Met Pasen hebben we heerlijke kwarkgebakjes gemaakt! Deze taartjes lijken daar heel erg op! En omdat de cheesecakes en de kwarktaarten bij ons het meest populair zijn, hebben we een bosbessenvariant gemaakt! Heerlijk!\u00a0Weer met verschillende laagjes, wat er altijd mooi uitziet.\u00a0Uiteraard kun je de bosbessen ook goed vervangen door ander fruit, bijvoorbeeld aardbeien of frambozen!<\/p>\n
<\/p>\n
Let op: als je deze taart gaat maken, moet je er wel rekening mee houden dat elke laag in de koelkast moet opstijven. Daardoor is de bereidingstijd een stuk langer dan gemiddeld.<\/p>\n
Benodigdheden<\/strong><\/p>\n Voor de bodem:<\/p>\n Voor de eerste laag:<\/p>\n Voor de tweede laag:<\/p>\n Voor de toplaag:<\/p>\n Extra: vierkante bakvorm met losse bodem<\/p>\n Aan de slag!<\/strong><\/p>\n Vouw een stuk bakpapier om de losse bodem, leg deze weer terug in de vorm en vet een beetje in met margarine.<\/p>\n Voor de bodem maak je alle koekjes fijn met een staafmixer. Doe je gemalen koekjes in een kom. Smelt de margarine en voeg dit toe aan de fijngemalen koekjes. Roer goed door en doe dit in de bakvorm. Druk het aan met de bolle kan van een lepel. Zet je bakvorm in de koelkast.<\/p>\n Dan gaan we nu de laagjes maken. Voor het eerste laagje klop je de slagroom of de Klopklop en zet dit opzij. Klop in een andere kom de Monchou glad. Zorg dat deze niet te koud is, want dan kun je hem niet goed smeu\u00efg kloppen. Klop de Activia yoghurt even glad en meng dan beetje bij beetje bij de Monchou. Als alles goed is opgenomen voeg je het gehele mengsel weer beetje bij beetje bij de slagroom tot alles glad is.<\/p>\n Maak dan een handje vol bosbessen fijn met de staafmixer en zeef het. Mix deze bosbessenpuree bij het Monchoumengsel.<\/p>\n Voeg nu nog een paar druppels Electric purple kleurstof toe, zodat het geheel iets paarser wordt.<\/p>\n Breng de 50 ml water aan de kook, zet het vuur uit, wacht heel even en los de geweekte blaadjes gelatine er \u00e9\u00e9n voor \u00e9\u00e9n \u00a0in op. Zorg dat ze goed opgelost zijn. Laat weer een minuutje staan en voeg dan toe (door de zeef) aan het paarse mengsel. Nog even voorzichtig door mixen en dan kun je het in de vorm gieten op de koekjeslaag. Laat tenminste anderhalf tot twee uur opstijven in de koelkast.<\/p>\n De tweede laag<\/strong><\/p>\n Eerst de klopklop of de slagroom kloppen. Voeg dan de kwark en de basterdsuiker toe en mix dit door elkaar.<\/p>\n Breng de 50 ml water aan de kook, zet het vuur uit, wacht heel even en los de geweekte blaadjes gelatine er \u00e9\u00e9n voor \u00e9\u00e9n \u00a0in op. zorg dat ze goed opgelost zijn. Laat weer een minuutje staan en voeg dan toe (door de zeef) aan het kwarkmengsel. Giet het over de paarse laag in de bakvorm, laat weer een tijd opstijven.<\/p>\n De toplaag<\/strong><\/p>\n Pureer\u00a0de helft van de bosbessen die nu nog over zijn met de staafmixer. De rest is voor garnering.\u00a0Zeef de bosbessenpuree, eventueel twee keer. Vul deze bosbessenpuree aan tot 200 ml met water. Meng goed door.<\/p>\n Verwarm dit dan, breng heel even aan de kook. Laat weer even staan, zodat het in ieder geval niet meer kookt en los de gelatine er in op.<\/p>\n Laat weer afkoelen. Dit mengsel moet langer afkoelen! Het mag namelijk niet meer warm zijn, voordat je het op de \u00a0taart giet.\u00a0Giet het voorzichtig over de tweede laag taart. Laat dan staan. Zet het pas in de koelkast als het fruitlaagje al een beetje dikker wordt. Anders loopt het er misschien uit.<\/p>\n Als dit laagje helemaal opgesteven is, kun je de taart voorzichtig uit de vorm tillen. Snijd dan de buitenranden bij met een warm mes, zodat de zijkanten van de taart er netjes glad uitzien. <\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n Liefs van het liefdevoorbakken-team!