tte basterdsuiker<\/span><\/span><\/li>\n<\/ul>\nVoor de mascarponecr\u00e8me:<\/span><\/span><\/p>\n\n- 250 gram mascarpone<\/span><\/span><\/li>\n
- 3 eetlepels witte basterdsuiker<\/li>\n
- 250 gram verse slagroom (minstens 35 % vetgehalte)<\/li>\n
- Beetje poedersuiker<\/li>\n
- 1 zakje slagroomversteviger<\/li>\n<\/ul>\n
Voor de decoratie:<\/span><\/span><\/p>\n\n- Ongeveer 300 gram verse aardbeien<\/span><\/span>, afgespoeld en uitgelekt.<\/span><\/span><\/li>\n
- Stukje witte rolfondant voor de bloemetjes<\/li>\n<\/ul>\n
\u2022 <\/span>Uitsteker plunger margerite om de bloemetjes mee te maken.<\/span><\/span><\/div>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div>\r\n\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t
Instructies<\/h3>\r\n\t\t\t\t\t\n- Begin met het maken van het deeg voor de bodem. Hiervoor doe je de volgende ingredi\u00ebnten in een kom: de (gezeefde) bloem, de cacaopoeder, de poedersuiker, de amandelen, het zout, de vanillesuiker, het ei en de boter. Kneed hier een soepel deeg van. Wikkel dit in huishoudfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast.<\/span><\/span><\/li>\n
- Vet dan de vorm in en bestrooi met een klein beetje bloem. Rol het deeg uit tussen twee lagen plasticfolie. Tot het net wat groter is dan de bakvorm. Haal het bovenste plastic er af en til het onderste op en leg het deeg zo op de bakvorm. Zorg dat overal voldoende deeg zit en werk de randen ook mooi bij.<\/li>\n
- Leg een vel bakpapier op de bodem, strijk mooi glad en strooi dan de bakbonen op het bakpapier.<\/li>\n
- Bak de bodem dan in een voorverwarmde oven op 190 graden, ongeveer 15 minuten.<\/li>\n
- Spoel ondertussen de aardbeien af en laat ze uitlekken (eventueel op keukenpapier).<\/li>\n
- Haal de vorm uit de oven, haal de bak bonen en het bakpapier er af. Zet nog circa 5 minuten terug in de oven. Op die manier kan de bodem ook nog een beetje afgebakken worden.<\/span><\/span><\/li>\n
- Haal dan de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Haal de bodem voorzichtig uit de vorm en zet op een taartrooster.
\nDoe de chocolade en de slagroom hittebestendige kom en verwarm dit \u2018au bain marie\u2019.<\/li>\n - Laat de ganache iets afkoelen, en schenk deze dan \u00a0op de afgekoelde tartbodem. Smeer eventueel wat uit, zodat het mooi glad is. Laat stevig worden.<\/li>\n
- Week de 3 blaadjes gelatine minimaal 10 minuten in koud water.<\/li>\n
- Doe de aardbeien en de basterdsuiker in een steelpan en laat dit op een laag vuur warm worden.<\/li>\n
- Haal van het vuur en maal het tot een moes met de staafmixer. Roer goed door, zorg dat er geen stukjes meer in zitten.<\/li>\n
- De aardbeienmoes moet nog goed warm zijn, zo niet, dan verwarm je het nog even. Niet laten koken.<\/li>\n
- Los hier \u00e9\u00e9n voor \u00e9\u00e9n de blaadjes gelatine in op. La<\/span><\/span>a<\/span><\/span>t het geheel wat afkoelen<\/span><\/span><\/li>\n
- Schenk d<\/span><\/span>e aardbeienmoes<\/span><\/span>, als het afgekoeld is, over de, stevig geworden chocolade<\/span><\/span> laag.<\/span><\/span><\/li>\n
- Zet in de koelkast om op te stijven. Dit kan wel even duren, ongeveer 1 \u00bd \u00e0 2 uur.<\/li>\n
- Maak de mascarponecr\u00e8me: <\/span><\/span>doe de mascarpone met de suiker in een kom, klop dit even los met de mixer.<\/span><\/span><\/li>\n
- Voeg de slagroom toe en klop het tot het bijna stijf is.<\/li>\n
- Voeg eventueel nog wat poedersuiker toe naar smaak, en het zakje slagroomversteviger en klop het geheel tot er stijve pieken vormen.<\/li>\n
- Doe dit in een spuitzak met het spuitmondje. Spuit in een zigzagbeweging de cr\u00e8me op de vlaai.<\/span><\/span> Zodat de hele vlaai bedekt is met de cr\u00e8me.<\/span><\/span><\/li>\n
- Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden.<\/li>\n
- Verspreid ze over de mascarponecr\u00e8me.<\/li>\n
- Rol de witte fondant uit en steek hier kleine bloemetjes uit. Leg ze op de aardbeienstukjes.<\/li>\n<\/ol>\n\t\t\t\t<\/div>\r\n\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t<\/div>\r\n\t<\/div>\r\n\t\n
<\/p>\n
