Spuitzak met rond spuitmondje ( voor de slagroomtoefjes)<\/span><\/span><\/div>\n\n
Voor het Bretons Zanddeeg:<\/span><\/span><\/p>\n\n
\u2022 <\/span>250 gram bloem<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>6 gram bakpoeder<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>180 gram zachte boter of plantaardige margarine<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>90 gram fijne suiker<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>90 gram witte basterdsuiker<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>1 eidooier<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>Snufje zout<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>1 theelepel citroensap of citroensmaakstof.<\/span><\/span><\/div>\nVoor de Lemon Curd:<\/span><\/span><\/p>\n\u2022 <\/span>3 grote eieren<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>180 gram poedersuiker<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>15 gram maizena<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>25 ml halfvolle melk<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>120 ml sap van verse citroenen (ca. 3 verse citroenen, liefst biologisch)<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>60 ml water<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>125 ml slagroom<\/span><\/span><\/div>\nVoor de decoratie:<\/span><\/span><\/p>\n\u2022 <\/span>100 ml verse slagroom<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>150 ml verse slagroom<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>Beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>\u00bd zakje slagroomversteviger<\/span><\/span><\/div>\n\u2022 <\/span>Een zakje kruidnoten<\/span><\/span><\/div>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<\/div>\r\n\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t
Instructies<\/h3>\r\n\t\t\t\t\tBegin met het maken van de taartbodem van Bretons zanddeeg.<\/span><\/span><\/div>\n2. <\/span>Leg de bakringen klaar, vet ze een beetje in aan de binnenkant.<\/span><\/span><\/div>\n3. <\/span>Maak het deeg: <\/span><\/span>Doe de bloem en het bakpoeder in een kom en maak een kuiltje in het midden.<\/span><\/span><\/div>\n4. <\/span>Doe de zachte boter, de suiker, de basterdsuiker en de eidooier in het kuiltje. Doe hier nog een snufje zout en 1 tl citroensap bij. Vermeng dit met de bloem tot een homogeen deeg.<\/span><\/span><\/div>\n5. <\/span>Doe je deegbal in een stuk huishoudfolie en leg deze minimaal een uur in de koelkast.<\/span><\/span><\/div>\n6. <\/span>Maak ondertussen de Lemon Curd volgens <\/span><\/span>dit recept.<\/span><\/span><\/div>\n7. <\/span>Verwarm de oven voor op 175 graden.<\/span><\/span><\/div>\n8. <\/span>Haal het deeg uit de oven en rol het uit tussen twee lagen huishoudfolie.<\/span><\/span><\/div>\n9. <\/span>Steek rondje uit van 8 cm doorsnee. Als je dezelfde ringen hebt als ik, dan kun je dit met de bakringen doen, anders moet je een ronde uitsteker van 8 cm gebruiken.<\/span><\/span><\/div>\n10. <\/span>Leg de bakringen op een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de deegrondjes in de bakringen en druk een klein beetje aan, zodat ze mooi gevuld zijn tegen de zijkant aan.<\/span><\/span><\/div>\n11. <\/span>Bak ze gaar in ongeveer 16 tot 18 minuten. Ze moeten een mooi opstaand randje hebben en goudbruin zijn.<\/span><\/span><\/div>\n12. <\/span>Haal ze dan uit de oven en laat zr afkoelen. Als je nog deeg over hebt, kun je de bakringen nog een keer gebruiken voor meerdere taartbodems.<\/span><\/span><\/div>\n13. <\/span>Ga door tot alle taartjes zijn gebakken.<\/span><\/span><\/div>\n14. <\/span>Doe een beetje van de Lemon Curd in de wegwerpspuitzak, knip een puntje er af en spuit op elke taartbodem een klein beetje Lemon Curd.<\/span><\/span><\/div>\n15. <\/span>Neem een handje vol kruidnoten en maal deze fijn met een staafmixer<\/span><\/span>.<\/span><\/span><\/div>\n16. <\/span>Strooi op elk taartje een beetje van de fijngemalen kruidnoten over de Lemon Curd.<\/span><\/span><\/div>\n17. <\/span>Klop de 100 ml verse slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Vermeng dit met de Lemon Curd. Hierdoor wordt de smaak van de Lemon Curd nog wat milder.<\/span><\/span><\/div>\n18. <\/span>Schep op elk taartje een laagje van deze Curd. Strijk glad met een paletmes.<\/span><\/span><\/div>\n19. <\/span>Klop de 150 ml slagroom stijg met een beetje poedersuiker. Klop op het laatst nog het halve zakje slagroomversteviger mee.<\/span><\/span><\/div>\n20. <\/span>Doe de slagroom in de spuitzak met rond spuitmondje en spuit mooie, ronde toefjes op het taartje. Doe dit in een cirkel of juist aan \u00e9\u00e9n kant. <\/span><\/span><\/div>\n21. <\/span>Versier daarna met wat kruidnoten.<\/span><\/span><\/div>\n22. <\/span>Neem wat van de kruidnotenpoeder en bestuif de toefjes er mee.<\/span><\/span><\/div>\n\t\t\t\t<\/div>\r\n\t\t\t\r\n\t\t\t\t\t<\/div>\r\n\t<\/div>\r\n\t\n