven op circa 90 graden. Ongeveer 1,5 uur. Voel dan even of ze al mooi droog en stevig zijn en gemakkelijk loslaten van de het bakpapier.<\/p>\n <\/p>\n De vullingen<\/span><\/strong><\/p>\n De bavarois vulling<\/em><\/p>\n Maak \u00a0de advocaatbavarois, zoals aangegeven op de verpakking maar vervang een deel van het water door een deel advocaat. Neem de helft van het water en dan 25 ml advocaat. Laat de bavarois opstijven in de koelkast.<\/p>\n De chocoladecr\u00e8me<\/em><\/p>\n Mix hiervoor de boter een paar minuten, tot deze zacht en smeu\u00efg is. Voeg dan de gezeefde suikerbakkerspoeder beetje bij beetje toe en mix goed door. Doe dan de creme fraiche erbij en mix dit goed door. Tot slot smelt je de chocolade “au bain marie” en voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel. Klop nog heel even tot alles goed vermengd is.<\/p>\n De opbouw van de taart<\/span><\/strong><\/p>\n Nu ga je de taart vullen. Zet de onderste biscuitlaag op een taartkarton. Smeer hier de eerste chocoladelaag op, dan leg je daar de tweede plak biscuit op. Smeer er dan een laag bavarios op, dit mag best een flinke laag zijn. Weer een plak biscuit er op en dan de tweede laag chocoladecr\u00e8me. Tot slot de laatste plak biscuit. Nu heb je een mooie hoge taart.<\/p>\n Nu gaan we de witte chocolade ganache maken. Doe dit volgens het \u2018basisrecept voor witte chocolade ganache voor het afsmeren van een taart<\/a>‘. Volg de stappen die daar staan beschreven. Ik heb gele kleurstof voor chocolade<\/em> gebruikt om de witte chocolade geel te maken. Dat gaat goed. Voeg een paar druppels van die gele kleurstof toe aan de chocolade, roer door en kijk zelf even hoe geel het moet worden.<\/p>\n Verwarm de ganache eventueel nog een beetje zodat deze mooi vloeibaar is. <\/p>\n Decoratie<\/strong><\/span><\/p>\n Zet de gele schuimtorentjes in een cirkel op de rand van de taart. Binnenin strooi je dan de gele musketzaad en dan verder leuk versieren met de paaskippetjes en de paaseitjes. Een plaatje toch?<\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n Fijne paasdagen!!<\/p>\n Liefs van Ria<\/p>\n<\/div>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Dripcakes zijn in opkomst, je ziet ze steeds vaker. Mooie taarten met uitgelopen druppels chocolade. In dit geval met gele chocolade! Deze…<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":1524,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_exactmetrics_skip_tracking":false,"_exactmetrics_sitenote_active":false,"_exactmetrics_sitenote_note":"","_exactmetrics_sitenote_category":0,"jetpack_post_was_ever_published":false,"_jetpack_newsletter_access":"","_jetpack_dont_email_post_to_subs":false,"_jetpack_newsletter_tier_id":0,"_jetpack_memberships_contains_paywalled_content":false,"footnotes":"","_jetpack_memberships_contains_paid_content":false,"jetpack_publicize_message":"","jetpack_publicize_feature_enabled":true,"jetpack_social_post_already_shared":true,"jetpack_social_options":{"image_generator_settings":{"template":"highway","enabled":false}}},"categories":[179,55],"tags":[40,120,119,182,24],"jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?fit=2990%2C1987&ssl=1","jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p68mNH-o0","rttpg_featured_image_url":{"full":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?fit=2990%2C1987&ssl=1",2990,1987,false],"landscape":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg",2990,1987,false],"portraits":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg",2990,1987,false],"thumbnail":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?resize=150%2C150&ssl=1",150,150,true],"medium":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?fit=300%2C199&ssl=1",300,199,true],"large":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?fit=1024%2C680&ssl=1",1024,680,true],"1536x1536":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?fit=1536%2C1021&ssl=1",1536,1021,true],"2048x2048":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?fit=2048%2C1361&ssl=1",2048,1361,true],"penci-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?resize=1170%2C778&ssl=1",1170,778,true],"penci-slider-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?resize=1170%2C663&ssl=1",1170,663,true],"penci-magazine-slider":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?resize=780%2C516&ssl=1",780,516,true],"penci-slider-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?resize=1920%2C800&ssl=1",1920,800,true],"penci-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?resize=585%2C390&ssl=1",585,390,true],"penci-masonry-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?fit=585%2C389&ssl=1",585,389,true],"penci-thumb-square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?resize=585%2C585&ssl=1",585,585,true],"penci-thumb-vertical":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?resize=480%2C650&ssl=1",480,650,true],"penci-thumb-small":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?resize=263%2C175&ssl=1",263,175,true],"jr_insta_square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/03\/DSC_0763bn.jpg?resize=640%2C640&ssl=1",640,640,true]},"rttpg_author":{"display_name":"Liefde voor bakken","author_link":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/author\/admin\/"},"rttpg_comment":4,"rttpg_category":"Pasen<\/a> Taarten met oven<\/a>","rttpg_excerpt":"Dripcakes zijn in opkomst, je ziet ze steeds vaker. Mooie taarten met uitgelopen druppels chocolade. In dit geval met gele chocolade! Deze…","_links":{"self":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1488"}],"collection":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1488"}],"version-history":[{"count":18,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1488\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1521,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1488\/revisions\/1521"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1524"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1488"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1488"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1488"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}\n
\n
\n
\n
\n-Mix voor advocaatbavarois van De bakzolder
\n-250 ml slagroom
\n-25 ml advocaat<\/li>\n
\n-150 gram boter of margarine
\n-150 gramsuikerbakkerspoeder
\n-100 ml creme fraiche
\n-100 gram pure (smelt) chocolade<\/li>\n<\/ul>\n\n
\nSmeer de taart twee keer in met de ganache voor een mooie, gladde afwerking.\u00a0Bewaar wel een beetje van de ganache voor de gele drip over de taart.<\/p>\n
\nDoe de chocolade dan in een wegwerpspuitzakje en knip een klein punt er af. Zet je taart op een draaiplateau als je die hebt, en begin dan voorzichtig op de rand van de taart te spuiten zodat de chocolade net naar beneden druipt. Draai een beetje aan je plateau en spuit zo de hele rand van de taart met de gele chocolade.<\/p>\n