Notice: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/liefde1q/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /home/liefde1q/public_html/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1794
{"id":10672,"date":"2021-12-01T08:00:00","date_gmt":"2021-12-01T07:00:00","guid":{"rendered":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/?p=10672"},"modified":"2021-12-01T06:14:17","modified_gmt":"2021-12-01T05:14:17","slug":"lemon-curd-taartjes-met-pepernoten","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/lemon-curd-taartjes-met-pepernoten\/","title":{"rendered":"Lemon Curd taartjes met pepernoten"},"content":{"rendered":"

Vieren jullie pakjesavond? Dan is dit misschien wel een leuk recept om te maken. Lekkere kleine taartjes met Lemon Curd en kruidnoten. <\/span><\/span><\/p>\n

 <\/p>\n

Bijna iedereen is dol op kruidnootjes. Die lekkere kruidige koekjessmaak. Als je ermee begint, kun je vaak niet meer ophouden. Tegenwoordig heb je ook allemaal andere soorten, met chocola er omheen en weet ik wat nog meer. Nee, geef mij maar de ouderwetse kruidnoten, simpel, maar lekker! Dus die heb ik ook hier weer gebruikt. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken, zie <\/span><\/span>het recept <\/span><\/span>Zelf pepernoten maken<\/span><\/span>Zelf pepernoten maken<\/a><\/span><\/span>. <\/span><\/span>Maar ik dit geval <\/span><\/span>komen ze uit de winkel<\/span><\/span>, ook helemaal prima!<\/span><\/span> Vorige week heb ik natuurlijk die Lemon Curd gemaakt, en deze heb ik gebruikt voor dit recept<\/span><\/span>ik gebruikt voor dit recept<\/a><\/span><\/span>. Zoals ik toen al aangaf is dit een redelijk milde curd, niet t\u00e8 zuur. Het recept is verder vrij eenvoudig, goed te maken.<\/span><\/span> Ik heb trouwens door de curd ook nog wat slagroom gedaan, maar dat hoeft natuurlijk niet pers\u00e9. Je kunt ook de curd zo gebruiken,  zonder de<\/span><\/span> (100 ml) <\/span><\/span>slagroom. Proef gewoon even of je \u2018m niet te zuur vindt.<\/span><\/span> Ik heb bakringen gebruikt met een doorsnee van 8 cm. Heb je alleen vormen die ietsje kleiner zijn, dan kan dat natuurlijk ook. Heb je er te weinig, dan kun je ze gewoon nog een keer gebruiken. Gewoon na het bakken heel even af laten koelen, dan de taartbodems voorzichtig uit de vorm halen en klaar voor hergebruik<\/span><\/span> Geniet van het maken van deze leuke gebakjes, en ik wens jullie veel plezier op Sinterklaasavond!<\/span><\/span><\/p>\n\t\r\n\t

\r\n\t\t
\r\n\t\t\t
\r\n\t\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\r\n\t\t\t\t\t\t\"Lemon\r\n\t\t\t\t\t<\/div>\r\n\t\t\t\t\t\t\t\t\r\n\t\t\t\t
\r\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t

Lemon Curd taartjes met pepernoten<\/h2>\r\n\t\t\t\t\t\r\n\t\t\t\t\tLiefde voor bakken<\/span>\r\n\t\t\t\t\tVieren jullie pakjesavond? Dan is dit misschien wel een leuk recept om te maken. Lekkere kleine taartjes met Lemon Curd en kruidnoten.…<\/span>\r\n\r\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t<\/i> Printen<\/a>\r\n\t\t\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\r\n\t\t\t\t\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t\t\t\tCijfer \t\t\t\t\t\t\t\t5.0<\/span>\/5\r\n\t\t\t\t\t\t\t<\/span>\r\n\t\t\t\t\t\t\t
<\/div>\r\n\t\t\t\t\t\t\t( 2<\/span> gestemd )<\/span>\r\n\t\t\t\t\t\t<\/div>\r\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div>\r\n\t\t\t<\/div>\r\n\r\n\t\t\t\t\t\t\t
\r\n\t\t\t\t\t