<\/p>\n<\/div>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Met Pasen hebben we heerlijke kwarkgebakjes gemaakt! Deze taartjes lijken daar heel erg op! En omdat de cheesecakes en de kwarktaarten bij…<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":1582,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_exactmetrics_skip_tracking":false,"_exactmetrics_sitenote_active":false,"_exactmetrics_sitenote_note":"","_exactmetrics_sitenote_category":0,"jetpack_post_was_ever_published":false,"_jetpack_newsletter_access":"","_jetpack_dont_email_post_to_subs":false,"_jetpack_newsletter_tier_id":0,"_jetpack_memberships_contains_paywalled_content":false,"footnotes":"","_jetpack_memberships_contains_paid_content":false,"jetpack_publicize_message":"","jetpack_publicize_feature_enabled":true,"jetpack_social_post_already_shared":true,"jetpack_social_options":{"image_generator_settings":{"template":"highway","enabled":false}}},"categories":[42],"tags":[189,46,188],"jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?fit=3324%2C2208&ssl=1","jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p68mNH-nV","rttpg_featured_image_url":{"full":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?fit=3324%2C2208&ssl=1",3324,2208,false],"landscape":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg",3324,2208,false],"portraits":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg",3324,2208,false],"thumbnail":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?resize=150%2C150&ssl=1",150,150,true],"medium":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?fit=300%2C199&ssl=1",300,199,true],"large":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?fit=1024%2C680&ssl=1",1024,680,true],"1536x1536":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?fit=1536%2C1020&ssl=1",1536,1020,true],"2048x2048":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?fit=2048%2C1360&ssl=1",2048,1360,true],"penci-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?resize=1170%2C777&ssl=1",1170,777,true],"penci-slider-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?resize=1170%2C663&ssl=1",1170,663,true],"penci-magazine-slider":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?resize=780%2C516&ssl=1",780,516,true],"penci-slider-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?resize=1920%2C800&ssl=1",1920,800,true],"penci-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?resize=585%2C390&ssl=1",585,390,true],"penci-masonry-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?fit=585%2C389&ssl=1",585,389,true],"penci-thumb-square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?resize=585%2C585&ssl=1",585,585,true],"penci-thumb-vertical":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?resize=480%2C650&ssl=1",480,650,true],"penci-thumb-small":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?resize=263%2C175&ssl=1",263,175,true],"jr_insta_square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2016\/04\/DSC_0682bn.jpg?resize=640%2C640&ssl=1",640,640,true]},"rttpg_author":{"display_name":"Liefde voor bakken","author_link":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/author\/admin\/"},"rttpg_comment":13,"rttpg_category":"Klein gebak<\/a>","rttpg_excerpt":"Met Pasen hebben we heerlijke kwarkgebakjes gemaakt! Deze taartjes lijken daar heel erg op! En omdat de cheesecakes en de kwarktaarten bij…","_links":{"self":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1483"}],"collection":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1483"}],"version-history":[{"count":10,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1483\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":1591,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1483\/revisions\/1591"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1582"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1483"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1483"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1483"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}\n
\n
\n
\n
\nDan kun je de taart in mooie vierkantjes snijden. Decoreer de gebakjes met de besjes die je nog over hebt gehouden. Geniet ervan!<\/p>\n