Liefs Ria & Laura<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"
Dit taartje zit echt heel vol met aardbeien, op de bodem een laagje chocolade, dan een laagje aardbeienmoes, heerlijk frisse mascarponecr\u00e8me en…<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":11020,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_exactmetrics_skip_tracking":false,"_exactmetrics_sitenote_active":false,"_exactmetrics_sitenote_note":"","_exactmetrics_sitenote_category":0,"jetpack_post_was_ever_published":false,"_jetpack_newsletter_access":"","_jetpack_dont_email_post_to_subs":false,"_jetpack_newsletter_tier_id":0,"_jetpack_memberships_contains_paywalled_content":false,"footnotes":"","_jetpack_memberships_contains_paid_content":false,"jetpack_publicize_message":"","jetpack_publicize_feature_enabled":true,"jetpack_social_post_already_shared":true,"jetpack_social_options":{"image_generator_settings":{"template":"highway","enabled":false}}},"categories":[295],"tags":[],"jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?fit=2560%2C1920&ssl=1","jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p68mNH-2RE","rttpg_featured_image_url":{"full":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?fit=2560%2C1920&ssl=1",2560,1920,false],"landscape":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg",2560,1920,false],"portraits":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg",2560,1920,false],"thumbnail":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?resize=150%2C150&ssl=1",150,150,true],"medium":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?fit=300%2C225&ssl=1",300,225,true],"large":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?fit=1024%2C768&ssl=1",1024,768,true],"1536x1536":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?fit=1536%2C1152&ssl=1",1536,1152,true],"2048x2048":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?fit=2048%2C1536&ssl=1",2048,1536,true],"penci-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?resize=1170%2C878&ssl=1",1170,878,true],"penci-slider-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?resize=1170%2C663&ssl=1",1170,663,true],"penci-magazine-slider":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?resize=780%2C516&ssl=1",780,516,true],"penci-slider-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?resize=1920%2C800&ssl=1",1920,800,true],"penci-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?resize=585%2C390&ssl=1",585,390,true],"penci-masonry-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?fit=585%2C439&ssl=1",585,439,true],"penci-thumb-square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?resize=585%2C585&ssl=1",585,585,true],"penci-thumb-vertical":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?resize=480%2C650&ssl=1",480,650,true],"penci-thumb-small":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?resize=263%2C175&ssl=1",263,175,true],"jr_insta_square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/dscn8084-scaled.jpg?resize=640%2C640&ssl=1",640,640,true]},"rttpg_author":{"display_name":"Liefde voor bakken","author_link":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/author\/admin\/"},"rttpg_comment":1,"rttpg_category":"Vlaaien<\/a>","rttpg_excerpt":"Dit taartje zit echt heel vol met aardbeien, op de bodem een laagje chocolade, dan een laagje aardbeienmoes, heerlijk frisse mascarponecr\u00e8me en…","_links":{"self":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11014"}],"collection":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=11014"}],"version-history":[{"count":2,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11014\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":11021,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11014\/revisions\/11021"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/11020"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=11014"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=11014"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=11014"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}