Ingredi\u00ebnten<\/h3>\r\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\u2022 <\/span>8 stuks bakringen met een doorsnee van 8 cm. <\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>Spuitzak, wegwerp<\/span><\/span> (voor de Lemon Curd)<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>Spuitzak met rond spuitmondje ( voor de slagroomtoefjes)<\/span><\/span><\/div>\n

\n

Voor het Bretons Zanddeeg:<\/span><\/span><\/p>\n

\n

\u2022 <\/span>250 gram bloem<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>6 gram bakpoeder<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>180 gram zachte boter of plantaardige margarine<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>90 gram fijne suiker<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>90 gram witte basterdsuiker<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>1 eidooier<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>Snufje zout<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>1 theelepel citroensap of citroensmaakstof.<\/span><\/span><\/div>\n

Voor de Lemon Curd:<\/span><\/span><\/p>\n

\u2022 <\/span>3 grote eieren<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>180 gram poedersuiker<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>15 gram maizena<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>25 ml halfvolle melk<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>120 ml sap van verse citroenen (ca. 3 verse citroenen, liefst biologisch)<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>60 ml water<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>125 ml slagroom<\/span><\/span><\/div>\n

Voor de decoratie:<\/span><\/span><\/p>\n

\u2022 <\/span>100 ml verse slagroom<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>150 ml verse slagroom<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>Beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>\u00bd zakje slagroomversteviger<\/span><\/span><\/div>\n
\u2022 <\/span>Een zakje kruidnoten<\/span><\/span><\/div>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div>\r\n\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t\t\t
\r\n\t\t\t\t\t

Instructies<\/h3>\r\n\t\t\t\t\t
Begin met het maken van de taartbodem van Bretons zanddeeg.<\/span><\/span><\/div>\n
2. <\/span>Leg de bakringen klaar, vet ze een beetje in aan de binnenkant.<\/span><\/span><\/div>\n
3. <\/span>Maak het deeg: <\/span><\/span>Doe de bloem en het bakpoeder in een kom en maak een kuiltje in het midden.<\/span><\/span><\/div>\n
4. <\/span>Doe de zachte boter, de suiker, de basterdsuiker en de eidooier in het kuiltje. Doe hier nog een snufje zout en 1 tl citroensap bij. Vermeng dit met de bloem tot een homogeen deeg.<\/span><\/span><\/div>\n
5. <\/span>Doe je deegbal in een stuk huishoudfolie en leg deze minimaal een uur in de koelkast.<\/span><\/span><\/div>\n
6. <\/span>Maak ondertussen de Lemon Curd volgens <\/span><\/span>dit recept.<\/span><\/span><\/div>\n
7. <\/span>Verwarm de oven voor op 175 graden.<\/span><\/span><\/div>\n
8. <\/span>Haal het deeg uit de oven en rol het uit tussen twee lagen huishoudfolie.<\/span><\/span><\/div>\n
9. <\/span>Steek rondje uit van 8 cm doorsnee. Als je dezelfde ringen hebt als ik, dan kun je dit met de bakringen doen, anders moet je een ronde uitsteker van 8 cm gebruiken.<\/span><\/span><\/div>\n
10. <\/span>Leg de bakringen op een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de deegrondjes in de bakringen en druk een klein beetje aan, zodat ze mooi gevuld zijn tegen de zijkant aan.<\/span><\/span><\/div>\n
11. <\/span>Bak ze gaar in ongeveer 16 tot 18 minuten. Ze moeten een mooi opstaand randje hebben en goudbruin zijn.<\/span><\/span><\/div>\n
12. <\/span>Haal ze dan uit de oven en laat zr afkoelen. Als je nog deeg over hebt, kun je de bakringen nog een keer gebruiken voor meerdere taartbodems.<\/span><\/span><\/div>\n
13. <\/span>Ga door tot alle taartjes zijn gebakken.<\/span><\/span><\/div>\n
14. <\/span>Doe een beetje van de Lemon Curd in de wegwerpspuitzak, knip een puntje er af en spuit op elke taartbodem een klein beetje Lemon Curd.<\/span><\/span><\/div>\n
15. <\/span>Neem een handje vol kruidnoten en maal deze fijn met een staafmixer<\/span><\/span>.<\/span><\/span><\/div>\n
16. <\/span>Strooi op elk taartje een beetje van de fijngemalen kruidnoten over de Lemon Curd.<\/span><\/span><\/div>\n
17. <\/span>Klop de 100 ml verse slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Vermeng dit met de Lemon Curd. Hierdoor wordt de smaak van de Lemon Curd nog wat milder.<\/span><\/span><\/div>\n
18. <\/span>Schep op elk taartje een laagje van deze Curd. Strijk glad met een paletmes.<\/span><\/span><\/div>\n
19. <\/span>Klop de 150 ml slagroom stijg met een beetje poedersuiker. Klop op het laatst nog het halve zakje slagroomversteviger mee.<\/span><\/span><\/div>\n
20. <\/span>Doe de slagroom in de spuitzak met rond spuitmondje en spuit mooie, ronde toefjes op het taartje. Doe dit in een cirkel of juist aan \u00e9\u00e9n kant. <\/span><\/span><\/div>\n
21. <\/span>Versier daarna met wat kruidnoten.<\/span><\/span><\/div>\n
22. <\/span>Neem wat van de kruidnotenpoeder en bestuif de toefjes er mee.<\/span><\/span><\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\r\n\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t<\/div>\r\n\t<\/div>\r\n\t\n

<\/p>\n

Liefs Ria & Laura<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Vieren jullie pakjesavond? Dan is dit misschien wel een leuk recept om te maken. Lekkere kleine taartjes met Lemon Curd en kruidnoten.…<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":10675,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_exactmetrics_skip_tracking":false,"_exactmetrics_sitenote_active":false,"_exactmetrics_sitenote_note":"","_exactmetrics_sitenote_category":0,"jetpack_post_was_ever_published":false,"_jetpack_newsletter_access":"","_jetpack_dont_email_post_to_subs":false,"_jetpack_newsletter_tier_id":0,"_jetpack_memberships_contains_paywalled_content":false,"footnotes":"","_jetpack_memberships_contains_paid_content":false,"jetpack_publicize_message":"","jetpack_publicize_feature_enabled":true,"jetpack_social_post_already_shared":true,"jetpack_social_options":{"image_generator_settings":{"template":"highway","enabled":false}}},"categories":[42,105],"tags":[],"jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?fit=2560%2C1920&ssl=1","jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p68mNH-2M8","rttpg_featured_image_url":{"full":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?fit=2560%2C1920&ssl=1",2560,1920,false],"landscape":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg",2560,1920,false],"portraits":["https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg",2560,1920,false],"thumbnail":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?resize=150%2C150&ssl=1",150,150,true],"medium":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?fit=300%2C225&ssl=1",300,225,true],"large":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?fit=1024%2C768&ssl=1",1024,768,true],"1536x1536":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?fit=1536%2C1152&ssl=1",1536,1152,true],"2048x2048":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?fit=2048%2C1536&ssl=1",2048,1536,true],"penci-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?resize=1170%2C878&ssl=1",1170,878,true],"penci-slider-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?resize=1170%2C663&ssl=1",1170,663,true],"penci-magazine-slider":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?resize=780%2C516&ssl=1",780,516,true],"penci-slider-full-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?resize=1920%2C800&ssl=1",1920,800,true],"penci-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?resize=585%2C390&ssl=1",585,390,true],"penci-masonry-thumb":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?fit=585%2C439&ssl=1",585,439,true],"penci-thumb-square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?resize=585%2C585&ssl=1",585,585,true],"penci-thumb-vertical":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?resize=480%2C650&ssl=1",480,650,true],"penci-thumb-small":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?resize=263%2C175&ssl=1",263,175,true],"jr_insta_square":["https:\/\/i0.wp.com\/liefdevoorbakken.nl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/dscn7636-scaled.jpg?resize=640%2C640&ssl=1",640,640,true]},"rttpg_author":{"display_name":"Liefde voor bakken","author_link":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/author\/admin\/"},"rttpg_comment":2,"rttpg_category":"Klein gebak<\/a> Sinterklaas<\/a>","rttpg_excerpt":"Vieren jullie pakjesavond? Dan is dit misschien wel een leuk recept om te maken. Lekkere kleine taartjes met Lemon Curd en kruidnoten.…","_links":{"self":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10672"}],"collection":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=10672"}],"version-history":[{"count":3,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10672\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":10677,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10672\/revisions\/10677"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/10675"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=10672"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=10672"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/liefdevoorbakken.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=10672"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}